De watervallen van Göynük

De watervallen van Göynük

De watervallen van Göynük liggen in een natuurgebied, Göynük Canyon. Hier kun je prachtige wandelingen maken. De wandeling vanaf de ingang naar de Göynük Canyon Waterval is 5 kilometer. Je loopt vooral naar boven. Het is een hele klim, maar aan het einde als je naar beneden gaat zou je zien, dat het meer dan de moeite waard was.

Gönyük Canyon is prachtig door haar idyllische natuur en wilde rivier, die door dit gebied gaat. Met als hoogte punt De watervallen van Göynük. Het is eigenlijk een outdoor avonturenpark.

De watervallen van Göynük in Turkije

Wandelen in Göynük Canyon

Je kunt op eigen gelegenheid door het natuurgebied lopen. Of met een gids (dit is vooral in het zomerseizoen).

Het pad naar de watervallen van Göynük is zeer afwisselend. Je loopt vooral over een grindpad langs de rivier. Je hoort het water stromen en vallen. Er zijn dennenbossen, prachtige vlinders en vogels te horen en te zien. In het water zitten vissen, vooral donkere vissen. Ongeveer halverwege ga je met een touwbrug de rivier over. En dan vervolg je je pad weer over het grindpad. Na de touwbrug, is het wel even een klim omhoog. Als je bijna boven bent, kun je even lekker zitten en bijkomen van de klim, en heb je een prachtig uitzicht. De bergen, bomen, planten en de rivier. Dan is het nog een klein stukje! Je moet dan stijl naar beneden (en ja daarna ook weer omhoog), hier is een trappetje gemaakt, maak hier gebruik van. Je hebt dan meer grip op de weg.

De watervallen van Göynük

Dan kom je bij de watervallen van Göynük. Hier kun je lekker op de rotsen zitten en genieten van het uitzicht, of lekker een frisse duik nemen in het kristalheldere maar ijskoude water! Zeker toen ik er was in februari, was het behoorlijk koud. Maar wel onwijs lekker! Het was een heerlijke verfrissing aan mijn voeten. Je mag hier ook zwemmen.

Outdoor sporten in natuurpark Göynük Canyon

Göynük Canyon is de perfecte plek voor mensen die houden van outdoor sporten. Naast wandelen kun je hier nog veel meer toffe activiteiten doen. Wat dacht je ervan om naar beneden te razen met de zipline, 40 kilometer boven de grond? Ook kun je hier raften of een safaritour doen bijvoorbeeld.

Handig om te weten over de watervallen van Göynük

 • Bij de ingang kun je entreekaartjes kopen. Wij betaalden een paar euro (€2) per persoon.
 • Je kunt je kaartjes kopen bij de entree van het park.
 • Er zit voordat je het park ingaat ook een leuk winkeltje. In het seizoen begreep ik dat je hier ook wat eten en drinken kunt kopen. Je kunt daar heel mooi zitten en genieten van het uitzicht.
 • Het park is dagelijks geopend van 09:00 tot 18:30 uur.
 • Er is in het park ook nog gelegenheid om iets te eten en te drinken te kopen.
 • Wij hebben alleen aan het begin van het park een toiletgebouw gezien.

De hond op de foto’s is Benji

Benji hoort bij het natuurpark. Benji is de hele weg met ons meegelopen. Dat vonden wij wel erg gezellig. Bij de entree was nog een andere hond en ook een pauw.

Dit is ook leuk om te lezen:

Over de auteur

Yvonne is de trotse eigenaresse van Reizen met Passie, een online magazine. Naast haar rol als eigenaresse is ze ook moeder van drie puberzoons, Justin, Dylan en Milan. Ze geniet regelmatig van avontuurlijke uitstapjes met haar zoons, alleen of samen met een vriendin. Al deze ervaringen deelt ze met enthousiasme op haar online magazine.

5 reacties

 1. […] De watervallen van Göynük […]

 2. […] Lees hier alles over De watervallen van Göynük […]

 3. […] Bezoek natuurgebieden, Turkije heeft een zeer rijke en mooie natuur en vele mooie natuurgebieden met bij sommige prachtige watervallen. Upper Düden-waterval in Antalya of De watervallen van Göynük […]

 4. […] watervallen, zoals de indrukwekkende Upper Düden-waterval in Antalya en de schilderachtige watervallen van Göynük. Maar de diversiteit stopt daar niet; de Turkse Rivièra biedt een schat aan bezienswaardigheden en […]

 5. Thanks for sharing. I read many of your blog posts, cool, your blog is very good.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *