Stedentrips

Een stedentrip is een leuke manier om een stad beter te leren kennen. Naast de leukste bezienswaardigheden, zoeken wij ook altijd de leukste hotspotjes voor je waar je lekker vegan kunt eten.

De meeste steden in Europa zijn goed te bereiken met de auto, boot of trein bijvoorbeeld. Waardoor je prima een weekendje er even tussenuit kunt gaan. En je er even helemaal uit bent.

Wat is een stedentrip eigenlijk precies?

Een stedentrip is een bezoek aan een stad. Meestal is dit een hoofdstad, maar dat hoeft zeker niet. Buiten de hoofdsteden zijn er nog vele andere leuke steden om te bezoeken. Je kunt een dag of een paar dagen naar deze stad gaan. Je kunt dan lekker gaan om te winkelen, museums bezoeken, bezienswaardigheden bekijken en bezoeken, een combinatie van alles of… En natuurlijk lekker eten! Een stedentrip is voor iedereen weer anders. Wat vind jij leuk, wat wil je graag zien?

Bezienswaardigheden

Zelf vind een combinatie van verschillende dingen doen het leukste van een stedentrip. Op deze manier leer ik een stad goed kennen.

Bezienswaardigheden behoren zeker tot deze dingen die ik wil doen tijdens een stedentrip. Enkele voorbeelde van bezienswaardigheden zijn:

Big Ben (Londen), Eiffeltoren (Parijs) Karelsbrug (Praag). Elke stad heeft meestal meerdere toffe bezienswaardigheden. De meeste mensen bekijken en/of bezoeken dan ook meerdere bezienswaardigheden in de stad waar ze zijn.

Een stad is vaak al een museum op zich. Zo is er in elke stad is van alles te zien van leuke paleizen, kerken tot museums. Deze zijn al leuk om van buiten af te bekijken.
Weet je niet wat je graag wil zien of wat er precies te doen is? Je kunt ook met een gids (stadstour) de stad door.
Een terrasje pakken en mensen kijken doet het ook altijd goed.

Enkele leuke stedentrips: