Dit kun je het beste regelen voor je op vakantie gaat

Dit moet je allemaal regelen voordat je op vakantie gaat.

Lekker je gaat bijna op vakantie! Wat een heerlijk vooruitzicht. Helaas moet er nog wel een aantal dingen gebeuren voordat je op vakantie kunt gaan. Zo wil ik zelf altijd graag het huis schoon achter laten. Wat is handig om nog meer te regelen voor je de deur met een gerust hart achter je dicht kunt trekken?!

Voordat je de deur achter je dicht trek is het goed om een aantal dingen geregeld te hebben.

 1. Is je paspoort of ID kaart nog geldig?
 2. Heb je een reisverzekering afgesloten? Zo nee, wil je dit?
 3. Heb je een visum nodig? Zo ja, geregeld?
 4. Medicijnen mee op reis? Heb je een verklaring nodig?
 5. Geld mee, zelf vind ik het altijd fijn om contant geld bij mij te hebben op vakantie.
 6. Reisschema?
 7. Vaccinaties nodig?
 8. Huisdieren

Is je paspoort of ID kaart nog geldig?

Is ja paspoort of ID kaart nog geldig? Check dit ruim op tijd. Is die niet meer geldig dan heb je nog de tijd om een nieuwe aan te vragen. Normaal duurt dit een week, maar in het hoogseizoen kan het iets langer duren.

Ook is het slim als je alleen een ID kaart hebt om te checken of je naar het land waar jij heen gaat een ID kaart geldig is of dat je een paspoort nodig hebt.

Heb je een reisverzekering afgesloten? Zo nee, wil je dit?

Heb je al een reisverzekering afgesloten? Wij hebben een doorlopende reisverzekering. Ga voor jezelf na of je een reisverzekering wil afsluiten. Zo ja regel dit dan voordat je weggaat.

Heb je een visum nodig? Zo ja, geregeld?

Heb je een visum nodig voor het land waar je heen gaat? Dit is wel goed om ruim van te voren te checken en te regelen.

Medicijnen mee op reis? Heb je een verklaring nodig?

Gebruik je medicijnen? Chek dan van te voren of je hiervoor een verklaring nodig hebt. In sommige landen vallen sommige medicijnen onder de dopingwet. Hiervoor kun je dan een medicijn verklaring aanvragen.

CBD olie valt een verschillende landen ook onder de Opiumwet.

Hoe je zo’n verklaring aanvraagt lees je in dit artikel: Wat moet ik weten over medicijnen op reis?

Ook is het verstandig om bij je apotheek een medicijnpaspoort op te halen. Zij kunnen deze zo voor je uitdraaien.

Geld mee op vakantie?

Kun je in je vakantie land gewoon met de euro betalen of moet je ander geld hebben? Is het handig om dit al van te voren in Nederland op te halen. Zelf vind ik het erg fijn om wat contant geld bij mij te hebben. Ik heb een keer gehad dat mijn pinspas dagen niet werkte en dan is het knap lastig in het buitenland.

Let op van sommige landen (onder ander Tunesië) mag het geld niet het land uit. Dit kun je dan ook niet in Nederland halen. Denk er ook om, dat je het nee mee terug neemt naar Nederland of een ander land.

Reisschema

De een vind het ideaal en de ander wil er niets van weten. Een reisschema. Vind jij het fijn om een reisschema te hebben? Maak deze dan van te voren. Hou hierbij ook rekening met her en der wat tegenslagen, zoals vertragingen.

Vaccinaties

Check van te voren of je ook bepaalde vaccinaties nodig hebt en of je deze wil. Sommige vaccinaties moeten in meerdere keren gedaan worden. Bijvoorbeeld 3 maanden voor vertrek de eerste, twee maanden voor vertrek de tweede en een maand voor vertrek de laatste. Dit verschilt heel erg per land en per vaccinatie. Verdiep je hier goed in, ook wat zijn de voor en tegens.

Huisdieren

Regel eigenlijk al voordat je gaat boeken een goed logeeradres voor je huisdieren. Of zorg dat er iemand op je huisdier past, bijvoorbeeld voor je poezen, konijn, vissen en alle andere dieren. Zo kun jij zonder zorgen over je dieren op vakantie.

Koffer inpakken

Er zijn verschillende checklists om je koffer in te pakken. Zelf zoek ik eerst alles bij elkaar. Leg het naast de koffer klaar en kijk dan of ik alles heb wat ik mee wil. Rol alles op, zo heb je meer ruimte en kreuken je kleren niet.

Dit is ook leuk om te lezen:

Over de auteur

Yvonne is de trotse eigenaresse van Reizen met Passie, een online magazine. Naast haar rol als eigenaresse is ze ook moeder van drie puberzoons, Justin, Dylan en Milan. Ze geniet regelmatig van avontuurlijke uitstapjes met haar zoons, alleen of samen met een vriendin. Al deze ervaringen deelt ze met enthousiasme op haar online magazine.

3 reacties

 1. […] Dit kun je het beste regelen voor je op vakantie gaat […]

 2. […] Dit kun je het beste regelen voor je op vakantie gaat […]

 3. […] Dit kun je het beste regelen voor je op vakantie gaat […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *