Ahead burghotel, vegan hotel Duitsland

Vegan hotel in Duitsland

Het Ahead Burghotel bevindt zich midden in de fascinerende natuur van het UNESCO-biosfeerreservaat Elbe-Brandenburg. Het ligt tussen Hamburg en Berlijn in. Dit monumentale kasteel is omgeven door een 5 hectare grote, biologisch gecertificeerde kasteeltuin en ligt direct aan de rivier de Löcknitz.

Een vegan paradijs, het Ahead burghotel

Het Ahead Burghotel is een unieke en heerlijke bestemming. Het hotel is volledig plantaardig, biologisch en duurzaam. Dit veganistische hotel biedt je de luxe om nergens over na te hoeven denken wat betreft je lifestyle. Bij het ontbijt kun je met een gerust hart genieten van alles wat er geserveerd wordt. Het ontbijt is inbegrepen bij je verblijf, waardoor je elke ochtend zorgeloos kunt beginnen.

Culinaire genieten bij restaurantplaats V

Je kunt voor de lunch en diner terecht bij Restaurantplaats V. Dit is het restaurant van het hotel. Hier worden diverse heerlijke veganistische gerechten bereid. Houd er wel rekening mee dat lunch en diner niet bij de kamerprijs zijn inbegrepen.

Diner

Het eten is erg lekker. We kregen twee broodjes met een smeersel vooraf. We hadden de ravaioli als hoofdgerecht. Deze was onwijs lekker, wel een erg kleine portie.

Grillavond (diner)

Op woensdagavond was er een grillavond in het hotel. Je kon daar alleen eten als je mee deed aan het grillen. Het was een lopend buffet. De tafels waren op drie plekken aan elkaar geschoven, zodat je met z’n allen aan een grote tafel zat. Zelf had ik het gezelliger gevonden om gewoon aan een eigen tafeltje te zitten. Dat komt ook omdat mijn Duits niet zo goed is en ik het dan lastig vind om gesprekken te voeren.

Er waren verschillende salades, broodjes en vleesvervangers. Ook waren er twee dames die ons van muziek voorzagen: de een speelde viool en de ander begeleidde met gitaar en zang. Het was een gezellige avond.

Ik vond de lunch (die we overigens niet in het hotel hebben genuttigd) en het diner in het hotel wel aan de prijzige kant.

Slapen in het hotel

We hadden beide een eenpersoonskamer. Deze vond ik erg ruim. De badkamer dan weer wat kleiner. Ik had een prachtig uitzicht op de tuinvijver. Het bed vond ik redelijk, wat aan de harde kant en het kussen dan wat aan de kleine kant. Wij sliepen niet in het kasteel zelf maar in een bijgebouw.

Vegan hotel in Duitsland

Ontspanning en activiteiten in en om het hotel

Yoga en meditatie, in elke kamer vind je een yogamat. Deze mat kun je gebruiken om in de prachtige kasteeltuin te ontspannen met yoga of meditatie. Voor de koudere dagen of regenachtige dagen biedt het theehuis een perfecte binnenruimte om je oefeningen voort te zetten.

Wellness

Ontspan na een lange dag in de sauna, die zich in de kelder van het hotel bevindt. Als hotelgast kun je hier gratis gebruik van maken.

Er zijn twee (kleine) houten sauna’s. Hier kun je gebruik maken van de handdoeken, badslippers en handdoeken. Je kunt er douchen 1 normale en twee koude. Er zijn twee relaxruimtes met heerlijke bedden om op te liggen. De eerste avond was er geen water, de tweede avond stond er een grote kan water en allemaal glazen.

Kasteeltuin

Er is een vrij grote kasteeltuin om het kasteel heen en bij het bijgebouw. Het is niet mooi of speciaal aangelegd. Het gras staat soms behoorlijk hoog, dit hoort bij het concept. Door de tuin heen vind je allemaal kunst. De tuin is vrij te betreden ook voor andere bezoekers.

Actief in de omgeving

Het Ahead Burghotel is omgeven door de prachtige natuur van het UNESCO-biosfeerreservaat Elbe-Brandenburg. Wat het een ideale uitvalsbasis maakt voor buitenactiviteiten. Zo kun je hier prachtige fiets- en wandeltochten maken. Of genieten van het water door te zwemmen in de rivier, te kanoën of suppen.

Kano

Zwemmen

Wij hebben gezwommen in het meer (see) vlakbij het hotel. Wij zijn er met de auto heen gegaan de keren dat wij er gezwommen hebben. Het is een klein strandje met daar omheen een grasveld, waar je heerlijk kunt zitten. Je kunt hier super lekker zwemmen. Je kunt vanaf het strandje zo het water inlopen, het loopt geleidelijk af. Of je kunt vanaf de stijger het water in plonsen.

Het is een heel groot meer, met veel bomen eromheen. Het is een heerlijke plek midden in de natuur.

Wandelen in de omgeving

Zelf had ik verwacht je loopt het hotel uit en staat dan al in de bossen. Dat is niet zo, je staat wel meteen in de kasteeltuin. Wij hebben in de omgeving gelopen, het was eerst langs de weilanden en daar kwamen we uit bij de rivier (Elbe). Wij zijn met het pondje over geweest dan kom je wel echt in een mooi natuurgebied. Hier kun je verschillende routes lopen of gewoon lekker zelf lopen. Wij hebben de route naar het restaurant gedaan. Die was bij aankomst dicht.

Het dorp

Het hotel ligt in een half verlaten dorp. In de ene helft wonen nog mensen en in de andere helft woont niemand meer. Althans dat hoop ik, want dat waren echt bouwvallen. Veel huizen staan ontzettend scheef daar. Het is heel bijzonder om daar zo doorheen te lopen. Scheve huizen, huizen die half in elkaar gestort zijn en daar naast wonen dan weer mensen. Het is erg leuk om hier wat tussendoor te slenteren en je te verwonderen over de woningen.

Vegan eten in de omgeving

In de omgeving van het hotel kun je ook vegan eten. Er zit in supermarkt in de buurt (Netto) hier kun je e.e.a. aan vegan producten halen. En wij hebben twee restaurants gevonden.

Haus am see

Bij het huis aan de zee kun je een vegan burger met patatjes en salade krijgen. Dit restaurant is bij het strandje. Zelf heb ik hier niet gegeten en weet dus niet of die lekker is of niet.

Vegan soep en salade in het dorp

In het dorp op nog geen 5 minuten lopen van het strand kun je een heerlijke kom vegan soep eten. Wij konden kiezen uit drie soorten. En ze hadden ook een couscoussalade. Wij hadden een Indische tomatensoep met rode linzen. Het restaurantje is zo onwijs leuk en buiten staat er een prachtig tuinterras op je te wachten. Het is echt een aanrader om hier te eten voor de lunch.

Dit is bij cafe & bistro stadtgraben. Het is een super leuk echtpaar die deze bistro runnen.

Dit is ook leuk om te lezen:

Over de auteur

Yvonne is de trotse eigenaresse van Reizen met Passie, een online magazine. Naast haar rol als eigenaresse is ze ook moeder van drie puberzoons, Justin, Dylan en Milan. Ze geniet regelmatig van avontuurlijke uitstapjes met haar zoons, alleen of samen met een vriendin. Al deze ervaringen deelt ze met enthousiasme op haar online magazine.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *