Upper Düden-waterval in Antalya

Upper Düden-waterval in Antalya

De natuur in Turkije is echt prachtig! Ze hebben vele mooie natuurgebieden of parken. Turkije heeft ook vele mooie watervallen een daarvan is de Upper Düden Waterval in Antalya.

Twee watervallen in Antalya

Alanya heeft twee mooie watervallen. Beide watervallen hebben Düden in hun naam. Namelijk de Upper Düden Waterval en de Lower Düden-waterval. Het water van de waterval komt namelijk van de rivier de Düden.

De Düden rivier

Het water uit de Düden rivier is afkomstig van de Kirkgözler en Pinarbasi bronnen in het Taurusgebergte. Beide bronnen stromen hun eigen wege en pas na een paar kilometer komen ze samen om de Düden rivier te vormen. Op twee verschillende plekken zijn hier watervallen uit ontstaan.

Je kunt de lagere Düden waterval bekijken vanaf de zee met een boot of vanuit het park aan de bovenzijde van de kliffen. De Lower Düden waterval is gelegen in Düden Park in de wijk Lara van Antalya. De toegang tot het park is gratis.

Upper Düden-waterval

De Upper Düden-waterval ligt in een een klein natuurgebied met bomen, de rivier, de waterval, de grot achter de waterval.

Er is daar ook een grot met vleermuizen. Die hoor je niet alleen, je ruikt ze ook!

Er zijn verschillende eet gelegenheden. En bij de ijskraam voorin het park, hebben ze twee soorten (sinaasappel en kers) vegan schepijs. Deze waren erg lekker. De rest van de smaken zijn niet vegan. Er is ook een winkeltje, zelf vond ik dit geen prettige winkel, de man van de winkel liep de hele tijd achter ons aan. We zijn dan ook meteen weer weggegaan, vreselijk.

De entree voor het park was 10 TL toen wij er heen gingen. Je kunt hier ook alleen maar met TL betalen!

Tips voor de Upper Düden-waterval in Antalya:

 • Je kunt achter de waterval komen via een grot. Deze grot is vochtig doordat er water van het plafond druipt. Wees op je hoede als je hier loopt, want het kan glad zijn. Let ook op je telefoon en camera, dat die niet te vochtig worden.
 • Het park vraagt een klein entree bedrag. Echter kun je hier alleen met Turkse lira betalen bij het loket.
 • Probeer de Upper en de Lower Düden te bezoeken op door de weekse dagen. In het weekend zijn hier veel lokale bewoners.
 • De Museumpas van Antalya is hier niet geldig.
 • Je mag hier niet zwemmen.
Upper Düden-waterval in Antalya

Handig om te weten over de Upper Düden-waterval in Antalya:

De Upper Düden-waterval ligt in de wijk Varsak, in de wijk Kepez.

 • Minibus: U kunt de Varsak minibussen nemen vanuit het centrum van Antalya.
 • Openbare bus: Het is ook mogelijk om hier te komen met gemeentelijke bussen nummers VC30, CV17A, VL62, VF66, VC69, 524 en 524A.

De Upper Düden-waterval is elke dag geopend. Bezoek is toegestaan tussen 09:00 en 19:30 uur in de zomer en 09:00 tot 18:00 uur in de winter.

Adres: Düdenbası mah 21 Cad, Düden Cd. 07320 Kepez/Antalya

Upper duden watervallen in Antalya, Turkije.

De Lower Düden waterval

De KL08-buslijn loopt van Kaleici (bijv. Hadrian’s Gate – richting Lara) en van de busparkeerplaats bij het Sera Clubhotel in Lara’s busstation naar Düden Park.

Een dolmus (lijn 17) loopt van het centrum van Antalya Kaleici naar de halte “Düden Salesi”.

Je kunt de Duden Falls ook bereiken met buslijnen 09 en 38.

Dit is ook leuk om te lezen:

Over de auteur

Yvonne is de trotse eigenaresse van Reizen met Passie, een online magazine. Naast haar rol als eigenaresse is ze ook moeder van drie puberzoons, Justin, Dylan en Milan. Ze geniet regelmatig van avontuurlijke uitstapjes met haar zoons, alleen of samen met een vriendin. Al deze ervaringen deelt ze met enthousiasme op haar online magazine.

4 reacties

 1. […] Upper Düden-waterval in Antalya […]

 2. […] Kijk daarom goed wat je precies allemaal wil gaan doen. En of je dit in de vorm van een excursie wil gaan doen, of op eigengelegenheid. Lees hier alles over een bezoek aan de Upper Düden-waterval in Antalya […]

 3. […] een zeer rijke en mooie natuur en vele mooie natuurgebieden met bij sommige prachtige watervallen. Upper Düden-waterval in Antalya of De watervallen […]

 4. […] ontdekkingsreis bracht ons ook naar adembenemende watervallen, zoals de indrukwekkende Upper Düden-waterval in Antalya en de schilderachtige watervallen van Göynük. Maar de diversiteit stopt daar niet; de Turkse […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *