De leukste dingen om te doen tijdens een stedentrip!

Stedentrips, Londen wat is er te doen?

Een stedentrip is bedoeld om de stad beter te leren kennen. En vooral ook om jou te laten genieten. Wat is nu leuk om te doen tijdens een stedentrip?

 • Winkelen
 • Een wandeling door de stad
 • Wandelen in een park
 • Eten, lunch, diner en lekkere tussendoortjes
 • Bezoek aan een museum
 • Een bezoek aan een monument
 • Een boottocht, vanuit de boot zie je alles heel anders.
 • Een bezoek aan een historische plek
 • Een bezoek aan een markt

Winkelen tijdens je stedentrip

Veel mensen willen graag winkelen tijdens een stedentrip. Voor sommige is dit een of twee uurtjes voor andere de hele dag. En dat is natuurlijk aan jou, wat jij wil.

Een wandeling door de stad

De meeste steden zijn al een museum op zich. De vele mooie gebouwen, bruggen en … Daarom is het al erg leuk om alleen al door een stad te lopen of te slenteren. Je ziet van alles!

Dit is niet alleen heel erg leuk om te doen in een vreemde stad. Ook in je eigen stad is dit erg leuk. Kijk eens wat vaker omhoog bijvoorbeeld. Dan zie je ineens gebouwen, die je eerder niet zag. Of breng is een bezoek aan de kerk tijdens de openingstijden.

Er zijn verschillende manieren om een stad beter te leren kennen. Zo kun je met een gids door de stad gaan. Deze kan je heel veel over de stad vertellen. Echter kun je ook zelf door de stad gaan lopen en al het moois gaan bewonderen. Zelf vind ik een combinatie van beide vaak erg leuk.

Wandelen in een park

De meeste steden hebben ook een of meer parken. Het is niet alleen heel erg relaxt om daar doorheen te lopen, vaak valt er ook van alles te zien en te beleven.

Naast relaxen en wandelen kun je hier ook lekker picknicken bijvoorbeeld.

Eten tijdens je stedentrip

Wat is er nu leuker en lekkerder dan lekker eten en drinken tijdens je uitstapje? Precies! Zelf vind ik het fijn om van te voren al te kijken waar je allemaal vegan kunt eten. Spontaan kan heel leuk, maar ook heel lastig zijn. Zeker als je al trek hebt en er is niets plantaardigs te vinden.

Vanaf je tafeltje kun je dan lekker om je heen kijken. Wat is er allemaal te zien en te doen. En wat blijft het leuk, mensen kijken!

Bezoek aan een museum

Veel steden hebben meerdere museums. Je kunt van te voren uitzoeken welk museum jij graag zou willen bezoeken.

Een bezoek aan een monument of bezienswaardigheid

Monumenten of bezienswaardigheden bezoeken en bezichtigen is ook een zeer leuke activiteit. Veel steden hebben meerdere leuke bezienswaardigheden om te bezoeken.

Stedentrip tips

Een boottocht, vanuit de boot zie je alles heel anders.

Een boottocht door een stad maar suf? Nee, joh, het is juist heel erg leuk. Je ziet de stad ineens vanuit een hele andere hoek. Het is echt leuk om dit eens mee te maken. Zelf kom ik al jaren heel veel in Amsterdam, maar tijdens een boottochtje door de grachten zag ik Amsterdam ineens met hele andere ogen. Echt een aanrader dus, een boottochtje.

Een bezoek aan een historische plek

De meeste steden hebben ook een historische plek of plekken. Als je het leuk vind kun je ook deze bezoeken.

Een bezoek aan een markt

Een markt bezoeken in een andere stad is vaak ook erg leuk. De ene stad heeft verschillende markten en de andere stad maar eentje. Sommige hebben een foodmarkt en een textielmarkt bijvoorbeeld.

Bioscoop bezoek

Als je er een aantal dagen blijft, zou je ook kunnen overwegen om een bezoek te bregen aan de bioscoop. Vaak is het wel leuk, om dit eens in een hele andere stad te beleven.

Uitgaansleven

Je kunt tijdens je stedentrip natuurlijk ook het uitgaansleven gaan proeven. Naar de kroeg, of dansen in een club bijvoorbeeld.

Je kunt gewoon zo naar de stad gaan en het wel zien. Of je gaat van te voren kijken wat er allemaal te doen is en wat jij allemaal leuk zou vinden.

Enkele voorbeelden van wat je in welke stad kunt doen:

Nu heb je kunnen lezen wat er allemaal leuk is om te doen tijdens een stedentrip. We hebben ook een artikel geschreven over wat je allemaal beter niet kunt doen tijdens een stedentrip. Wat je vooral niet moet doen, tijdens een stedentrip

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen:

Over de auteur

Yvonne is de trotse eigenaresse van Reizen met Passie, een online magazine. Naast haar rol als eigenaresse is ze ook moeder van drie puberzoons, Justin, Dylan en Milan. Ze geniet regelmatig van avontuurlijke uitstapjes met haar zoons, alleen of samen met een vriendin. Al deze ervaringen deelt ze met enthousiasme op haar online magazine.

2 reacties

 1. […] De leukste dingen om te doen tijdens een stedentrip! […]

 2. […] De leukste dingen om te doen tijdens een stedentrip! […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *