Wat is een glamping?

Glamping wat is het nu precies?

Sinds een aantal jaren is het ook in Nederland ineens razend populair de glamping. Maar wat is het nu precies?

Het woord “glamping” verscheen voor het eerst in het Verenigd Koninkrijk. Het woord was toen nog helemaal niet en inmiddels niet meer weg te denken. Deze manier van kamperen was toen niet nieuw. En is inmiddels populair over de hele wereld.

Glamping staat voor glamorous kamperen

Wil je graag de gezelligheid van een camping, maar zit je er niet op te wachten om in een tentje of caravan te overnachten? Dan is de glamping echt iets voor jou. Je verblijft dan op een camping, maar dan wel in een luxe tent of huisje en vaak in een bijzondere sfeer. Oftewel, de charme van kamperen met de luxe van een huisje.

De voordelen van de camping maar dan net met wat meer luxe!

Je hebt zo alle voordelen van de camping en het verblijven in een huisje in een. Zo combineer je het beste van alles, de gezelligheid, de natuur en toch net dat beetje luxe. Voor vele is dit dan ook het perfecte ingrediënt voor een zorgeloze vakantie.

Op de glamping

Op de meeste campings heb je ook verschillende glamping mogelijkheden. De ene is nog net weer wat luxer dan de ander. Je kunt van redelijk basic tot heel erg luxe glamperen.

Wat zijn de voordelen van een glamping?

  • Je bespaart veel tijd. Een groot voordeel van een glampingtent of huisje is de enorme tijdsbesparing. Zo hoef je veel minder bagage in te pakken en mee te slepen. En op plaats van bestemming hoef je dan ook minder uit te pakken.
  • Goed kunnen koken en niet geknield boven een kookstelletje zoals op de camping.
  • Dit is voor mij wel de nummer 1 reden … Je eigen sanitair. Niet midden in de nacht naar een of ander toiletruimte te hoeven lopen om te plassen. Je echt elke nacht moet ik minimaal 1x plassen.
  • Je kleding kan uit de koffer en opgehangen worden.
  • Heerlijk genieten van het buitenleven, je zit meteen in de natuur.
  • De voordelen van de camping en de luxe dat maakt deze manier van vakantie vieren zo fijn.

Dit vind je misschien ook wel leuk om te lezen:

Over de auteur

Hi, ik ben Yvonne Bijkersma samen met mijn gezin (mijn drie zoons: Justin, Dylan en Milan) ga ik graag op reis. De ene keer gaan we met z'n allen, de andere keer met een van de drie ergens heen en soms ook gewoon lekker met een vriendin. Daarnaast zijn Dylan en ik vaak te vinden in de natuur. En gaan we graag er lekker op uit, een dagje hierheen en dan weer een dagje daarheen en dan weer ... We delen graag onze ervaringen met jullie.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *