De leukste subtropische zwembaden in Nederland

subtropische zwembaden

In Nederland zijn veel leuke subtropische zwembaden. En dat is maar goed ook, want je kunt niet altijd buiten zwemmen in ons koude kikkerlandje. In dit artikel zetten wij een aantal leuke subtropische zwembaden van Nederland voor je op een rijtje.

Subtropisch zwemparadijs

Wat maakt een subtropisch zwembad nu zo uniek? Bij een subtropisch zwembad is de temperatuur van het zwembadwater en de omgeving hoger dan van een regulier zwembad. Hierdoor kun je heerlijk vertoeven. Daarnaast is de aankleding van een subtropisch zwemparadijs vaak ook veel mooier. En zijn er meer voorzieningen dan in een normaal zwembad. Eigenlijk heeft elke provincie in Nederland wel een of meer Subtropisch zwemparadijzen.

Waterglijbanen

Wat een subtropisch zwembad ook zo leuk maakt? Vaak zijn er een of meerder waterglijbanen en sommige zwemparadijzen zijn zelfs uitgerust met een wildwaterbaan.

De meeste (subtropische) zwembaden zijn binnen. Echter zijn er ook een paar buiten, dan ben je afhankelijk van de temperatuur buiten. Deze kun je vooral vinden bij attractieparken (Hellendoorn en Slagharen bijvoorbeeld) of bij vakantieparken.

Voor kleine kinderen

Bij de meeste zwembaden is er een speciaal zwembad(je) voor peuters en kleuter. Ondiep water, een eigen glijbaan(tje).

Reserveren is wel slim

Wegens beperkte capaciteit of drukte is het zwembad al snel vol. Om teleurstelling te voorkomen is slim om online te reserveren. Dat kan meestal snel en eenvoudig.

Aqua Mundo: Subtropisch zwembad

Als je het over subtropische zwemparadijzen hebt, dan denk ik al gelijk aan Aqua Mundo.

Aqua Mundo is het zwamparadijs wat bij CenterParcs hoort. En heel eerlijk gingen wij jaren met de kinderen op vakantie naar CenterParcs en hier ga je echt heen voor het zwembad. De meeste Aqua Mundo’s hebben een wildwaterbaan, toffe glijbanen, golfslagbad en het is onwijs mooi aangekleed.

Wildwaterbaan

Wat Aqua Mundo zo tof maakt zijn de wildwaterbanen. Bij elk park is de wildwaterbaan weer anders. Niet alle parken hebben een wildwaterbaan.

Wat de wildwaterbaan precies is, dat is lastig te omschrijven. De wildwaterbaan moet je beleven. Je gaat er gewoon zelf in dus niet met een zwemband of board (soms op speciale momenten kun je wel met een board). Je gaat dan op je billen of buik op volle snelheid door de stroomversnellingen, over de hindernissen en de glijbanen. Ja blauwe plekken en veel plezier gegarandeerd. Meestal begint de wildwaterbaan buiten en onderweg kom je verschillende plekken tegen waar je even kunt uitrusten of op elkaar kunt wachten.

Op een enkel park na, hebben wij ze allemaal gehad. En ja die in Frankrijk is echt de allermooiste.

Dit zijn de leukste Aqua Mundo zwembaden in Nederland:

 • Aqua Mundo Het Heijderbos
 • Aqua Mundo De Huttenheugte
 • Aqua Mundo De Eemhof
 • Aqua Mundo De Kempervennen
 • Aqua Mundo park Zandvoort (hier ben ik zelf niet geweest)
 • Aqua Mundo Meerdal
 • Het Vennenbos in Happert (dit is een Landal park, maar heeft een Centerpars wildwaterbaan. Dit is namelijk een voormalig CenterParks).

Deze hebben alleen een zwembad en een glijbaan, maar geen wildwaterbaan:

 • Aqua Mundo De Limburgse Peel (Is een Landal geweest)
 • Aqua Mundo parc Sandur (een voormalig Landal park en daarom een simpel zwembad)

Subtropische zwembaden in Groningen

In en om Groningen zijn verschillende subtropische zwembaden.

Zwembad Kardingen in Groningen

Subtropisch zwembad Karingen hoort bij sportcentrum kardingen. En ligt in het sport en bij het natuurgebied kardingen. Je kunt hier recreatief zwemmen, er is de disco glijbaan, er is een golfslagbad en een stroomversnelling, en apart peuterbad en dan is er op bepaalde tijden nog een ander kinder bad open, hier wordt regelmatig babyzwemmen gegeven. Er is ook nog een wedstrijdbad aanwezig.

Tropiqua in Veendam

Dit subtropisch zwembad heeft een temperatuur van 30 graden en is ingericht in exotische. In het subtropische zwembad (niet in het wedstrijd en peuterbad) heb je onderwaterverlichting.

Er zijn in een apart bad twee grote waterglijbanen. De ene glijbaan is 60 meter lang; daar komt geen eind aan! En in de SpeedFire ga je zo snel dat je weer beneden bent voor je het weet. In het zwembad zit een deel waar stroomversnelling is. Dit heet de wildwaterkreek.

Er is een apart peuterbad met alles erop en eraan. In het wedstrijdbad kun je baantjes trekken en soms liggen er ook matten in waar je heerlijk op kunt drijven.

Subtropische zwembaden in Drenthe

In Drenthe hebben we iets meer keus aan subtropische zwembaden.

Bonte Wever in Assen

De Bonte Wever in Assen zit in sport- en evenementencentrum. Het zwembad heeft een all in formule. Dat betekent dat je entree betaald en dan kun je gebruik maken van alle faciliteiten in het zwemparadijs, dit zijn diverse sauna’s, Turk stoombad, bubbelbaden, rust ruimte met heerlijke ligbedden, de zwembaden (binnen en buitenbad) en drinken (fris, sapjes, water, koffie (verschillende soorten), thee).

Het saunaplein is alleen voor volwassen en kinderen vanaf 12 jaar onder begeleiding. Het Turks stoombad zit wel in het zwemparadijs en daar kan iedereen in. Er zijn twee glijbanen.

Zwembad

Het zwembad kenmerkt zich door een grote draak. Er is vrij recent een tweede glijbaan bij gekomen. Beide glijbanen zitten in een apart bad en apart van elkaar. Er is regelmatig een golfslagbad en een wilwaterkreek(je) hier zit een stroomversnelling.

Dan is er een buitenbad waar je lekker kunt poedelen en er is een wedstrijdbad buiten. Het buitenbad is niet altijd open.

Zelf ga ik hier graag geen om een avondje te chillen. Lekker zwemmen, daarna heerlijk relaxen in de sauna’s.

Zwembad Hunzedal in Borger

Het subtropische zwembad in Borger heeft een leuke glijbaan en nog veel meer leuks zoals …
Het zwembad bestaat uit:

 • 25- meter lang wedstrijdbad
 • Recreatiebad
 • Glijbaan
 • Stroomversnelling
 • Waterval
 • Tuimelemmers
 • Bubbelbad
 • Bubbelbanken
 • 2 Peuterbaden
 • Buitenbad
 • Zonnebanken
 • Sauna faciliteiten
 • 3 Familiekleedhokjes met aankleedtafels en kussens

Vanuit het binnenbad kun je zwemmend naar het buitenbad. Het buitenbad is tussen 1 november en 1 april gesloten. Dit zwembad hoort bij een vakantiepark.

De Waterwereld Landal Hof van Saksen: Nooitgedacht

Dit zwembad staat vooral bekend om de spectaculaire waterglijbanen.

Sensationele waterglijbanen op Hof van Saksen

Dit subtropische zwembad beschikt over drie indoor waterglijbanen waarvan er een de grootste indoor waterglijbaan ter wereld is. Vanuit een hoge toren kun je op spectaculaire wijze afdalen. Daarnaast is er een groot wedstrijdbad, zijn er diverse whirlpools, designzwembad met peuterbad en een 107 meter lange wildwaterbaan.

Duurzaamheid

Dit is ook goed om te weten! Bij de realisatie van de drie nieuwe indoor glijbanen zijn duurzame keuzes gemaakt in techniek en materiaalgebruik. De glijbanen zijn ontwikkeld met het oog op minimale energieverbruik. Door te kiezen voor de meest efficiënte verwarming en luchtbehandeling kan meer dan 95% van de warmte worden teruggewonnen uit de uitgeblazen lucht en ververs-water. Samen met andere energiebesparingsmogelijkheden in het zwembad en in de Havezate, is de verwachting dat het totale energiegebruik na het in gebruik nemen van de glijbanen niet toeneemt.

Bad Hesselingen in Meppel

Zwembad Hesselingen, wat heb ik daar veel gezwommen. Het oude zwembad en dan vooral het buiten bad was echt super. Die was stuk en daarom is er besloten een nieuw zwembad te maken en dan wel een subtropisch zwemparadijs.

Er is een glijbaan in een apart bad, dat is de Mosquito Slide. Deze glijbaan is uniek en speciaal voor bad Hesselingen ontworpen. Dit is namelijk niet zomaar een glijbaan! Voordat je de Mosquito Slide afzoeft, kun je bovenaan op het paneel kiezen uit een aantal thema’s met bijbehorende variaties in licht en muziek. Onderweg in de glijbaan is er een kleur-, licht- en geluid-walhalla van jouw keuze! Dan is er midden in het zwembad een soort spin, waar je vanaf de kant op kunt klimmen. En vervolgens ga je door een buis en kom je uit bij een glijbaan.

Er is een apart peuterbad een wedstrijdbad en een buitenbad. Buiten is er een leuke speeltuin waar kinderen kunnen spelen.

 • de interactieve Mosquito Slide glijbaan met opvangbassin
 • het junglebad voor de kleinsten, met bootjes en speelelementen
 • de interactieve tovertunnel boven het bad
 • de whirlpool en jetstreams
 • de glij- en klautertractor
 • een bubbel-bruisbank
 • een kreek met stroming
 • een ruim zwemmersterras met uitgebreide horeca

Aqualaren in Zuidlaren

Aqualaren is een subtropisch zwembad in Zuidlaren. Dit zwembad heet een recreatiefbad met onder andere een glijbaan.

Verder is er een wedstrijd bad en een peuterbadje. Buiten is ook een peuterbadje en een terras waar je kunt zitten.

 • een glijbaan van 30 meter
 • een stroomversnelling met jetstreams (diepte 1.30 meter)
 • een waterparaplu
 • een aantal “waterspuiters” uit de muur
 • een “bruiser” (vanuit de bodem van het bad) in het ondiepe gedeelte
 • een kinderglijbaan
 • hotwhirlpool tuin (dit is tegen betaling)

Subtropische zwembaden in Friesland

Friesland heeft ook een aantal leuke subtropische zwemparadijzen.

Subtropisch Zwembad Swimfun in Joure

Subtropisch zwembad Swimfun in Joure is echt wel een van de leukste zwembaden van Nederland en zeker als je aqua mundo niet mee telt. Hier vind je alles wat je van een subtropisch zwemparadijs mag verwachten, een leuke wildwaterbaan, er is een golfslagbad en zijn er diverse soorten glijbanen.
Tegen betaling kun je ook gebruik maken van de spagelegenheid met diverse kruidenbaden, zonnebanken en Turkse stoomcabines.

De wildwaterbaan in Joure

Dé attractie in zwemparadijs Swimfun is de sensationele wildwaterbaan Wild River. Op bijna 5 meter hoogte begin je aan een indrukwekkend avontuur. Het buitenbad van 150 m2 is het startpunt van de spectaculaire afdaling van de wildwaterbaan. Je wordt meegevoerd langs watervallen en door grotten. En halverwege kun je twee kanten kiezen, welke kies jij?

Meer over dit leuke zwembad kun je lezen in ons artikel de 10 leukste subtropische zwembaden

De Blauwe Golf in Leeuwarden

Bij subtropisch zwembad De Blauwe Golf kun je ook goed terecht voor veel waterplezier. Zo hebben ze een ruim recreatiebad met golfslagbad, wildwaterkreek, een 55 meter lange waterglijbaan, een kleuterhoek, diverse whirlpools, infrarood sauna en zonnebanken (ik vermoed tegen betaling) en Buiten is er een verwarmd buitenbad en speelweide.

Subtropische zwembaden in Overijssel

Ook in Overijssel kun je een aantal lekkere warme zwembaden vinden.

Preston Palace in Almelo

Preston Palace is een all-in hotel met diverse activiteiten. En daar hoort ook een subtropisch zwembad bij. Het zwembad is leuk ingericht in subtropische sferen. Er is een groot zwembad waar je lekker kan dobberen langs stroomversnellingen, watervallen en grotten. Er zijn inmiddels ook een paar glijbanen en er is een touwbrug aan het waterspektakel toegevoegd.

Kletterende watervallen

Hoog van de rotsen stroomt het water naar beneden. Laat je meevoeren in een stroomversnelling.

Sauna & stoombad

Even stoom afblazen en je voelt je als herboren. Heerlijk voor lichaam en geest!

Eten en drinken

Tijdens je tropische zwemavontuur in Riviera zijn koffie, thee, frisdranken, water en ijsjes inbegrepen.

Meer informatie vind je hier.

Zwemparadijs Blue Lagoon De Scheg in Deventer

Dit is ook weer zo’n leuk subtropisch zwembad, niet super groot. Er is een wildwaterbaan van bijna tachtig meter lang. Er is een grote glijbaan die om het gebouw heen slingert. En een super snelle familieglijbaan. Dit alles is niet alleen leuk voor de kinderen, kunnen wij uit betrouwbare bron vertellen. Wij hebben ons hier echt uren vermaakt.

Junglezwembad familiecamping De Belten in Rheeze

Hier kunnen de kinderen (en jij ook) uren glijden, klauteren en plonzen. Het overdekte bad is overzichtelijk en slechts dertig centimeter (0,30 meter) diep. Naast de overdekte waterspeeltuin vind je een klein zwembad van 1,38 meter diep. De ideale plek voor een duik op wat frissere vakantiedagen.

Er is een stroomversnelling en een spectaculaire glijbaan van 26 meter lang. Ook is er een bruisbank (bubbels).

Meer informatie vind je hier.

Aqua Mexicana in Slagharen

Aqua Mexicana is een zwemparadijs voor het hele gezin waar iedereen in subtropische sferen kan ontspannen, spelen, pootje baden en nog veel meer. Waan je in Mexicaanse sferen met kleurrijke veranda’s, palmbomen en een strand. Met twee waterspeeltuinen, 10 glijbanen, een groot subtropisch zwembad, bubbelbad en twee sprayparken ga je met het hele gezin de TexMex beleving aan. De (aller)kleinsten onder ons spetteren in de waterspeeltuin, terwijl jij oplet en pootje baadt. Kom tot rust in het bubbelbad of voel de warmte van de zon op het buitenstrand. Aqua Mexicana biedt uren speelplezier in het water of aan de waterkant, waar je een hapje en drankje kan nuttigen.

Dit zwemparadijs is niet goedkoop!

Aqua Mexicana is niet inbegrepen bij je bezoek aan Slagharen. Wil je graag zwemmen in Aqua Mexicana dan kun je voor € 9.95 p.p. een kaartje kopen bij de Guest Service van het attractiepark. Hiervoor heb je ook een geldig toegangsbewijs nodig voor het attractiepark. Je kunt een kaartje kopen op basis van beschikbaarheid. Dat betekent dat wanneer het zwembad vol is we geen kaartjes meer verkopen aan de kassa. Wanneer je op het vakantiepark verblijft dan is Aqua Mexicana wel inclusief m.u.v. van je verblijf op de camping.

Kinderen onder de 12 jaar dienen onder toezicht van een volwassene in Aqua Mexicana te zwemmen. Kinderen zonder zwemdiploma, worden verplicht zwembandjes te dragen.

Meer informatie vind je hier.

Zwemparadijs Beerze Bulten in Beerze

Bij zwemparadijs van Beerze Bulten weet je zeker dat je veel waterpret gaat beleven. Je kunt spetteren in het binnen- en buitenzwembad. Binnen kun je elkaar natspuiten met de waterpistolen of lekker door de sproeiers en tuimelaars.

Ben je daarmee even uitgespeeld? Dan kun je van de twee spectaculaire glijbanen in het zwemparadijs. Wat dacht je van de Space Tube? Door de lichteffecten in de glijbaan ben je even helemaal in de ruimte. Buiten kun je roetsjen van de drie aaneengesloten glijbanen.

De allerkleinsten hebben plezier in de veelzijdige waterspeeltuin.

Wil je lekker relaxen? Dat kan dan in het wellness gedeelte van het zwembad. Hier tref je onder meer watersproeiers en massagestralen. Het zwembad hoort bij een vakantiepark.

Meer informatie vind je hier.

Aquadrome in Enschede

Bij Zwemparadijs Aquadrome is altijd iets te beleven.
Je kunt je er gemakkelijk een hele dag vermaken met veel leuke attracties.

Recreatiebad (29 graden) 

 • woeste wildwaterbaan (filmpje)
 • stroomversnelling met draaikolk
 • razendsnelle buisglijbanen; Aqua Speed Slide en Magic Black Hole 
 • peuterbad (32 graden)
 • bubbelbaden

Sportbad (29 graden)

 • 25 meter bad met 6 banen
 • 6 startblokken
 • tribune

Buitenbad

 • waterspeeltuin met waterkanon, waterval en regenpaddestoel.
 • speelschip
 • zonneweide

Let op het familiebad met brede glijbaan en 25 meter bad met 6 banen zijn NIET gevuld met water en daardoor buiten gebruik. 

Meer informatie vind je hier.

De Wilder in Haaksbergen

Bij Zwembad De Wilder staat waterpret voorop. Het subtropisch zwembad beschikt over bubbelbaden, een glijbaan van 80 meter, waterkreek stroomversnelling en een 25 meter golfslagbad. Voor kleine kinderen is er een apart bad. Het zwembad hoort bij vakantiepark Scholtenhagen van Haaksbergen.

Meer informatie vind je hier.

Subtropische zwembaden in Gelderland

Marveld in Groenlo

Baantjes trekken of van de glijbaan. Zwemmen met een tropisch tintje bij zwembad Marveld.

In dit subtropische zwembad vind je diverse glijbanen met onder andere de Crazy Cone. De Crazy Cone is een glijbaan van circa 75 met magic-light effecten tijdens de afdaling. Deze super sensatie leg je af in een 1-persoons band. Dit was nog lang niet alles, want er is nog veel meer waterspektakel. Er zijn maar liefst drie nieuwe waterglijbanen bijgekomen en een 100 meter lange wildwaterbaan. Aan iedereen is gedacht: jong, oud, stille watergenieters en echte waterratten. De nieuwe waterglijbanen zijn een echte must-go voor diegene die van actie houden. Naast de waterglijbanen en de wildwaterbaan is er speciaal voor de kinderen een spraypark. Met diverse spray-elementen en interactieve spelelementen vervelen zij zich geen moment.

De Berkenhorst in Kootwijk

Subtropisch zwembad De Berkenhorst ligt op Vakantiepark de Berkenhorst. Het vakantiepark ligt midden in de Veluwse bossen bij Apeldoorn, verstopt tussen het groen.
Het subtropische zwembad
Uiteraard hebben gasten van het park gratis toegang tot het zwembad. Het zwembad is een mooie plek om even lekker veel waterpret te maken of om juist even te ontspannen.

Zo kun je lekker helemaal overgeven aan de stroomversnelling, of zwem er juist tegenin. Af roests je liever van de glijbaan? En na al het waterplezier kom je helemaal tot rust in de hot-whirlpool of het Turks stoombad.

Subtropische zwembaden in Utrecht

Kikkerfort in Breukelen

Wil je graag een lekker dagje vol waterplezier? Dan bij je bij zwembad ’t Kikkerfort aan het juiste adres.

Faciliteiten recreatiebad

Geniet in het zwembad van:

 • het kleuterbad met waterpaddestoel
 • het peuterbad met mini glijbaan
 • de wildwaterstroom met draaikolk en een waterval
 • de whirlpool
 • het bruisbad
 • het dompelbad
 • massagestralen
 • de 52 meter lange glijbaan met speciale effecten

Meer informatie vind je hier.

De Hommel in Utrecht

Zwembad Den Hommel is niet meteen heel erg spectaculair, maar staat wel garant voor lekker spetteren en plonzen. Er is een 70-meter lange glijbaan een wildwaterkreek en het buitenbad.
Er is voor de kleinere kinderen een kinderbad met een speelhoek.

Merwestein in Nieuwegein

Voor een lekker dagje zwemmen kom je gewoon naar Nieuwegein, want zwembad Merwestein is het leukste zwembad in de omgeving van Utrecht. Je vindt ze dichtbij het centrum, dus goed bereikbaar voor auto, fiets en openbaar vervoer. In ons zwembad is genoeg te doen voor bezoekers van alle leeftijden: de kleine kinderen hebben hier verschillende badjes om te spelen in aquajungle stijl. Oudere kinderen kunnen van de interactieve glijbaan, zwemmen in de wildwaterkreek, het golfslagbad of de stroomversnelling. Of speel onze ijskoude bucket game! Ouders kunnen met hun kindjes mee in de zwemjungle  of even ontspannen in onze whirlpools met televisiescherm. Maar ook aan de sportieve zwemmer is gedacht: drie 25-meterbaden en duikplanken bieden volop mogelijkheden om te trainen voor topprestaties. Merwestein is in 2017 en 2018 niet voor niets uitgeroepen tot zwembad van het jaar!

Het zwembad is meerdere keren uitgeroepen tot zwembad van het jaar.

Meer informatie vind je hier.

Zwembad Dijnselburg in Zeist

Dit zwembad heeft maar liefst vier binnenbaden met verschillende leuke activiteiten.

Faciliteiten zwembad Dijnselburg

 • Recreatiebad, met lange overdekte glijbaan, stroomversnelling en waterspuiters
 • Klein, ondiep peuterbadje incl. waterspuiter bij het recreatiebad
 • Gezellige horeca gelegenheid zowel binnen als buiten
 • 25 Meterbad, met beweegbare bodem
 • Instructiebad met extra warm water
 • Uitzwembad naar buiten
 • Grote ligweide, met springkussen en glijbanen
 • Klimbos toegankelijk

Subtropische zwembaden in Noord-Brabant

Aquafun Sportiom in Den Bosch

Urenlang waterpret! Recreatief zwemmen kan nergens beter dan in gethematiseerde zwemparadijs AquaFun. Hier beleef je echt het leukste dagje uit! En dat thema, dat vind je nergens anders! Roetsj van de snelle glijbanen, trotseer de golven in het golfslagbad of springen met z’n allen in een band en glij door de bandenglijbaan! Tussen al het spetteren en spelen door kun je even bijkomen op het terras en het buikje weer vullen in het restaurant. Ook voor de kleintjes is AquaFun fantastisch, zij kunnen zich heerlijk vermaken in het peuterbad en de waterspeeltuin!

Meer informatie vind je hier.

Golfbad Oss

Bij Golfbad Oss is er echt heel erg veel te doen voor de kinderen. Zo heb je voor de allerkleinste een erg mooi peuterbad, het berenbad. Hier kan je kindje volop spelen en beleven. Er zijn glijbaantjes, heel veel mooie beren en andere dieren, en sproeiers. Ook kun je lekker drijven op leuke dieren, zoals onder in beeld de vlinder.

Naast het leuke kinderbad vind je er een groot recreatiebad met 3 glijbanen en elk half uur heerlijke golven. Daarnaast zijn het bubbelbad en de stoomcabines ook beschikbaar om te ontspannen.

Linda van Go or No Go heeft een uitgebreide review met nog meer foto’s op haar website staan.

Sterrenstrand TerSpegelt in Eersel

Dit is een heel ander zwembad dan de meeste subtropische zwembaden. Het is een indoor strand.
Klimmen, klauteren en kliederen met zand. Dat kan in het avontuurlijk overdekt water- en zandspeelparadijs! In SterrenStrand zie je overal natuurwater, is er een zandstrand en torenen er op verschillende plekken klim- en klauterkastelen boven alles uit.

Het spectaculaire klim- en klauterkasteel (8 meter!) van de nette kasteeldame Freule? Het stoere Voetje van de vloerpad van Timo Timing? Zilva’s Haven waarin het transport van water en zand centraal staat? Of ontdek jij meteen de geheime ingang naar het ondergronds labyrint? Of ga je via het dompelbad naar het overdekte zwembad! Daar kan je lekker zwemmen, sjezen van de glijbaan, spelen in Bloos’ Bad of met een bootje varen door de CanalPlay.

Wil je graag alvast een kijkje nemen in SterrenStrand? Bekijk hier de 360-graden weergave!

Subtropische zwembaden in Limburg

Subtropisch Zwemparadijs Mosaqua in Gulpen

Bij subtropisch zwembad Mosaqua waan je, je in de jungle. Zwemmen tussen de dieren. De wildwaterbaan van de Oase tot in de Woestijn. Er is een 92 meter lange, sensationele glijbaan met verrassende licht- en lasereffecten en een familieglijbaan. Er is een 25-meterbad met een temperatuur van 30 graden.

Nog meer fun voor de kinderen:

 • een avontuurlijk piratenschip van wel 15 meter
 • aquaria met tropische vissen
 • Voor de peuters is er het Junglebad met leuke attracties

Hier kun je ook heerlijk relaxen in één van de whirlpools, stoomcabines, infrarood-cabines en neveldouche.

Subtropische zwembaden in Noord-Holland

Mirandabad in Amsterdam

In Amsterdam vind je in een glazen koepel en palmbomen het zwembad Mirandabad. Dit zwembad heeft een subtropisch overdekt zwembad met onder andere een golfslagbad, maar ook glijbanen, stoom- bubbelbaden en zonnebanken. Daarnaast is er ook een buitenbad met duikplank en een peuterbad.

Meer informatie vind je hier.

Zandzee in Bussum

Zwembad De Zandzee hoort bij een sportcentrum. Er is een wedstrijdbad, een therapiebad en een recreatiebad. Er een wildwaterbaan en een whirlpool. Ook zijn er duikplaken waarvan eetje maar liefst drie meter is. Verder is er een peuterbad in de stijl van Nijntje.

De Krim- De Cocksdorp op Texel

Zwembad De Krim is een zwembad met een heerlijk binnenklimaat, diverse spectaculaire attracties en een buitenbad met ligweide. Het zwembad is gevestigd op vakantiepark De Krim.

 • Binnen- en buitenzwembad met ligweide
 • Drie waterglijbanen
 • Wildwaterbaan
 • Spraypark en peuterbad voor kleine kinderen
 • Gezellige zwembadbar
 • Zeer aangenaam binnenklimaat

Meer informatie vind je hier.

Subtropische zwembaden in Zeeland

Omnium in Goes

Laat je op zwembanden meevoeren door de Lazy River, roetsj van de snelle glijbanen en trotseer de stroomversnelling. Het zwembad van Omnium in Zeeland zorgt voor een dag zwemplezier voor jong en oud!

Het subtropisch zwembad van Omnium bestaat onder andere uit een:

 • groot recreatief zwembad
 • stroomversnelling
 • whirlpool
 • 25-meter wedstrijdbad
 • 15- en een 20-meter bad met variabele bodems
 • peuter- en kleuterbad
 • twee glijbanen
 • Lazy River

Meer informatie vind je hier.

Aquadome Scheldorado in Terneuzen

Het subtropisch zwembad Scheldorado heeft een golfslagbad, superwaterglijbaan van 60 meter, waterval, stroomversnelling, een aquajungle waar je van boomhut naar boomhut kunt klimmen door touwbruggen. Een piratenschip met vallende emmers en een glijbaan.

Subtropische zwembaden in Zuid-Holland

De Fakkel in Ridderkerk

Geniet van de waterglijbaan, stroomversnelling, bubbelbaden, stoomcabines en sauna’s: voor ieder wat wils.

Meer informatie vind je hier.

Tikibad Duinrell in Wassenaar

Als je het over waterglijbanen hebt, dan denk je natuurlijk meteen aan het Tikkiebad. Hier vind je het grootse waterpark van Europa. Je vind hier echt alle soorten glijbanen … Snel, met een trechter, kort en met een diepe val (Pelikaanduik), glijbaan waar je met een band van af moet enzovoort. Daarnaast is er ook een golfslagbad en Playa een zwemgedeelte speciaal voor kinderen met vier nieuwe glijbanen.

Ook erg leuk om te lezen: Duinrell een gezellig dagje uit

Mocht je nog een zwembad missen in dit lijstje of iets zien wat niet klopt laat het ons dan zeker even weten: info@reizenmetpassie.nl

Dit is ook leuk om te lezen:

Over de auteur

Yvonne is de trotse eigenaresse van Reizen met Passie, een online magazine. Naast haar rol als eigenaresse is ze ook moeder van drie puberzoons, Justin, Dylan en Milan. Ze geniet regelmatig van avontuurlijke uitstapjes met haar zoons, alleen of samen met een vriendin. Al deze ervaringen deelt ze met enthousiasme op haar online magazine.

3 reacties

 1. […] De leukste subtropische zwembaden in Nederland […]

 2. […] De leukste subtropische zwembaden in Nederland […]

 3. […] De leukste subtropische zwembaden in Nederland […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *