Hanoi de hoofdstad van Vietnam

Hanoi wat is er allemaal te doen?

Vietnam, een land in Zuidoost-Azië grenzend aan China, Laos en Cambodja. Onze stagiaire My is tijdens haar stage periode hier naar toe geweest. Ze ging naar de hoofdstad Hanoi en vertelt er graag meer over.

Hanoi is de hoofdstad van Vietnam en daarbij ook de op een na grootste stad van het land. Het staat bekend om zijn bijzondere bezienswaardigheden zoals de Hoan Kiem Lake, Ngoc Son tempel en welbekende Train Street. De gezellige markten en straatvoorstellingen vormen het culturele centrum van Hanoi. Er is meer dan genoeg te doen.

Hoan Kiem Lake

Wanneer je in het centrum van Hanoi arriveert kan je er bijna niet omheen: de prachtige Hoan Kiem Lake. Een meer, midden in het centrum, met een speciale geschiedenis. De groenige kleur van het meer komt niet vaak voor bij andere meren in het land. Ook zit het meer voor met schilpadden. Als je geluk hebt kom je deze misschien tegen bij je bezoek aan het meer. Aangezien de schilpad als een heilig dier wordt gezien in de Vietnamese cultuur wordt de Hoan Kiem Lake dan ook beschouwd als een heilige plek voor de verzorging van schildpadden. In het midden van het meer staat dan ook de ‘’turtle tower’’. Een kleine toren waar schildpadden graag omheen zouden leven. Hoan Kiem Lake is de perfecte plek om een wandeling te maken.

Ngoc Son tempel

De Ngoc Son tempel wordt ook wel de tempel van de Jaden Berg genoemd. In de 18e eeuw werd de tempel op het Jade eiland in het centrum van de Hoan Kiem Lake gebouwd. Het is de meest bezochte tempel van Hanoi. Voor een klein tarief kan je de tempel betreden en de fotogenieke bezienswaardigheid bewonderen. Tevens vind je binnenin de tempel het opgezette reuzeschildpad dat in het Hoan Kiem Lake heeft geleefd. Het verhaal hierachter staat uitgebreid beschreven in de tempel.

Ngoc Son tempel in Vietnam

Train Street

De laatste bezienswaardigheid die we in het zonnetje gaan zetten komt je mogelijk bekend voor, namelijk Train Street. Het is een van de meest bekende en avontuurlijke toeristische bezienswaardigheden in Hanoi. Een kleine smalle straat in Hanoi waar de trein elke dag passeert. Erg fascinerend en daarom zo bekend geworden onder de toeristen. Helaas is Train Street vanwege veiligheidsredenen gesloten sinds 15 september 2022. Hiermee moesten de licenties van alle cafés in de straat worden ingenomen. Gelukkig kan je ondanks dat je de straat niet meer in kan nog steeds een glimp opvangen van deze bezienswaardigheid. Ook vind je in de buurt veel winkeltjes, cafés en straatleven. Tegenwoordig ook veel veganistische cafés. Meer hierover vind je in een vervolgartikel. Nog steeds een aanrader dus om langs te gaan!

Vietnam is een land dat rijk is aan geschiedenis en culturen. Het is een prachtig land en je kijkt je ogen uit. Daarbij is Hanoi nog maar een tipje van de sluier. Zeker weten een aanrader om een bezoekje te brengen aan dit fantastische land.

Rondreis Vietnam: de mooiste bezienswaardigheden

Dit vind je vast ook leuk om te lezen:

Over de auteur

Yvonne is de trotse eigenaresse van Reizen met Passie, een online magazine. Naast haar rol als eigenaresse is ze ook moeder van drie puberzoons, Justin, Dylan en Milan. Ze geniet regelmatig van avontuurlijke uitstapjes met haar zoons, alleen of samen met een vriendin. Al deze ervaringen deelt ze met enthousiasme op haar online magazine.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *