Vegan hotspots in Vietnam

Vegan hotspots in Vietnam.

De afgelopen jaren heeft Vietnam zich steeds meer ontwikkeld op allerlei vlakken maar vooral ook op veganistisch vlak. Steeds meer eetplekken bieden veganistische opties en tegenwoordig zijn er genoeg die ook in het geheel veganistisch zijn. In Hanoi vind je veel vegan hotspots en onze favorieten delen we graag met jullie! Vegan in Vietnam.

Vegan Banh Mi

De ‘’Banh Mi’’ is een echte specialiteit van Vietnam. Je proeft in dit Vietnamees broodje heel veel smaken tegelijkertijd. Het lijkt simpel maar is echt verrukkelijk! In dit tentje kan je naast verschillende belegde broodjes ook nog andere gerechten bestellen zoals veganistische noodles of spring rolls.

Veggie Castle

De naam zegt het al maar dit tentje heeft van de buitenkant een bijzondere architectuur. Je komt zo’n plek met mooie gekleurde schilderingen niet snel tegen in de stad. Het leuke aan dit tentje is dat het een buffet is. Je betaalt een tarief en kan daarmee zelf opscheppen waar je zin in hebt. Op de site vind je elke dag onder ‘Today’s menu’ wat er wordt aangeboden. Van soepen naar gefrituurde en gekookte snacks. Je vindt er typische Vietnamese gerechten in een vegan jasje.

Uu Dam Chay

Dit plekje is misschien wel stiekem ons favoriet. Buiten dat het menu uit bomvol heerlijke traditionele gerechten bestaat is het restaurant ook nog eens ontzettend leuk ingericht. Overal hangen er plantjes en vind je speciale beeldjes. Je wordt echt omgeven door de rustgevende Aziatische cultuur. Alle gerechten worden uniek geserveerd. Zo worden gerechten in bamboestokken geserveerd, alles om het gerecht te laten stralen. Ons favoriete gerecht? De gebakken rijst geserveerd in een ananas!

Achi Vegan House

Tot slot, Achi Vegan House. Dit tentje is niet heel groot in Hanoi, maar zeker de moeite waard om hier te eten. Er zijn veel vegetarische en veganistische opties en het tentje is gefocust op het serveren van deze gerechten naar de klassieke traditionele Vietnamese stijl. Verschillende noodlesoepen maar ook de welbekende spring rolls, zowel normaal als gefrituurd vind je op deze plek. Veel gerechten worden in kleine porties geserveerd dus dat betekent dat je veel verschillende dingen kan proberen. In Vietnam is het gebruikelijk om gerechten te delen en ook wij zijn hier groot fan van!

Dit artikel is geschreven voor My Pham. De roots van My liggen in Vietnam en tijdens haar stage bij ons naar Hanoi geweest en zocht de leukste vegan hotspost voor ons.

Dit is ook leuk om te lezen:

Over de auteur

Yvonne is de trotse eigenaresse van Reizen met Passie, een online magazine. Naast haar rol als eigenaresse is ze ook moeder van drie puberzoons, Justin, Dylan en Milan. Ze geniet regelmatig van avontuurlijke uitstapjes met haar zoons, alleen of samen met een vriendin. Al deze ervaringen deelt ze met enthousiasme op haar online magazine.

2 reacties

  1. […] Vegan hotspots in Vietnam […]

  2. […] Vegan hotspots in Vietnam […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *