Raphael hotel Wälderhaus in Hamburg

Hotel in Hamburg

Het Raphael Hotel Wälderhaus is een uniek hotel in Hamburg, gelegen in de milieuvriendelijke wijk Wilhelmsburg. Wij hebben het genoegen gehad om twee nachten door te brengen in dit duurzame hotel.

Wat ons meteen aansprak, is het duurzame karakter van het gebouw. Het hotel is gebouwd met een sterke focus op duurzaamheid en milieubewustzijn, waarbij gebruik wordt gemaakt van energiezuinige technologieën en materialen om de ecologische voetafdruk te minimaliseren.

Wij mochten twee nachten in dit heerlijke hotel doorbrengen.

Hotel van hout

Het Raphael Hotel Wälderhaus is ontworpen als een modern houten gebouw, met een opvallende en eigentijdse architectuur die goed past bij het omringende landschap.

Raphael Hotel Wälderhaus

De kamers zijn ruim opgezet en stralen gezelligheid uit, met houten muren en een comfortabel zithoekje om te ontspannen of televisie te kijken. Het tweepersoonsbed is uiterst comfortabel, en de dekens voelen aan als een warme omhelzing.

De bedden liggen echt goed! Het dekbed is zo lekker, die had ik het liefst mee naar huis genomen.

De Badkamer

De badkamer is prima, voorzien van een douche en toilet.

badkamer in het Raphael Hotel Wälderhaus

De ligging van het hotel

Het Raphael Hotel Wälderhaus ligt aan de rand van het Wilhelmsburg Island Park, waar veel activiteiten en attracties te vinden zijn. Het park is ook erg populair bij de jeugd. Dit komt onder andere door het gratis skatepark en basketbalveld. Wij hebben tijdens ons verblijf weinig tot geen geluidsoverlast ervaren.

Het hotel is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Op onze tweede avond bezochten we de fonteinenshow in Planten un Blomen en keerden rond 23.30 uur terug vanaf het metrostation, vanwaar we naar het hotel liepen. Hoewel het een comfortabele reis was, vonden we het enigszins onprettig om als enige twee personen in het donker te lopen, en de 8 minuten durende wandeling leek langer dan verwacht.

Bereikbaar met de auto

Het Raphael Hotel Wälderhaus is goed bereikbaar met de auto. Wat wel echt een groot nadeel is, is dat het hotel geen parkeergelegenheid heeft. Wij hadden het geluk dat we een plekje daar langs de weg vonden. Dat was gratis parkeren. Echter zijn er daar maar erg weinig van en de rest is betaald parkeren. De parkeergarage die vlakbij het hotel zit is 8 euro per 5 uur. Dat tikt nog flink aan als je er 3 dagen bent.

Het ontbijt in het Raphael Hotel Wälderhaus

Ontbijten bij het Raphael Hotel Wälderhaus. Het ontbijt wordt best lang geserveerd. Dat is wel erg prettig, dat je niet al voor 9 uur aan het ontbijt hoeft te zitten.
Het ontbijt was prima, niet heel uitgebreid en toch voldoende afwisseling. Echter was er voor mij als veganist wel beperkte keus.

Wat is onze eindconclusie

Het hotel was erg prettig, personeel was vriendelijk. De kamer was fijn en de bedden lagen super. Een rede voor mij om er niet naar toe terug te gaan is het parkeren. Nu had ik geluk dat ik gratis kon parkeren. Hamburg is ook echt goed te bereiken met de trein. Toch reis ik zelf graag met de auto. Ik wil weg kunnen wanneer het moet. Als er iets met de kinderen is, moet ik gelijk in de auto kunnen springen. Een van mijn kinderen is (erg) ziek. Anders zou ik zeker terug gaan naar dit hotel. De ligging in het park is heerlijk en met de metro ben je ook zo overal.

We hebben ook een aantal leuke tips voor je om te doen in Hamburg: Wat te doen in Hamburg: bezienswaardigheden en tips!

Wij gingen tijdens ons eerste bezoek met de Hop on hop off tour in Hamburg

Eten in Hamburg

In dit artikel verzamelen wij de lekkerste en leukste vegan hotspots in Hamburg voor je: Vegan in Hamburg. Dit artikel updaten we regelmatig.

Handig om te weten over het hotel:

Op hun website vind je alle informatie die je nodig hebt.

Over de auteur

Yvonne is de trotse eigenaresse van Reizen met Passie, een online magazine. Naast haar rol als eigenaresse is ze ook moeder van drie puberzoons, Justin, Dylan en Milan. Ze geniet regelmatig van avontuurlijke uitstapjes met haar zoons, alleen of samen met een vriendin. Al deze ervaringen deelt ze met enthousiasme op haar online magazine.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *