Vegan stedentrips, dit zijn de steden!

Vegan steden

Vegan stedentrips: Gaat jouw hart ook sneller kloppen als je denkt aan een stedentrip? Bij mij in ieder geval wel. Het verkennen van nieuwe plekken en natuurlijk, genieten van heerlijk eten, maakt mijn hart sneller kloppen. Bij een stedentrip hoort ook lekker eten en in mijn geval vegan eten. Maar in welke steden kun je nu echt goed vegan eten?

Stedentrips in Nederland

Voor een leuke en vegan stedentrip hoef je helemaal niet naar het buitenland. Nederland heeft zoveel mooie steden!

Amsterdam

Amsterdam, een stad die zich uitstekend leent voor een weekendje weg of een langer verblijf. Naast de mogelijkheid om er naar hartenlust te winkelen, biedt Amsterdam een overvloed aan musea en bezienswaardigheden, en het bruisende nachtleven maakt de stad compleet.

Amsterdam is een uitstekende plek voor veganisten om te vertoeven, met talloze heerlijke hotspots waar je als liefhebber van plantaardig eten een rijke verscheidenheid aan smaken kunt ontdekken die de veganistische keuken te bieden heeft.

Enkele vegan hotspots in Amsterdam:

Groningen

Naast Amsterdam mag ook Groningen niet in dit lijstje ontbreken. Groningen staat dan ook op nummer twee van de top 10 vegan steden in Nederland. Groningen heeft veel te bieden. Je kunt er heerlijk shoppen, met tal van tweedehandskledingwinkels die de stad een uniek karakter geven. Daarnaast herbergt Groningen diverse boeiende musea die een inkijkje bieden in de rijke geschiedenis en cultuur van de stad. Of je nu van historische ontdekkingen houdt, op zoek bent naar modieuze schatten of simpelweg wilt genieten van een sfeervolle omgeving, Groningen is een must-visit bestemming voor vegans en stedentripliefhebbers.

Enkele vegan hotspots in Groningen

Vegan in Duitsland

Wij gaan maar wat de graag de grens over om boodschappen te doen in Duitsland, niet alleen vanwege de lagere prijzen, maar ook omdat de supermarkten daar een veel ruimer aanbod aan vegan producten hebben. Wat betreft uit eten gaan, in de grotere steden is het aanbod van heerlijke vegan gerechten overvloedig. Helaas kan het in kleinere steden of dorpen wat lastiger zijn.

Stedentrip naar Hamburg

Een steden trip naar Hamburg is een echte aanrader. Er is onwijs veel te zien, je kunt er goed shoppen en boveal heel goed en super lekker vegan eten.

Enkele vegan hotspots in Hamburg

 • Nasch
 • Alex Alsterpavillon
 • Viet Quan
 • Vincent Vegan
 • Op het stadion kun je heel veel vegan gerechten vinden
 • In het overdekte winkelcentrum is op de bovenste verdieping ook heel vegan te vinden bij de verschillende restaurant(jes)
 • Vegan in Hamburg

In Hamburg is zoveel vegan eten te vinden. Het was voor mij een waar paradijs.

vegen eten

Berlijn

Berlijn, de vegan hoofdstad van Europa, is een waar paradijs voor liefhebbers van plantaardig voedsel. De stad herbergt talloze vegan hotspots en biedt daarnaast een boeiende mix van geschiedenis en cultuur. Een bezoek aan Berlijn is niet alleen een culinaire ervaring, maar ook een ontdekkingsreis door een stad doordrenkt met geschiedenis en creativiteit.

Wat echt een aanrader is om te bezoeken als je in Berlijn bent is het Mauerpark.

Enkele vegan hotspotjes in Berlijn:

 • Brammibal
 • Soya (Vietnamees)
 • Brammibal’s Donuts
 • Li.ke Thai Vegan
 • Mauerpark, daar zijn heel veel vegan foodstandjes op de markt op zondag
 • SOY (Aziatisch )

Engeland vegan stedentrips

Londen en Berlijn strijden om de felbegeerde eerste plaats als dé veganistische stad van Europa. Uit persoonlijke ervaring heb ik beide steden bezocht en ontdekt dat ze werkelijk een paradijs zijn voor veganisten. Beide steden herbergen overvloedige en toegankelijke vegan eetgelegenheden, waar je moeiteloos kunt genieten van heerlijk veganistisch eten. Het brede scala aan plantaardige opties in deze steden maakt het een waar genot voor iedereen die de smaken van de veganistische keuken wil verkennen.

Londen

Londen, met zijn adembenemende schoonheid, maakte op mij een diepe indruk. Het heeft een prachtig park in de nabijheid van het Paleis, waar je kunt genieten van natuurlijke schoonheid te midden van stedelijke pracht. De stad is goed aangegeven met wegwijzers, waardoor het gemakkelijk te navigeren is, en vrijwel alles is op loopafstand te bereiken. Londen biedt niet alleen een rijke historie en diverse cultuur, maar ook een uitgebreid scala aan veganistische eetgelegenheden die de culinaire scene van de stad tot een waar genot maken.

Stedentrips, Londen wat is er te doen?

Enkele vegan hotspots in London

 • Mooshies
 • Farmacy
 • Whole foods

Denemarken

In Denemarken is het in veel restaurants wat lastiger om vegan te eten. In de supermarkten is wel voldoende te vinden. En een in Kopenhagen kun je ook lekker vegan eten.

Vegan in Kopenhagen

Voor veganisten is Kopenhagen zeker een aangename bestemming, hoewel je hier misschien iets meer moeite moet doen dan in steden als Londen en Berlijn om vegan eetgelegenheden te vinden. Naast lekker eten biedt Kopenhagen talloze leuke bezienswaardigheden om van te genieten.

Lees er alles over in dit artikel: Vegan in Kopenhagen

Nog meer leuke steden om vegan te genieten

Ook in andere steden zoals Barcelona, Stockholm en Athene kun je uitstekend cultuur opsnuiven en genieten van heerlijk vegan eten. Deze steden combineren moeiteloos historische en culturele rijkdommen met een bloeiende veganistische scene. Of je nu door de straten van Barcelona slentert, de charme van Stockholm ontdekt, of de eeuwenoude geschiedenis van Athene verkent, deze steden verwelkomen veganisten met open armen en bieden een smaakvolle reis langs diverse plantaardige lekkernijen.

Over de auteur

Yvonne is de trotse eigenaresse van Reizen met Passie, een online magazine. Naast haar rol als eigenaresse is ze ook moeder van drie puberzoons, Justin, Dylan en Milan. Ze geniet regelmatig van avontuurlijke uitstapjes met haar zoons, alleen of samen met een vriendin. Al deze ervaringen deelt ze met enthousiasme op haar online magazine.

4 reacties

 1. […] Vegan stedentrips, dit zijn de steden! […]

 2. […] Vegan stedentrips, dit zijn de steden! […]

 3. […] Vegan stedentrips, dit zijn de steden! […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *