Parijs de stad van de liefde

Parijs de stad van de liefde

Parijs de stad van de liefde: In 2021 heb ik samen met mijn vriend in de zomer Parijs bezocht. Zelf was ik al zo’n 5 of 6 keer eerder in Parijs geweest. Maar nog nooit met mijn grote liefde. En omdat Parijs altijd gezien wordt als de ”stad van de liefde”, wilde ik zeker die Parijse liefde meemaken toen ik een relatie kreeg met mijn huidige vriend. Daarnaast was mijn vriend nog nooit hier geweest, dus ik was ook nog eens reuze enthousiast hem deze prachtige stad te laten zien.

Parijs is absoluut mijn lievelingsstad van de hele wereld. De sfeer daar is buitengewoon authentiek, gezellig, stijlvol en zeker ook romantisch. Ik hou er heel erg van. Ze zeggen natuurlijk niet voor niks dat Parijs altijd een goed idee is. En Parijs is uiteraard veel meer dan alleen romantisch. Maar omdat ik er zelf nu met mijn vriend ben geweest, heb ik wel degelijk de romantiek van Parijs kunnen omarmen en dit had ik nooit eerder meegemaakt.

Vandaar dat ik graag de romantische kant van Parijs met je wil delen, want hoe romantisch is Parijs dan? Dit is hoe mijn vriend en ik onze tijd in Parijs doorbrachten en wat we allemaal hebben gedaan.

Montmatre

Ons hotelletje (TimHotel) was gevestigd aan Monmatre. Dit is een heel gezellig, charmant en typisch gedeelte van Parijs. Het lijkt eigenlijk een beetje op een apart dorpje, maar dan toch in de Parijse stad. In dit gedeelte kan je ontzettend leuke winkeltjes, straatjes en restaurants bezoeken. Hier bruist het altijd en er is genoeg te beleven.

Ook staat hier in de buurt de beroemde basiliek genaamd de Sacré-Cœur. Als je het mij vraagt is deze basiliek een heel uniek pronkstuk in Parijs. Ik vind het haast een beetje op een moskee lijken. Hier zijn wij zelf niet binnen geweest. Wel zijn wij zeker een kijkje wezen nemen op het immens grote plein, die zich aan deze basiliek bevindt. Dit was ook een van de eerste iconische gebouwen die we zagen, want het was natuurlijk in de buurt van ons hotel. En ik moet zeggen, het was prachtig. Het uitzicht is niet normaal.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is uitzicht.jpg

Ook staat hier in de buurt de beroemde basiliek genaamd de Sacré-Cœur. Als je het mij vraagt is deze basiliek een heel uniek pronkstuk in Parijs. Ik vind het haast een beetje op een moskee lijken. Hier zijn wij zelf niet binnen geweest. Wel zijn wij zeker een kijkje wezen nemen op het immens grote plein, die zich aan deze basiliek bevindt. Dit was ook een van de eerste iconische gebouwen die we zagen, want het was natuurlijk in de buurt van ons hotel. En ik moet zeggen, het was prachtig. Het uitzicht is niet normaal.

Diner aanraders in Montmatre

Omdat ons hotel in Monmatre was, gingen we eigenlijk ook telkens uit eten in Monmatre. Dit niet alleen omdat het qua afstand heel praktisch en eenvoudig te bereiken was. Maar vooral omdat wij zelf de restaurants in dit gebied het gezelligste er uit vonden zien. De romantiek spat er van af, al helemaal door de kalmte en knusheid die hier heerst. Typisch dat bourgondisch Franse sfeertje. Dus dat romantische gevoel, voel je hier meer dan in het centrum van Parijs als je het mij vraagt.

Le Vrai Paris

Sinds ik met mijn vriend het restaurant genaamd Le Vrai Paris heb ontdekt, raad ik het iedereen aan daar een hapje te gaan eten. Vooral als je samen met je partner naar Parijs gaat. Dit restaurant is namelijk heel romantisch en visueel erg esthetisch. Je zit aan de prachtige straat en hoort de Franse taal om je heen. Op de luifels liggen de meest prachtige pastelkleurige bloemen. Zoiets heb ik nog nooit ergens anders gezien.

Ook is het personeel erg attent en sociaal. In dat sociale moet je maar net zin hebben, wij vonden het in ieder geval erg gezellig. Het personeel bestaat voornamelijk uit jonge, hippe en vrolijke lui die ook een goed woordje Engels spreken. Vegetarische/Veganistische opties zijn mogelijk.

Wij vonden de sfeer hier zodanig verwelkomend en gezellig, dat we hier zelfs meerdere malen zijn gaan eten of borrelen.

Genieten aan Place du Tertre

Ook zijn wij aan wezen schuiven bij Chez La Mere Catherine. Dit is een bistro aan Place du Tertre. Het is een genot om aan dit bruisende plein te zitten. Je hebt het leukste zicht over het plein waar straatmuzikanten en kunstenaars gepassioneerd hun dingen staan te doen. Dus als jij het wel leuk vindt om naar de mensen te kijken, dan is deze locatie top.

Je kunt in dit specifieke restaurant echter enkel vleesrijk en vegetarisch eten. Maar dan heb je alsnog wel meerdere tentjes aan Place du Tertre die hetzelfde effect van gezelligheid afgeven en veganistisch eten aanbieden.

Iets dat in dit restaurant echter wel verkrijgbaar is, is een enorme fluit bier waar je u tegen zegt. Dit weet mijn vriend als geen ander aangezien hij hier per ongeluk een liter bier bestelde. ”Are you sure?” vroeg de ober nog. Dus hij was ervoor gewaarschuwd. Maar achteraf konden we hier guitig om lachen en heeft deze megabier mijn vriend een hele leuke avond bezorgd.

La Maison Rosé

Omdat het hier telkens stampvol was, hebben wij hier niet kunnen zitten. Ik denk dat reserveren daarom niet overbodig is als je hier wilt gaan eten. Ik ben er zelf niet geweest. Maar toch wil ik dit schattige restaurantje aanraden, want het lijkt me erg romantisch en gezellig. Ik ga hier zonder twijfel in de toekomst nog eens heen.

Het restaurant is eigenlijk een heel snoezig roze huisje, vandaar ook de naam La Maison Rosé (Het roze huis). Hier kun je genieten van typisch culinaire en Franse gerechten. En ja, ook kun je hier hier veganistische opties bestellen.

Le relais de la Butte

Dit is het restaurant waar we de eerste avond dineerden. We namen plaats op een typisch Frans, gezellig en subtiel druk terrasje. Het restaurant zat ongeveer aan ons hotel vast dus konden we het niet laten om hier aan te schuiven. Voor veganisten is dit restaurantje helaas niet geschikt, maar voor een glaasje wijn tussendoor kun je hier zeker terecht. Ben je vegetariër? Dan staan er voor jou wel een aantal opties op de menukaart.

Op dit terras konden we via straatje waar we op keken, prachtig uitzicht zien over de stad in de verte. Dat was een heel mooi.

Het Operagebouw in Parijs (Opera Garnier)

Heb je wel eens over de musical ”The Phantom of the Opera” gehoord? Dit is een hele romantische, emotionele, tragische, spannende en intense musical. Zelf heb ik, toen ik 8 jaar was, deze musical bij mogen wonen in het West End theater van Londen. Maar de verfilmde versie alleen al, heeft vanaf jongs af aan een hele grote indruk op mij gemaakt. Dus voordat ik met mijn vriend naar Parijs ging, moest ik hem echt kennis laten maken met deze film. Het verhaal speelt zich namelijk voor een groot gedeelte af in de catacomben van het Operagebouw in Parijs.

Deze film heeft ons zeer zeker getriggerd om de Opera in het echt te bezoeken. Als kind (12 jaar) ben ik er al eens eerder geweest samen met mijn broer en mijn moeder. Grappig is dat ik toen erg graag wilde weten of die catacomben echt waren, want dit leek mij super gaaf om te bekijken. Niks anders interesseerde me destijds, ik moest de catacomben gewoon zien. Maar al snel barstte mijn bubbel toen er bekend werd gemaakt dat dit waarschijnlijk niet echt was, want zelfs alle medewerkers in het gebouw waren er nog nooit geweest.

Nu heeft het gebouw natuurlijk veel meer te bieden dan die zogenaamde catacomben. En in 2021 heb ik dit zeker geweten, want wat is dit gebouw van binnen toch prachtig. Je kunt hier uiteraard operastukken bijwonen, maar simpelweg rondstruinen door het gebouw is ook al erg indrukwekkend. Ongeveer alle ruimtes zijn rijk aan kroonluchters en gouden accenten. Wauw. Van buiten is het gebouw ook al heel mooi en het is echt een uitblinker. Ik vind dit persoonlijk een van de mooiste gebouwen die Parijs kent. Het is zeker de moeite waard om dit gebouw te bezoeken. En bovenal is het erg romantisch.

Liefde in Parijs

Louvre

Hier had mijn vriend wat minder zin in. Hij is niet heel erg van de kunstmuseums. Maar ik daarentegen wel heel erg. En om die reden, wilde ik uiteraard het Louvre in. Gelukkig is mijn vriend de beroerdste niet, dus wilde hij daar heus met mij rondstruinen, ook al is dit niet helemaal zijn ding. Toch denk ik dat hij stiekem wel genoten heeft, want hoe kan je dat nou niet doen in het tofste museum van Parijs?

Nu is de Mona Lisa daar natuurlijk razendpopulair, daar worden zelfs ellenlange rijen voor gevormd. Deze rijen bestaan uit toeristen over de hele wereld. En ongetwijfeld is de Mona Lisa erg bijzonder, maar mijn interesse gaat persoonlijk veel verder dan alleen de Mona Lisa. In het Louvre kun je namelijk, naar mijn mening, veel indrukwekkendere kunst bewonderen. De charme is er daarnaast ook wat van af vanwege de drukte en de overdreven rijen die het uitzicht blokkeren. Je ziet er nauwelijks iets van. Dat is erg jammer, want je wordt er ook gaar van om lang in zo’n rij te moeten wachten tot je het schilderij uiteindelijk een keer kunt zien. In die tijd kan je veel mooiere kunststukken bewonderen. Dus die enorme hype rondom de Mona Lisa, vind ik wat zonde. Zonde van de tijd en vooral zonde van het schilderij.

Maar gelukkig valt er nog veel meer historische en culturele kunst te bewonderen in dit museum. Louvre is een immens groot museum dus er is van alles wat. Denk aan schilderijen, standbeelden, plafondschilderingen en nog veel meer. Ik heb hier enorm genoten van de prachtige zalen vol kunst en cultuur. De plafondschilderijen waren voor mij zeker een favoriet. En zelfs van buiten is dit gebouw al geweldig, vooral vanwege de iconische glazen piramide.

Moulin Rouge

De Moulin Rouge (rode molen). Hier zijn wij niet naar binnen geweest, maar wel wilden wij hier van buiten een kijkje nemen. Dit weer naar aanleiding van wederom een dramatisch romantische musical/film genaamd ”Moulin Rouge!”. Als ik zo na ga, begrijp ik steeds meer waarom Parijs sowieso gezien wordt als de stad van de liefde. Dit natuurlijk vanwege al die romantische films. Afijn, de Moulin Rouge. Dit is een theater met een rode molen op het dak, zo zou ik het het beste kunnen omschrijven volgens mij. Dat klinkt waarschijnlijk heel bizar, ik weet het. Maar zo ziet het er echt uit. En in de avond geeft het ook nog eens mooi licht.

Hier kun je cabaret en dans (cancan) voorstellingen, ook wel dinershows genoemd, bijwonen. Denk echter maar niet dat dit goedkoop is, voor een ticket met een fles champagne ben je namelijk 115 euro lichter per persoon. Een dure grap dus.

Desalniettemin is het gebouw van buiten bekijken helemaal gratis en leuk om daar wat foto’s te maken. Dit is precies wat wij gedaan hebben en daar bleef het helaas bij. Wel wilt mijn vriend ooit nog eens samen zo’n show bijwonen. Hij geeft het niet toe, maar ik vermoed dat dit gedeeltelijk ook te maken heeft met de sensuele cancan danseressen. Wat kunnen we erover zeggen, het is en blijft natuurlijk een man. Maar groot gelijk heeft hij ook, want mij lijkt het ook erg gaaf om een voorstelling in de Moulin Rouge mee te maken. Dus mochten wij ooit rijk worden, dan is de Moulin Rouge de place to be.

Willemien in Parijs

Ladurée

Ook dit wil je niet missen. Ladurée is namelijk een super schattige, charmante, pastelkleurige en stijlvolle macaron bakkerij. Er zijn hier meerdere filialen van aanwezig in Parijs, maar die aan de Champs-eleysées is het bekendste. Zelf zijn wij naar een vestiging vlakbij het Louvre geweest.

Alles aan deze bakkerij is erg fotogeniek en esthetisch. Vergeet daarom niet om hier een aantal mooie plaatjes te schieten voor je social media of voor de groepsapp. Het personeel verpakt de macarons tevens zo perfect, dat je het bijna zonde vindt om het uit te pakken en de versnaperingen te nuttigen. Dus maak hier ook zeker een foto van.

Ikzelf ben echt dol op macarons en via Instagram had ik al een aantal keer dit bedrijf voorbij zien komen. Dus dit kwam zeker op mijn Parijs bucketlist te staan. We zijn er geweest en hebben een paar van deze macarons geproefd. Nou, die waren mega lekker kan ik je garanderen. Hartstikke leuk om hier even een pitstop te maken en te genieten van een zakje of doosje gevuld met typisch Franse macarons. Ook is er keuze uit veganistische varianten.

Île de la Cité

Deze locatie is perfect voor een romantische picknick aan de Seine. Het Île de la Cité is namelijk een heel gezellig eilandje dat aan de Seine gevestigd is. Hier hebben wij heerlijk gezeten onder een boompje in de schaduw. Dit onder het genot van een aantal lekkere hapjes, een fles rosé en wat Franse muziek op de achtergrond. Ik vind dit op romantisch gebied een hele grote aanrader. Je kunt hier samen zo lang blijven hangen als je wilt, elkaar aanraken, spelletjes doen en goede gesprekken voeren. Heel fijn.

De Eiffeltoren by night

Parijs is niet Parijs zonder haar iconische Eiffeltoren natuurlijk. En om dit artikel af te sluiten, mag als kers op de taart de Eiffeltoren niet ontbreken. Nu ben ik zelf niet super onder de indruk van de Eiffeltoren overdag. Maar in de avond, wanneer de Eiffeltoren begint te schitteren met allerlei lichtjes, ben ik zeer zeker te spreken over dit monument en vind ik het adembenemend. Prachtig!

Ook is het erg romantisch om dit tafereel samen met je partner te mee te maken. Dit heb ik zelf ook gedaan met mijn vriend. We keken onze ogen uit en het leek wel een droom. Woorden kunnen niet beschrijven hoe bijzonder en intiem het is om dit te ervaren met je liefdespartner. De romantiek spat er van af.

Het is super logisch dat je dit mooie moment vast zou willen leggen en dat je neigt je camera erbij te pakken. Maar persoonlijk zou ik het aanraden om juist in het moment te zijn en jezelf niet bezig te willen houden met het perfecte plaatje. Dat is natuurlijk mijn voorkeur, iedereen is daar uiteraard anders in. Toch wil ik het als tip wel meegeven, want het is wel een heel uniek en speciaal moment, vooral als je samen met je grote liefde hier bent. Dit maken jullie niet snel nog eens mee. Dus dan heb ik zelf liever foto’s opgeslagen in mijn geheugen. En ik denk ook dat je daar meer waarde aan zult hechten dan dat je struggelt met het dilemma om wel je flits te gebruiken of niet.

De Eiffeltoren in Parijs

Dit vind je vast ook leuk om te lezen:

Nu is Parijs wel de stad van de liefde … Maar het is ook super leuk om te bezoeken met kinderen. Ben je opzoek naar een kindvriendelijk hotel Parijs

Over de auteur

Mijn naam is Willemien Tirion. Ik ben 22 jaar oud en woon sinds kort in de stad Groningen samen met mijn kat. Verder doe ik ook nog de MBO opleiding Content Creator op het Noorderpoort in Groningen. Dit is mijn derde en laatste jaar. Mijn hobby’s zijn wandelen, schrijven, knuffelen met mijn kat en op gezellige uitjes gaan met vrienden. Op het moment loop ik stage bij het online magazine Vegalifestyle.nl en daar is Reizen met Passie ook onderdeel van.

1 reactie

  1. […] Parijs de stad van de liefde […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *