Sagrada Família in Barcelona

Sagrada Família in Barcelona

De Sagrada Família is een van de bekendste kerken ter wereld. Ruim 4 miljoen mensen per jaar die de kerk bezoeken. En ruim 20 miljoen mensen bekijken de kerk van buitenaf. Na 140 jaar na het leggen van de aller eerste steen, is deze basiliek nog steeds niet klaar.

De Sagrada Familia is onlosmakelijk verbonden met de hoofdstad. En behoort dan zeker op je lijstje om naar toe te gaan als je in Barcelona bent. De buitenkant is al heel spectaculair en de moeite waard om te bezichtigen. De binnenkant van de Sagrada Familia is nog vele malen indrukwekkender. Om zeker te weten dat je naar binnen kan en om uren wachten in de rij te voorkomen, is het slim om van te voren kaartjes te kopen. Dit kan op diverse plekken online, zorg wel dat je op tijd (de tijd die op je kaartje staat) bent anders kun je er niet meer in.

De grootste tempel ter wereld die nog in aanbouw is

Het is de enige grote tempel ter wereld die nog in aanbouw is. De tijd van de bouw van kathedralen is altijd lang geweest, in sommige gevallen zelfs heel lang: de Dom van Keulen (Duitsland) duurde 632 jaar om te worden voltooid; de Kathedraal van Milaan, 577 jaar, en Westminster Abbey in Londen werd gebouwd in slechts 500 jaar.

Helaas is er een bij een brand een belangrijk deel van de tekeningen verloren gegaan. De kerk wordt nu toch afgebouwd. Diverse architecten hebben het werk overgenomen. Het is de bedoeling dat de kerk in 2026 helemaal klaar is, dat is dan 100 jaar na het overlijden van Gaudí.

Waarom is de Sagrada Familia niet eerder afgebouwd?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, geld. Er was geen geld om deze enorme basiliek af te bouwen. De paus wilde hier geen geld voor geven, want Barcelona had al een kathedraal. Het geld voor het afbouwen moest dan ook vooral uit giften komen. En als er weer wat geld was, werd er meteen weer veder gebouwd. Nu komt er ruim voldoende geld binnen vanuit de kaartverkoop. En is zoals het nu loopt dan ook zeker dat ze de deadline van 2026 gaan halen.

Wie was Antoni Gaudí?

Antoni Gaudi is erg belangrijk geweest voor Barcelona. Veel van zijn werk kun je in deze stad vinden. Zijn meest bekende werk is toch wel de Sagrada Familia.

Diverse opdrachten

Antoni Gaudi heeft een aantal onafgemaakte werken in Barcelana zo ook de Sagrada Familia. De laatste 12 jaar van zijn leven heeft hij volledig gewijd aan het verder ontwerpen en afmaken van de Sagrada Familia.

Maar liefst zeven van de bouwwerken die Gaudí ontworpen heeft staan op de UNESCO Werelderfgoed lijst. Zijn werk heeft een uniek karakter.

Gaudí is op 73 jarige leeftijd overleden. Hij heeft een tram ongeluk gehad. Hij ligt begraven in ‘zijn’ kerk: de Sagrada Familia.

Wij hebben een paar leuke producten van de Sagrada Familia voor je gevonden

Dit is ook leuk om te lezen:

Over de auteur

Yvonne is de trotse eigenaresse van Reizen met Passie, een online magazine. Naast haar rol als eigenaresse is ze ook moeder van drie puberzoons, Justin, Dylan en Milan. Ze geniet regelmatig van avontuurlijke uitstapjes met haar zoons, alleen of samen met een vriendin. Al deze ervaringen deelt ze met enthousiasme op haar online magazine.

4 reacties

  1. […] van donaties. Ben je van plan de kerk te bezoeken? Zorg dan dat je er vroeg bij bent, de Sagrada Familia is namelijk de populairste attractie van Barcelona. Het is daarom aan te raden om een skip-the-line […]

  2. […] Eindig je reis in Barcelona, de levendige Catalaanse stad vol kunst, architectuur en geweldig eten. Wandel door de beroemde Ramblas, bewonder de architectuur van Gaudí en geniet van heerlijke tapas. Hoewel de treinreis iets langer kan zijn, is het absoluut de moeite waard! Sagrada Família in Barcelona […]

  3. […] in andere steden zoals Barcelona, Stockholm en Athene kun je uitstekend cultuur opsnuiven en genieten van heerlijk vegan eten. Deze […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *