Huisdieren oppas regelen

Huisdier oppas

Je wil graag een leuke vakantie boeken. Maar hoe doe je dat met je huisdier of dieren? Neem je ze mee of regel je een Huisdieren oppas?

Hond

Een hond kun je niet zomaar alleen thuis laten. Die moet meerdere keren per dag uitgelaten worden. Zoek daarom een goed logeeradres voor je hond of kijk of er iemand bij jou thuis op de hond wil passen of breng de hond naar een vakantiekennel.

Als je de hond (of een ander dier) naar een kennel brengt hou er dan wel rekening mee dat je huisdier ingeënt moet zijn.

Poes, knaagdieren of vissen hoe regel je de huisdieren oppas

Een poes, konijn, cavia, hamster en vissen bijvoorbeeld hebben wel iedere dag eten, drinken en wat verzorging nodig. Maar die hoeven niet meerdere keren per dag eruit. Aandacht vinden ze wel heel erg fijn. Hiervoor kun je kijken of je buren, familie of vrienden dit willen doen. Ze komen dan een keer per dag langs om je huisdieren te verzorgen.

Oppas in huis

Je kunt ervoor kiezen om tijdens jouw vakantie iemand op jouw huis en huisdieren te komen passen. Hiervoor kun je bekende vragen of vreemden. Hier zijn speciale facebookgroepen voor. Een paar hiervan kun je verderop in dit artikel vinden.

Een bekende in je huis om op te passen

Je kan een bekende vragen om op je huis en huisdieren te komen passen. Zo weet je precies wie je in huis haalt.

Een vreemde in je huis

Op deze manier zijn je dieren niet heel lang alleen en is er toezicht op je huis. De gene die komt of komen oppassen, hoeven niet steeds in huis te zijn en kunnen op deze manier de omgeving een beetje verkennen. Je kunt voor dat ze in je huis komen een kennismakingsafspraak maken. Of vaker af spreken om iemand wat beter te leren kennen.

Via de facebookgroep worden er vaak oproepjes gedaan door mensen om iemand op hun huis en huisdieren te laten passen, in ruil voor verblijf in het huis.

Dit zijn onder andere facebookgroepen waar je mensen kunt vinden.

Of je nu een bekende of een vreemd in je huis haalt, maak van te voren goede afspraken. En zet deze afspraken ook op papier, om misverstanden te voorkomen.

Je huisdier naar de oppas

Je kunt je huisdier naar bekende doen of ook weer naar een vreemde. Je huisdier verblijft dan tijdens je vakantie ben hen thuis.

Hiervoor kun je ook gebruik maken van bovengenoemde facebookgroepen. Hier wordt dan vaak wel een vergoeding voor gevraagd. Vraag dit van te voren, om verrassingen achteraf te voorkomen.

Wat je ook kiest, zorg dat je er een goed gevoel bij hebt. En regel dit voordat je je vakantie definitief boekt.

Doe tijdens je vakantie niet mee aan het dierenleed! lees hier alles over Dierenleed op vakantie

Wat zijn nu eigenlijk De voordelen van een all-inclusive vakantie

Over de auteur

Yvonne is de trotse eigenaresse van Reizen met Passie, een online magazine. Naast haar rol als eigenaresse is ze ook moeder van drie puberzoons, Justin, Dylan en Milan. Ze geniet regelmatig van avontuurlijke uitstapjes met haar zoons, alleen of samen met een vriendin. Al deze ervaringen deelt ze met enthousiasme op haar online magazine.

6 reacties

  1. […] Huisdieren oppas regelen […]

  2. […] Huisdieren oppas regelen […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *