Shoppen in Oldenburg

Shoppen in Oldenburg

Oldenburg is een van de weinige Duitse steden waar je gezellig kunt shoppen. In de meeste steden zijn of maar weinig winkels of ver uitelkaar.

Boodschappen doen in Duitsland

Zelf woon ik een klein halfuurtje van de Duitse grens en ga regelmatig boodschappen doen over de grens. De meeste dingen zijn in Duitsland een stuk voordeliger en er is veel meer keus. Maar boodschappen doen is natuurlijk iets anders dan shoppen.

Shoppen in Oldenburg

Als ik echt wil shoppen, rij ik iets verder Duitsland in naar Oldenburg. Oldenburg, een stad in de Duitse deelstaat Nedersaksen, biedt een geweldige winkelervaring.

Binnenstad (Altstadt)

Meestal vind ik de winkels in Duitse steden erg tegenvallen, maar dat is in Oldenburg niet het geval. Het is echt een leuk en levendig centrum met veel winkels en een veelzijdig aanbod. Het is een gezellig centrum, niet rechttoe rechtaan, maar verdeeld over verschillende straten.

Overdekte winkelcentrums

In Oldenburg zijn er twee overdekte winkelcentrums te vinden: Schlosshöfe en Famila Einkaufsland Wechloy.

Schlosshöfe

Dit moderne winkelcentrum ligt in het centrum van Oldenburg, vlakbij het kasteel van Oldenburg. Met een gevarieerd winkelaanbod en diverse horecazaken is er voor elk wat wils.

Famila Einkaufsland Wechloy

Dit grote winkelcentrum aan de rand van de stad biedt een breed scala aan winkels, van supermarkten tot gespecialiseerde boetieks, evenals diverse eetgelegenheden. Het ligt vlakbij de snelweg.

Eten en drinken tijdens het shoppen in Oldenburg

Van al dat shoppen krijg je trek. Ook dat is in Oldenburg geen enkel probleem. Er zijn veel leuke hotspotjes en terrassen waar je heerlijk kunt neerstrijken voor een drankje of een lekker hapje eten.

Ben je net als altijd opzoek naar leuke en lekkere vegan hotspots? Vegan Oldenburg

Oldenburger Wochenmarkt

Maar liefst drie keer per week is deze markt op de Rathausmarkt. Hier ben ik zelf nog niet geweest, maar daar gaat zeker snel verandering in komen! Wat ik gehoord heb zijn er veel verse producten, lokale delicatessen en ambachtelijke goederen. De markt biedt een authentieke sfeer.

De markt dagen zijn:
  • Woensdag
  • Vrijdag
  • Zaterdag

Oldenburgs Lamberti-Markt

Deze kerstmarkt is een van de hoogtepunten van het jaar. Met een feestelijke sfeer, kraampjes met handwerk, kerstcadeaus en lekkernijen, is het een geweldige plek om te winkelen en van de kerstsfeer te genieten. Hou je van Duitse kerstmarkten? Dan is Oldenburg zeker een aanrader. Er staan veel kraampjes door een deel van het centrum.

Praktische Tips

  • Parkeren: Er zijn verschillende parkeergarages en parkeerplaatsen in de stad. Het is handig om vooraf te kijken waar je wilt parkeren, vooral tijdens drukke periodes zoals feestdagen en marktdagen.
  • Openingstijden: De meeste winkels in Oldenburg zijn van maandag tot en met zaterdag geopend van 10:00 tot 20:00 uur. Op zondag zijn winkels doorgaans gesloten, behalve tijdens speciale koopzondagen.

Dit is misschien ook leuk om te lezen:

Over de auteur

Yvonne is de trotse eigenaresse van Reizen met Passie, een online magazine. Naast haar rol als eigenaresse is ze ook moeder van drie puberzoons, Justin, Dylan en Milan. Ze geniet regelmatig van avontuurlijke uitstapjes met haar zoons, alleen of samen met een vriendin. Al deze ervaringen deelt ze met enthousiasme op haar online magazine.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *