Op vakantie met de trein, hoe gaat dat?

reizen met de trein hoe gaat dat?

Op vakantie gaan met de trein is een heerlijke manier om op vakantie te gaan. Het is rustig, geen files je kunt heerlijk naar buiten kijken en genieten. Bovendien is het ook nog eens heel erg duurzaam.

Reizen met de trein hoe gaat dat?

Op vakantie gaan met de trein wordt steeds populairder. Het is een duurzame en prettige manier van reizen. Helaas is de trein in Nederland behoorlijk duur, zeker in vergelijking met andere Europese landen. Reizen met de trein naar het buitenland kan behoorlijk voordelig zijn. Soms moet je wel even goed zoeken of juist ruim van te voren boeken. Wat ook steeds vaker gebeurd is dat mensen naar Duitsland gaan en vanaf daar met de trein op vakantie gaan.

Reizen met de trein is een duurzame en prettige manier van reizen. Je hebt geen last van files, je kunt relaxed zitten en als je de slaaptrein hebt ook lekker liggen in je bed. Maar hoe gaat het precies? Wat zijn de ins and outs van reizen met de trein?

Hoe koop je een treinkaartje?

Je kunt met verschillende maatschappijen met de trein op vakantie gaan. Op de NS internationaal kun je bijvoorbeeld diverse mogelijkheden vinden. Echter kun je ook gebruikmaken van een apps zoals B-Europe of Trainline. Als je ervoor kiest om je kaartje online te kopen, moet je wel even goed opletten. Je kaartje is namelijk geldig vanaf het moment dat je het koopt, dus je moet ervoor zorgen dat je het kaartje koopt voor de datum waarop je wilt gaan reizen.

Slapen in de nachttrein hoe gaat dat?

Een ideale manier van reizen is met de trein terwijl je slaapt. Je hebt in de coupe stapelbedden. Het is niet heel ruim of comfortabel.

Het beste kun je in het midden van een treinwagon boeken. Dan zit je niet te dicht bij de uitgangen en bij het toilet en de daarbij behorende luchtjes.

Je kunt bij de meeste nachttreinen kiezen uit verschillende mogelijkheden. Economy, Comfort of Luxury klasse.

Handige tips voor reizen met de trein

 • Neen voldoende water mee
 • Maak een leuke afspeellijst op Spotify
 • Neem een dekentje mee
 • Kleed je comfortabel
 • Een slaapmasker of nekkussen kunnen een uitkomst zijn
 • Neem iets te lezen mee
 • Neem spelletjes mee

Neem voldoende water mee

Het water in de trein kun je niet drinken en in de meeste treinen is het ook lastig om iets te kopen. Sommige hebben wel een bar en vele ook niet. Zelf water meenemen is ook veel voordeliger. Voldoende eten meenemen is dan ook zeker geen overbodige luxe.

Maak een leuke afspeellijst op Spotify

De reis kan lang en saai zijn, daarom is een beetje muziek misschien wel een welkome afleiding. Oordopjes of een hoofdtelefoon zijn ook geen overbodige luxe. Niet iedereen in je coupe wil misschien naar jouw muziek luisteren.

Neem een dekentje mee

In de trein kan het best fris zijn en dan is een extra dekentje wel erg lekker.

Kleed je comfortabel

Doe lekker zittende kleren aan, je zit immers best lang in deze trein.

Een slaapmasker of nekkussen kunnen een uitkomst zijn

Een nekkussentje kan er voor zorgen dat je net even iets beter met je hoofd komt te liggen. En een slaapmasker kan net even voor dat beetje extra ontspanning zorgen. Of er voor zorgen dat je niet te veen last hebt van het licht om je heen.

Neem iets te lezen mee

In de trein zelf is weinig te doen. Je kunt lekker naar buiten kijken een heerlijk wegdromen natuurlijk. Je kunt voor onderweg ook wat te lezen meenemen een goed boek of juist wat tijdschriften.

Neem spelletjes mee

Samen spelletjes spelen is super leuk en gezellig. Je kunt verschillende reisspellen meenemen

 • Kaartspel
 • Rummikub
 • Kwartet

Met de trein op vakantie of op stedentrip. Met de trein kun je naar heel veel landen en steden reizen.

Dit is ook leuk om te lezen:

Over de auteur

Yvonne is de trotse eigenaresse van Reizen met Passie, een online magazine. Naast haar rol als eigenaresse is ze ook moeder van drie puberzoons, Justin, Dylan en Milan. Ze geniet regelmatig van avontuurlijke uitstapjes met haar zoons, alleen of samen met een vriendin. Al deze ervaringen deelt ze met enthousiasme op haar online magazine.

2 reacties

 1. […] Op vakantie met de trein, hoe gaat dat? […]

 2. […] Op vakantie met de trein, hoe gaat dat? […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *