De leukste zwemplassen van Overijssel

Zwemplassen Overijsel

Laat je onderdompelen in een van de vele leuke zwemplassen in Overijssel. Of je nu lekker wil relaxen op het strand of een verfrissende duik wil nemen. Het kan allemaal. Plons in het water, voel het zachte zand tussen je tenen en laat je zorgen wegdrijven terwijl je geniet van de natuur in de omgeving. Maak je klaar voor een zomer vol verfrissing en plezier in de zwemplassen van Overijssel.

Recreatieplas De Zwarte Dennen

De Zwarte Dennen, ik kwam er al klein meisje al en ook met mijn kinderen heb ik hier veel waterpret mogen beleven. De bosvijver bevind zich in de bossen gelegen nabij Staphorst. De Zwarte Dennen is een aantrekkelijke zwemplas, omgeven door bosrijk gebied. Het heeft zandstranden, ligweiden en voorzieningen zoals speeltoestellen en horecafaciliteiten.

Zwarte Dennen

Het water van De Zwarte Dennen nodigt uit tot zwemmen en biedt verkoeling op warme zomerdagen. Met zijn zandstranden en ligweiden is er voldoende ruimte om te zonnebaden, zandkastelen te bouwen, te picknicken of gewoonweg te genieten van de rustige omgeving. Het omliggende bosrijke gebied creëert een serene atmosfeer en biedt mogelijkheden voor wandelingen of fietstochten in de natuur.

Naast zwemmen en zonnebaden, zijn er ook diverse faciliteiten beschikbaar voor recreatie en entertainment. De Zwarte Dennen biedt speeltoestellen voor kinderen, waardoor het een perfecte bestemming is voor gezinnen. Daarnaast zijn er ook horecagelegenheden waar bezoekers kunnen genieten van een verfrissend drankje of een smakelijke snack.

De laatste jaren zijn ze er veel aan het bouwen, er komt een vakantiepark.

Veel waterplanten in het water

Bij mijn laatste bezoek aan Recreatieplas De Zwarte Dennen (zomer 2022), merkte ik dat een deel van de bosvijver overwoekerd was door waterplanten. Dit zorgde ervoor dat het zwemmen hier minder aangenaam was. Het lijkt erop dat er mogelijk plannen zijn om deze zwemplas te laten dichtgroeien en het gebied op een andere manier te gebruiken voor recreatieve doeleinden. Helaas is het exacte doel van deze plannen mij niet bekend. Het zou jammer zijn als deze zwemvijver straks niet langer geschikt is om heerlijk in te zwemmen. Laten we hopen dat er passende maatregelen worden genomen om de kwaliteit en bruikbaarheid van de zwemplas te behouden, zodat bezoekers nog steeds kunnen genieten van een verfrissende zwemervaring in De Zwarte Dennen.

Parkeren is gratis

Op de website van staatbosbeheer Punthorst kun je meer informatie vinden.

Giethoorn

Giethoorn het waterdorp, mag absoluut niet ontbreken in de lijst van leukste zwemplassen van Overijssel. Hier kun je niet alleen genieten van de betoverende grachten en karakteristieke bruggetjes, maar ook heerlijk zwemmen op verschillende strandjes. En als je geluk hebt en een boot hebt (of er een huurt), kun je zelfs naar het nabijgelegen eilandje varen en daar een verfrissende duik nemen.

Geen zin in zwemmen? Je kunt hier tal van watersporten beoefenen. Zelf vind ik de grachten verkennen met de waterfiets wel erg leuk.

Wat is er te doen in Giethoorn?

Recreatieplas Het Hulsbeek

Een andere leuke zwemplas in Overijssel is Recreatieplas Het Hulsbeek. Gelegen in Oldenzaal. Het Hulsbeek een uitgestrekte zwemplas omgeven door prachtige natuur. Het is een populaire bestemming voor zowel locals als toeristen.

Het Hulsbeek heeft meerdere zandstranden en ligweiden waar je kunt ontspannen en genieten van de zon. Het water is helder en uitnodigend voor een verfrissende duik op warme dagen. Daarnaast zijn er ook diverse faciliteiten aanwezig, zoals speeltoestellen, sportvelden en horecavoorzieningen.

Wat Het Hulsbeek extra speciaal maakt, is dat het niet alleen een zwemplas is, maar ook een recreatiegebied met tal van andere activiteiten. Je kunt er wandelen, fietsen, skaten, vissen, watersporten beoefenen en nog veel meer. Het is een plek waar je de hele dag kunt doorbrengen en plezier kunt hebben met vrienden en familie.

Met zijn prachtige omgeving, diverse recreatiemogelijkheden en aangename zwemplas, is Het Hulsbeek een geweldige keuze voor een dag vol waterpret en ontspanning in Overijssel.

Meer info kun je op deze website vinden.

Naast Recreatieplas Het Hulsbeek en Recreatieplas De Zwarte Dennen, zijn er nog andere mooie zwemplaatsen in Overijssel. Hier zijn enkele andere populaire zwemplassen in de regio:

  1. Recreatiepark Het Lageveld – Gelegen nabij Wierden, biedt Het Lageveld een prachtig meer met zandstranden en helder water. Het beschikt ook over ligweiden, speeltoestellen en een paviljoen.
  2. Recreatieplas De Oldemeijer – Gelegen in Hardenberg, is De Oldemeijer een schilderachtige zwemplas met zandstranden en omringd door bosrijk gebied. Er zijn ook faciliteiten zoals speeltoestellen, picknickplaatsen en horecagelegenheden.
  3. Recreatieplas De Groene Ster – Gelegen nabij Leeuwarden, net over de grens met Friesland, is De Groene Ster een grote recreatieplas met zandstranden en helder water. Het heeft ook ligweiden, speeltoestellen en verschillende watersportmogelijkheden.
  4. Recreatiegebied Het Rutbeek – Gelegen nabij Enschede, biedt Het Rutbeek een uitgestrekte zwemplas waar je kunt genieten van zwemmen en andere watersportactiviteiten. Het heeft ook stranden, ligweiden en faciliteiten zoals speeltoestellen en horecavoorzieningen.

Naast Overijssel heeft Drenthe ook een aantal super leuke zwemplassen: De leukste zwemplassen van Drenthe

Dit is ook leuk om te lezen:

Over de auteur

Yvonne is de trotse eigenaresse van Reizen met Passie, een online magazine. Naast haar rol als eigenaresse is ze ook moeder van drie puberzoons, Justin, Dylan en Milan. Ze geniet regelmatig van avontuurlijke uitstapjes met haar zoons, alleen of samen met een vriendin. Al deze ervaringen deelt ze met enthousiasme op haar online magazine.

1 reactie

  1. […] zoek naar zwemplassen in de andere provincies? Yvonne zette de leukste zwemplassen van Overijssel op een rijtje en ik heb de leukste strandjes rondom Eindhoven voor je […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *