Op tomaten safari in het Westland

Westland safari

Het Westland heet niet voor niets ‘de Glazen Stad’. Er staan namelijk nogal wat kassen. En hoe leuk is het om tijdens je vakantie of een dagje weg in het Westland een bezoekje te brengen aan de kassen. Tijdens de Westland Safari ga je langs 2 kwekerijen waar jij naar binnen mag, hoe cool is dat?!

Ga jij ook mee op Westland Safari?

De Westland Safari is een perfecte activiteit voor jong en oud! Het is leuk om te doen met je kinderen, maar ook onwijs leuk om samen met je vriend of een vriendin te doen. Deze tour is voor iedereen een geweldige ervaring. Het is super leerzaam en lekker (snoepen van de tomaten) voor jong en oud! Deze safari is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Hoe ga je op safari?

Tijdens de Westland Safari ga je met een echte Safari bus op pad. Je gaat namelijk met een Cabrio-bus. Deze DAF – Cabrio bus (type: MB 200 DKDL 564) komt uit 1981 en is een bijzonder exemplaar. De bus heeft een echte Westlandse uitstraling. De zijkanten van de bus kunnen open, hierdoor heb je het echte Safari-gevoel.

Bij slecht weer …

Als het slecht weer is, gaat die zijkant dicht.

Hou er wel rekening mee dat je kleding wat stoffig kan worden in de kassen! Houd hier rekening mee met je kleding. Met een zonnetje kan het lekker warm zijn de kassen zonder zon kan het wat fris zijn in de kas.

Bij de Westland Safari tour is het volgende inbegrepen:

  • Start bij De Vineyard met koffie/thee/fris Gratis parkeren
  • Bustour + gids
  • Entree bij: – Dr. Green Aloë vera (interactieve rondleiding)
  • De Bakker Tomaten (Tomatenkas en proeverij)
  • De Vineyard Druivenkas
  • Goodybag met heerlijke verse Westlandse tomaten, mini-komkommers, radijsjes en een Aloë vera plant met kweekhandleiding.

Dr. Green Aloë vera

Bij binnenkomst werden wij ontvangen met een kopje thee. Na de thee mochten we in de bus en zijn we naar Dr. Green Aloë vera gereden. Onderweg er naar toe vertelde de gids van alles over de omgeving. Aangekomen bij Dr. Green Aloë vera werden we in twee groepen verdeeld. De eerste groep mocht Aloë vera gel gaan maken en de tweede groep kreeg een rondtour en daarna wisselden de groepen om.

Wij mochten eerst mee met de rondtour. Wat leuk om te zien hoe alles van stekje tot grote plant groeit. Wat ik ook erg leuk vond om te zien, was hoe duurzaam en biologisch ze alles proberen op te lossen. En wat zit er veel werk en tijd in om het plantje van stekje tot grotere plant te laten groeien.

Aloë vera gel maken

Na de rondtour mochten wij aangschuiven om de Aloë vera gel te gaan maken. Zelf had ik hier iets meer van verwacht, maar des al niet te min was het erg leuk om te zien. Een aantal jaar terug ben ik bij een Aloë vera boerderij op Fuertefentura geweest. Dat is ook zeer zeker een aanrader om te doen als je daar bent. Er zijn twee manieren om de gel te maken. De simpelste is om een stukje af te snijden en dan de binnenkant te gebruiken. Dit is ideaal voor kleine wondjes of om je huid mee te verzorgen bijvoorbeeld.

Je kunt ook meer gel maken, door het in de blender te doen. Dan krijg je echt een slijmerige gel. Die wel heel erg fijn aanvoelt en goed in de huid trekt.

De Tomatenkas van De Bakker

Tomatensafari na de Aloë vera waren de tomaten aan de beurt. Ook hier kregen we weer van alles uitgelegd. Hoe de tomaten groeien, hoe ze verkleuren van groen naar rood en hoe ze dit zo duurzaam en biologisch mogelijk doen. Er vliegen zo’n 6 a 7 duizend hommels rond om de bloemen te bestuiven. Elke bloem moet eerst bestoven worden, voordat het tomaten kunnen worden.

Het was een erg leuke tour en erg leuk om een kijkje achter de schermen te mogen kijken bij de tomaten. Daarna mochten we een aantal tomaten meenemen en lekker van smullen in de bus en later thuis. Wij hebben er thuis een heerlijke verse tomatensoep en een salade meegemaakt.

Druiven

Met een goed gevulde zak met tomaten was het weer tijd om terug te gaan, naar het startpunt. Hier kregen wij nog een rondleiding. Ze hebben hier heel veel druiven en daar zit echt heel veel werk in. Echt respect heb ik voor deze mensen en de druiven gekregen. Ze gaan ze krenten, dan halen ze een aantal druiven eraf, zodat de andere goed kunnen groeien. Dit gaat allemaal met de hand!

In een kas stonden maar liefst 40 verschillende druivenrassen.

druiven

Haal je groente en fruit zeker uit de kassen!

Bij deze kassen en ook bij vele anderen kun je terecht om producten te kopen. Als ik iets geleerd heb tijdens deze tour is dat je dat zeker moet gaan doen! Alles is onbewerkt en onbespoten. Hierdoor is het niet alleen veel gezonder, ook nog eens vele malen lekkerder! Het is ook nog eens veel duurzamer en het is goed voor je portemonnee!

Het adres van het startpunt: The Vineyard in Monster, Vlotlaan 535.

Wij hebben onwijs genoten van deze tour en kunnen het je zeker aanraden. Op de website van Westland kun je er veel meer over lezen.

Dit is ook leuk om te lezen:

Over de auteur

Yvonne is de trotse eigenaresse van Reizen met Passie, een online magazine. Naast haar rol als eigenaresse is ze ook moeder van drie puberzoons, Justin, Dylan en Milan. Ze geniet regelmatig van avontuurlijke uitstapjes met haar zoons, alleen of samen met een vriendin. Al deze ervaringen deelt ze met enthousiasme op haar online magazine.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *