Vroegboeken slim of niet?

vroegboeken

Wil jij ook zo goedkoop mogelijk op vakantie? Dan is vroegboeken echt een aanrader. Veel mensen denken dat een last minute veel voordeliger is. Echter de ervaring heeft mij geleerd dat dit niet het geval is. Hoe je het ook went of keert, je komt niet goedkoper uit dan vroegboeken.

Last minute

Afgelopen jaren heb ik er echt op gelet. En vroegboeken is echt een stuk goedkoper dan een last minute. Mij werd altijd vertelt dat een last minute een stuk voordeliger was. Echter is dit niet zo. Vaak heb je maar beperkte keus en is het nog eens een stuk duurder ook. Ze zijn niet goedkoper omdat ze er vanaf moeten. Sterker nog de laatste plekken zijn vaak duurder.

Bij last minutes is het grote nadeel dat er weinig keuze is. Een last minute kan wel voordeliger zijn, als je buiten de schoolvakanties reist. Mijn ervaring is alleen in de schoolvakanties.

Vroegboeken

Vroegboeken is niet alleen veel voordeliger. Je hebt dan ook nog heel veel keus. En je hebt langer voorpret.

Het nadeel van vroegboeken

Het grote nadeel van vroegboeken hebben we afgelopen jaren aan de lijve ondervonden. Dat de hele wereld op slot ging. Maar er zijn ook andere ingrijpende dingen in jouw privé leven die voor onverwachte situaties kunnen zorgen. Denk aan een relatie die uitgaat, iemand in je directe omgeving wordt erg ziek. Het is daarom altijd aan te raden een annuleringsverzekering af te sluiten.

Van wanneer tot wanneer is de vroegboek korting?

Het vroegboekseizoen beging in december en loopt bij de meeste reisorganisaties is dit tot en met februari. Bij sommige of op sommige reizen loopt het iest langer door.

Wil jij een dure reis, kijk dan goed wanneer deze het voordeligst is. Dit verschilt ook nog wel eens per land. Zeker als je alles los wil boeken, dus vliegticket, hotel(s).

Dit is ook leuk om te lezen:

Over de auteur

Yvonne is de trotse eigenaresse van Reizen met Passie, een online magazine. Naast haar rol als eigenaresse is ze ook moeder van drie puberzoons, Justin, Dylan en Milan. Ze geniet regelmatig van avontuurlijke uitstapjes met haar zoons, alleen of samen met een vriendin. Al deze ervaringen deelt ze met enthousiasme op haar online magazine.

6 reacties

  1. […] Vroegboeken slim of niet? […]

  2. […] Vroegboeken slim of niet? […]

  3. […] denken dat je het beste een lastminute kunt boeken, maar niets is minder waar. Je kunt juist beter vroegboeken, vooral voor de zomervakantie. Dit kun je het beste doen in december of […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *