Wat je vooral niet moet doen, tijdens een stedentrip

Wat je beter niet kunt doen tijdens een stedentrip

Elke stad heeft z’n eigen vuilkuilen. Echter zijn er ook vele dingen die zich in elke stad herhalen en die je beter tijdens je stedentrip niet kunt doen.

Natuurlijk wil je vooral genieten van je stedentrip. Echter zijn er een aantal dingen die je absoluut niet moet doen tijdens een stedentrip. Zo zorg je dat je optimaal kunt genieten van je stedentrip!

Zakkenrollers

Zakkenrollers zijn zeer getraind! Je merkt er vaak niets van. Er zijn vele voorbeelden. Wees altijd op je hoede. Zo doen zijn bijvoorbeeld voor als toerist en vragen je de weg. Zakkenrollers zijn vooral actief op drukke plekken zoals in de metro, op het strand of bij druk bezochte bezienswaardigheden.

Zeker in de grote toeristische steden zijn er veel zakkenrollers. Daarom is het slim om niet te veel contant geld bij je te hebben. Wil je wel graag wat contant geld bij je hebben? Verspreid het dan. Heb je een rugtas bij je draag deze dan op je buik. Stop je telefoon niet zomaar in je broekzak.

Tijdens een busreis naar Parijs was er een man die 500 euro aan contanten bij zich had. De buschauffeur raadde hem aan om een deel van het geld aan zijn vrouw te geven. Waarop de man antwoorde: Dan ben ik mijn geld zeker kwijt. Hierop antwoorde de buschauffeur of je vrouw heeft een heel leuk weekend of de zakkenrollers, jij mag kiezen. Zijn vrouw heeft het hele weekend een grote glimlacht gehad.

In Praag hebben we meegemaakt dat een van onze medereizigers in de tram gerold is. Deze man woonde in Amsterdam en was qua zakkenrollers echt wel wat gewend. Hij ging met zijn vrouw en nog een ander stel met de trein. Zij gingen allemaal zitten behalve deze man. Hij bleef staan. Om hem heen stonden 3 zakenmannen. Bij de volgende halte gingen die eruit en zag zijn vrouw dat zijn jas open was. Ze hebben dus de rits van zijn jas open gemaakt en ook de rits van zijn binnenzak, zonder dat een van hen het ook maar gemerkt heeft.

Lees hier ook de tips van Willemien: Zakkenrollers op vakantie, wees alert!

Geef geen geld aan bedelaars!

Helaas zie je ze overal en dit maakt het voor echte zwervers onwijs sneu. Maar de meeste bedelaars zijn geen bedelaars maar behoren bij een oplichters bende!

In Parijs ben ik hier echt op gaan letten en het is echt super zielig. Het is echt een hele “bedelaarsindustrie”. Wij zagen daar echt dat de bedlaars gewoon konden lopen. Of dat het geld door een iemand met een dikke auto opgehaald werd.

De bedelaar is meestal het slachtoffer. Deze zitten er in veel gevallen helemaal niet vrijwillig. Bij sommige wordt gewoon echt een arm of been afgehakt, omdat meer geld oplevert. Dat vinden mensen immers zielig. Of een moeder met een slapende baby … heb jij wel eens een moeder gezien waarvan de baby wakker is? Nee he, en dat is niet zomaar! De baby is namelijk gedrogeerd! Een slapende baby haalt meer geld binnen. Zij zitten daar de hele dag op de harde grond veel geld binnen te halen en kunnen dan steeds weer alles inleveren aan de bende leiders.

Geef ze dan ook geen geld! Zolang wij geld blijven geven, houden wij deze bende (handel) in stand. Zie het dan ook niet als zielig, nee zie het als het drama wat het is! En doe hier niet meer aan mee!

Spreek van te voren af wat je betaalt voor een taxi

Pak alleen taxi’s die ook duidelijk taxi zijn. In veel steden rijden ook oplichters in gewone auto’s. Die vragen aan het eidne van de rit veel te veel geld. Het is sowieso goed om voor je instapt om een prijsafspraak te maken.

Doe niet mee aan dierenleed

Ga niet met een dier op de foto. Regelmatig staan er mensen met een slang of ander wild dier op straat. Je kan dan tegen betaling met zo’n dier op de foto. Deze dieren worden niet goed verzorgd en meestal zijn de gedrogeerd. Ze zitten immers niet van zichzelf zo rustig.

Ook met een koets een rondrit maken is niet echt heel diervriendelijk. De paarden doen dit uren, ze beginnen al vroeg en moeten door tot in de late uurtjes. Tussen door krijgen ze weinig tot geen eten en drinken.

In dit artikel kun je nog meer lezen over Dierenleed op vakantie.

Verdiep je in de stad waar je naar toe gaat voor je stedentrip

Elke stad heeft ook zo z’n eigen dont’s. Door je in te lezen in de stad, weet je waar daar de dingen zijn die je niet moet doen.

En wat voor de een een dont is, kan voor een ander juist een go zijn. Bijvoorbeeld toen ik mij aan het inlezen was voor Praag. Las ik dat de old timers (auto’s) dat dat echt oplichting was. Goedkoop was zo’n ritje niet, maar voor een moeder en dochter van de groep waar wij mee waren, was dit een uitkomst. Moeder kon niet zover lopen en door dat ze met zo’n old timer gingen konden ze voor 70 euro bij de meeste bezienswaardigheden kijken.

Gebruik vooral je gezond verstand en als het voor jou oké voelt, zoals met de old timer dan is dat natuurlijk helemaal goed.

Dit vind je vast ook leuk om te lezen:

Over de auteur

Yvonne is de trotse eigenaresse van Reizen met Passie, een online magazine. Naast haar rol als eigenaresse is ze ook moeder van drie puberzoons, Justin, Dylan en Milan. Ze geniet regelmatig van avontuurlijke uitstapjes met haar zoons, alleen of samen met een vriendin. Al deze ervaringen deelt ze met enthousiasme op haar online magazine.

5 reacties

  1. […] Wat je vooral niet moet doen, tijdens een stedentrip […]

  2. […] Wat je vooral niet moet doen, tijdens een stedentrip […]

  3. […] Wat je vooral niet moet doen, tijdens een stedentrip […]

  4. […] Nu heb je kunnen lezen wat er allemaal leuk is om te doen tijdens een stedentrip. We hebben ook een artikel geschreven over wat je allemaal beter niet kunt doen tijdens een stedentrip. Wat je vooral niet moet doen, tijdens een stedentrip […]

  5. […] Wat je vooral niet moet doen, tijdens een stedentrip […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *