Een duurzaam dagje strand, tips en inspiratie

Duurzaam dagje strand

Een duurzaam dagje strand:Een dagje strand is altijd een goed idee! Hoe kun je ervoor zorgen dat je strandbezoek ook milieuvriendelijk is? In dit artikel delen we praktische tips en inspirerende ideeën om jouw stranddag duurzaam te maken. Lees verder en ontdek hoe je met kleine aanpassingen een grote impact kunt maken op het milieu!

Milieuvriendelijke producten

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg ervoor dat je milieuvriendelijke producten meeneemt naar het strand.

Gebruik een herbruikbare strandtas en waterflessen (zoals een Dopper of een bidon).

Badlaken

Zelf heb ik al 25 jaar mijn katoenen badlakens, en ze zijn nog steeds in goede staat, dus die ga ik niet vervangen. Ben jij wel op zoek naar een nieuw strandlaken? Overweeg dan een strandlaken van gerecyclede materialen of handdoeken van biologisch katoen of bamboe. Ze zijn zacht, absorberen goed, en zijn beter voor de planeet.

Zwemkleding

Draag zwemkleding gemaakt van duurzame materialen, zoals gerecycled nylon of biologisch katoen. Deze stoffen zijn niet alleen beter voor het milieu, maar vaak ook comfortabeler.

Zonnebrand

Kies voor een duurzame zonnebrand zonder schadelijke chemicaliën en microplastics. Microplastics zijn schadelijk voor zowel je gezondheid als het milieu. Gelukkig zijn er steeds meer producten zonder deze schadelijke ingrediënten beschikbaar.

Eten en drinken

Niet alleen super duurzaam, maar ook nog eens goed voor je portemonnee. Neem zelf eten en drinken mee in herbruikbare verpakkingen. Zo hoef je geen eten en drinken te kopen dat in wegwerpproducten wordt verpakt. Dan nog een win-win, want zelf meenemen is niet alleen goedkoper, maar je maakt vaak ook gezondere keuzes.

Vervoer naar het strand

Om van een duurzaam dagje strand te genieten: Woon je in de buurt van het strand? Dan is de fiets een goede optie. Woon je, net als ik, een stuk verder van de zee, dan is het openbaar vervoer of carpoolen naar het strand een goed idee. Dit vermindert je CO2-uitstoot aanzienlijk.

Afval

Uiteraard laten we geen afval achter als we weer van het strand vertrekken. Heb je afval? Gooi dit dan in de daarvoor bestemde afvalbakken. Heb je flesjes of blikjes? Lever deze dan weer in.

Met deze tips kun jij heerlijk genieten van een dagje strand en tegelijkertijd bijdragen aan het behoud van het milieu.

Dit vind je misschien ook wel leuk om te lezen:

Over de auteur

Yvonne is de trotse eigenaresse van Reizen met Passie, een online magazine. Naast haar rol als eigenaresse is ze ook moeder van drie puberzoons, Justin, Dylan en Milan. Ze geniet regelmatig van avontuurlijke uitstapjes met haar zoons, alleen of samen met een vriendin. Al deze ervaringen deelt ze met enthousiasme op haar online magazine.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *