Onderwatersafari en Comino-cruise

Onderwatersafari: Verken de onderwaterwereld rond Malta aan boord van deze speciaal ontworpen catamaran met onderwater-vensters.

De perfecte excursie of toch niet?

Ontdek de onderwaterwereld rond Malta met deze speciaal gebouwde catamaran met onderwaterramen. Ik was meteen nieuwsgierig, want ik ben altijd nieuwsgierig naar het leven onderwater. En ook de rest van de excursie klonk goed. We zouden naast de Blue Lagoon ook de rest van het eiland Comino verkennen.

Helaas viel de realiteit van deze onderwatersafari toch wat tegen. Onze verwachtingen om onderwater te kunnen gluren en het leven onder de zeeoppervlakte te ontdekken, werden niet vervuld. Tijdens het varen bleek het zoutgehalte in het water een onoverkomelijke hindernis te zijn, waardoor ons zicht belemmerd werd tot nagenoeg niets. En hoewel de catamaran één stop maakte bij de adembenemende Blue Lagoon voor slechts een uurtje, was het moeilijk om de beloofde ervaring te realiseren. De drang om te zwemmen en de omgeving te verkennen overstemde het teleurstellende feit dat we niet konden zien wat er zich onder ons afspeelde.

Onderwatersafari

Deze speciaal ontworpen catamaran beschikt over zowel een bovendek als een onderwaterdek. Via een trapje ga je naar het onderwatergedeelte, waar je door ramen naar buiten kunt kijken. De ramen zitten onwijs lag en je moet echt op de grond gaan zitten/liggen als je iets wil zien.

De catamaran is van alle gemakken voorzien:

Je vindt er ligstoelen voor ontspanning, sanitair, en zelfs twee snackbars aan boord voor een hapje tussendoor. Bovendien zijn er voldoende schaduwplekken beschikbaar voor wie even uit de zon wil, en douches om je op te frissen na een duik in de zee. Maar het hoogtepunt? De waterglijbanen die je rechtstreeks vanaf de catamaran de zee in laten glijden. Een complete ervaring voor alle leeftijden!

Deze tour neemt je mee langs deze bezienswaardigheden:

Het klinkt als heel veel, dit alles ligt naast elkaar en binnen 10 minuten ben je bij alles langs geweest. Het was wel heel erg leuk om te zien.

 • Blauwe Lagune
 • Santa Maria-baai
 • Santa Maria-grotten
 • Olifant hoofd
 • Santa Maria-batterij
 • Madonna-standbeeld
 • St. Paulseiland
 • Popey’s grot
 • Kristallen lagune
 • Scheepswrak P31
 • De haven van Mgarr

Soms loopt deze tour net even iets anders

Houd er rekening mee dat het bezichtigen van het scheepswrak afhankelijk is van de duikoperaties en/of de zee- en luchtomstandigheden. In het geval van ongunstige weersomstandigheden behoudt de kapitein zich het recht voor om de excursie te annuleren of aan te passen. De exploitant kan ook besluiten om routes, start- en eindlocaties te wijzigen vanwege weersomstandigheden, ondiep water of andere legitieme redenen. Als de excursie wordt geannuleerd, krijgen de deelnemers een volledige terugbetaling.

Bij ons liep de excursie ook helemaal anders

Zo gingen wij een uurtje naar de Blue Lagoon. Zelf had ik verwacht 3 a 4 uurtjes op Comino door te brengen. Wij hadden onze wandelschoenen al aan. Echter liep dat wat anders, want na een uurtje moesten we alweer op de boot en ging de boot naar Gozo. Op Gozo aangekomen moesten we een busje nemen, dit koste ons 5 euro per persoon extra. Deze busjes brachten ons naar Victoria. Hier hadden we twee uurtjes om rond te lopen. Echter voelde het als een race tegen de klok. Als ik van te voren geweten had, dat we wederom weer naar Victoria zouden gaan, had ik deze excursie niet eens gedaan. We hadden Victoria al goed gezien tijdens de tuk tuk tour.

In de lente en de zomer de perfecte excursie!

Ondanks de uitdagingen van de weersomstandigheden werd onze dagplanning flink omgegooid, maar gelukkig was het vervoer uitstekend geregeld. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat we vlakbij ons hotel aan boord zouden gaan van de boot richting onze bestemming. Echter, vanwege de harde wind werd dit als onveilig beschouwd en werden we snel en efficiënt per bus naar een andere haven gebracht, waar de omstandigheden gunstiger waren voor vertrek.

Waarom de keuze viel op een trip naar Gozo in plaats van te blijven op Comino, blijft voor mij ook een raadsel. Normaal gesproken verblijf je een paar uur op Comino. Zo ook tijdens de zomermaanden vooral bij de betoverende Blue Lagoon. Hier kun je jezelf onderdompelen in een scala aan activiteiten, variërend van sensatie op de glijbanen op de boot tot ontspanning in de zon, verkwikkend zwemmen, fascinerend snorkelen of gewoon een rustige wandeling maken langs de kustlijn.

Het is ook goed om te weten dat je aan boord van de boot terecht kunt bij een van de twee snackbars voor een welverdiende pauze tussen alle activiteiten door. En na een dag vol avontuur biedt de terugreis de perfecte gelegenheid om even lekker af te spoelen en te ontspannen.

Ondanks de onverwachte wijzigingen in ons reisplan, bood de ervaring nog steeds volop mogelijkheden voor plezier en ontspanning, en zorgde het goed georganiseerde vervoer ervoor dat we veilig en comfortabel konden genieten van onze uitstapjes naar deze prachtige eilanden.

Korting op je excursie(s)

Wil jij graag een toffe excursie doen op Malta of Gozo?Boek dan nu jouw avontuur op de website van Maltaexcursion.com! Met deze speciale code: RMP5, kunnen onze lezers profiteren van 5% korting op hun boeking. Deze korting is geldig voor alle excursies die ze aanbieden, maar is niet van toepassing op de entreeprijzen.

Over de auteur

Yvonne is de trotse eigenaresse van Reizen met Passie, een online magazine. Naast haar rol als eigenaresse is ze ook moeder van drie puberzoons, Justin, Dylan en Milan. Ze geniet regelmatig van avontuurlijke uitstapjes met haar zoons, alleen of samen met een vriendin. Al deze ervaringen deelt ze met enthousiasme op haar online magazine.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *