De 10 leukste zwemplassen van Groningen

Zwemplassen Groningen

Er zijn talloze mooie zwemplassen verspreid door Groningen. Wij hebben er een aantal bezocht en dit zijn de die wij de leukste vinden. Dit zijn de 10 leukste zwemplassen van Groningen.

De Hoornse Plas

De Hoornse Plas is een prachtige recreatieplas in het zuiden van de stad Groningen, omgeven door groen en bos. Het is een populaire plek voor watersporters, zwemmers, wandelaars en fietsers.

Zandstrand bij de Hoornse Plas

De plas zelf is ongeveer 2 kilometer lang en 250 meter breed, en heeft een groot zandstrand waar kinderen heerlijk kunnen spelen en waar je heerlijk kunt zonnen en zwemmen. Ook zijn ver vele grasvelden om heen. Het water is van goede kwaliteit en er zijn speciale zwemgebieden afgebakend.

Speeltuin en meer

Daarnaast zijn er verschillende faciliteiten bij de Hoornse Plas, zoals een grote speeltuin, een midgetgolfbaan en een volleybalveld. Er zijn ook diverse horecagelegenheden waar je terecht kunt voor een hapje en drankje.

Een ander kenmerk van de Hoornse Plas is de jachthaven. Hier zijn verschillende boten te huur, en er worden regelmatig zeil- en surflessen gegeven. Het is ook mogelijk om hier je eigen boot aan te leggen.

Midden in de natuur en toch in de stad

Tot slot zijn er mooie wandel- en fietsroutes rondom de plas en door het aangrenzende natuurgebied. Het gebied is zeer geschikt voor een dagje uit of een picknick in het groen.

Kortom, de Hoornse Plas is een mooie en veelzijdige recreatieplek in de buurt van Groningen, waar voor jong en oud van alles te beleven is. Je waant je echt even helemaal in een andere wereld en toch ben je nog in de stad.

Het adres van de Hoornse Plas in Groningen is:

Hoornsemeer, 9728 Groningen

Parkeren is gratis.

Zilvermeer

Het Zilvermeer is een mooie zwemplas gelegen in de provincie Groningen, vlakbij de stad Groningen en de plaats Hoogezand. De plas is ontstaan door zandwinning en is sinds de jaren ’70 in gebruik als recreatiegebied.

Het Zilvermeer is erg populair bij zwemmers en zonnebaders. Er is een groot zandstrand waar je heerlijk kunt relaxen en genieten van de zon. Ook zijn er diverse faciliteiten, zoals een speeltuin, volleybalveld en sportveldjes waar je bijvoorbeeld kunt voetballen of frisbeeën.

Daarnaast kun je op het Zilvermeer ook verschillende watersporten beoefenen, zoals kanoën, windsurfen en zeilen. Er is een speciaal gedeelte van de plas afgebakend voor deze activiteiten, zodat de zwemmers en de watersporters elkaar niet in de weg zitten.

Tot slot kun je bij het Zilvermeer ook lekker eten en drinken bij de strandtent. Er is een terras waar je kunt genieten van een hapje en drankje terwijl je uitkijkt over het water.

Kortom, het Zilvermeer is een mooie zwemplek met veel faciliteiten en activiteiten voor jong en oud!

Het adres van het Zilvermeer in Groningen is:

Zilvermeer, 9606 PR Kropswolde

Er is een parkeerplaats bij het recreatiegebied waar je je auto kunt parkeren. Vanaf daar kun je gemakkelijk naar het strand en andere faciliteiten van het Zilvermeer lopen. Parkeren is gratis.

Kardingeplas

De Kardingeplas ook wel zilvermeer genoemd, let dus goed op welke meer er bedoelde wordt.

De Kardingeplas is een recreatieplas gelegen aan de oostelijke rand van de stad Groningen. De plas is ontstaan door zandwinning en is inmiddels een populaire plek voor recreatie en watersport geworden.

Het water van de Kardingeplas is van goede kwaliteit en er is een groot zandstrand waar je kunt zonnen en zwemmen. Er zijn ook speciale zwemgebieden afgebakend en er is toezicht door de reddingsbrigade. Let er wel op, als het een aantal dagen heet geweest is. Zit er al snel blauwalg in het meer. Dit staat duidelijk aangegeven.

Naast zwemmen kun je bij de Kardingeplas ook diverse watersporten beoefenen, zoals windsurfen, kitesurfen en zeilen. Er is een speciaal gedeelte van de plas afgebakend voor deze activiteiten.

Verder zijn er diverse faciliteiten bij de Kardingeplas, zoals een grote speeltuin, een midgetgolfbaan, een skatebaan en een sportveldje. Ook zijn er verschillende horecagelegenheden waar je terecht kunt voor een hapje en drankje.

De omgeving van de Kardingeplas is ook de moeite waard om te verkennen. Zo kun je bijvoorbeeld wandelen of fietsen door het nabijgelegen natuurgebied Kardinge, waar je mooie wandel- en fietsroutes vindt.

Kortom, de Kardingeplas is een mooie en veelzijdige recreatieplek waar voor jong en oud van alles te beleven is.

Het adres van de Kardingeplas in Groningen is:

Kardingerweg 50, 9735 AH Groningen

Er is een parkeerplaats bij het recreatiegebied waar je je auto kunt parkeren. Vanaf daar kun je gemakkelijk naar het strand en andere faciliteiten van de Kardingeplas lopen. Parkeren is gratis.

Schildmeer

Het Schildmeer is een groot meer in de provincie Groningen, gelegen tussen de plaatsen Appingedam, Siddeburen en Schildwolde. Het meer is ontstaan door veenafgravingen en is inmiddels een populaire plek voor recreatie en watersport geworden.

Het water van het Schildmeer is van goede kwaliteit en er zijn verschillende strandjes waar je kunt zwemmen, zonnen en relaxen. Daarnaast kun je bij het Schildmeer diverse watersporten beoefenen, zoals zeilen, windsurfen, kitesurfen en kanoën. Er zijn verschillende zeilscholen en verhuurbedrijven bij het meer te vinden.

Langs de oevers van het Schildmeer zijn diverse wandel- en fietsroutes uitgestippeld, die je door het mooie Groningse landschap leiden. Er zijn ook verschillende horecagelegenheden bij het Schildmeer, waar je terecht kunt.

Het adres van het Schildmeer in Groningen is:

Schildweg, 9626 TL Schildwolde

Er zijn verschillende parkeerplaatsen in de buurt van het Schildmeer waar je je auto kunt parkeren. Vanaf daar kun je gemakkelijk naar het strand en andere faciliteiten van het meer lopen.

Bij het Schildmeer zijn er verschillende parkeerplaatsen, sommige zijn gratis en voor andere moet je betalen. Het is afhankelijk van de locatie waar je wilt parkeren. Bijvoorbeeld bij het strand van Steendam is parkeren gratis, terwijl bij sommige andere parkeerplaatsen betaald parkeren geldt. Het is dus aan te raden om ter plaatse goed op de borden te letten en de parkeerinstructies op te volgen.

Lettelberterplas

De Lettelberterplas is een recreatieplas gelegen tussen Groningen en Leek in de provincie Groningen. Het is een populaire plek voor zwemmen, zonnen en watersporten beoefenen, zoals windsurfen en kitesurfen. Het meer heeft een oppervlakte van ongeveer 65 hectare en is ontstaan door zandwinning.

Er zijn diverse strandjes rondom de Lettelberterplas waar je kunt zonnen en zwemmen. Het water is van goede kwaliteit en wordt regelmatig gecontroleerd. Er zijn ook verschillende speeltoestellen en horecagelegenheden aanwezig. Daarnaast kun je bij de Lettelberterplas ook roeiboten en kano’s huren om het meer te verkennen.

Langs de oevers van de Lettelberterplas zijn diverse wandel- en fietsroutes uitgestippeld, die je door het mooie Groningse landschap leiden. Er zijn ook verschillende picknickplaatsen en vissteigers aanwezig. De Lettelberterplas is een mooie plek om te ontspannen en te genieten van de natuur.

Het adres van de Lettelberterplas is:

Lettelbertweg 8 9827 TB Lettelbert

Er zijn verschillende parkeerplaatsen in de buurt van de Lettelberterplas waar je je auto kunt parkeren. Vanaf daar kun je gemakkelijk naar het strand en andere faciliteiten van het meer lopen. parkeren bij de Lettelberterplas is gratis. Er zijn verschillende parkeerplaatsen rondom het meer waar je je auto kunt parkeren. Bij sommige parkeerplaatsen is het wel druk in de zomerperiode en kan het lastig zijn om een plekje te vinden.

Strand Meerwijck

Strand Meerwijck is een recreatiegebied gelegen aan het Zuidlaardermeer in de provincie Groningen. Het biedt een prachtig zandstrand waar je kunt zwemmen, zonnen en diverse watersporten kunt beoefenen, zoals kanoën en zeilen. Het strand is ongeveer 2 kilometer lang en wordt omgeven door bos en grasvelden.

Naast zwemmen en watersporten biedt Strand Meerwijck ook diverse andere activiteiten, zoals beachvolleybal, tafeltennis, jeu de boules en diverse kinderspeeltoestellen. Er zijn ook horecagelegenheden aanwezig waar je iets kunt eten of drinken.

Vanaf het strand kun je ook mooie wandel- en fietstochten maken in de omgeving van het Zuidlaardermeer. Er zijn diverse wandel- en fietsroutes uitgestippeld die je langs de mooiste plekjes van het meer leiden.

Strand Meerwijck is een populaire bestemming voor zowel gezinnen als watersportliefhebbers en biedt een mooie combinatie van ontspanning en activiteit.

Het adres van Strand Meerwijck is:

Meerweg 62 9606 PP Kropswolde

Er is voldoende parkeergelegenheid bij Strand Meerwijck en parkeren is gratis. Het is wel aan te raden om tijdens drukke dagen op tijd te komen, aangezien de parkeerplaatsen snel vol kunnen raken.

De Lijte

De Lijte is een klein recreatiegebied gelegen aan het Leekstermeer in de provincie Groningen. Het heeft een klein zandstrand waar je kunt zwemmen en zonnebaden. De Lijte is vooral populair bij families met jonge kinderen vanwege het ondiepe water en de speeltuin die zich direct naast het strand bevindt. Het strand is omgeven door bomen en biedt veel schaduwrijke plekken waar je kunt ontspannen en genieten van het prachtige uitzicht over het meer.

Naast zwemmen en spelen biedt De Lijte ook diverse andere activiteiten, zoals wandelen, fietsen, en watersporten. Er zijn verschillende wandel- en fietspaden rondom het Leekstermeer die je langs mooie plekken en pittoreske dorpjes voeren. Watersportliefhebbers kunnen hier ook terecht voor kanoën, zeilen en windsurfen.

Bij De Lijte is een kleine parkeerplaats aanwezig waar je je auto gratis kunt parkeren. Er is ook een restaurant en een ijssalon op loopafstand waar je terecht kunt voor een hapje en een drankje. De Lijte is een heerlijke plek om te ontspannen en te genieten van de natuur en het water, en is vooral geschikt voor gezinnen met jonge kinderen en mensen die op zoek zijn naar een rustige en ontspannen plek.

Het adres van De Lijte is:

De Schans 1 9356 TH Tolbert

Er is een kleine parkeerplaats bij De Lijte waar je gratis kunt parkeren. Het kan op drukke dagen wel lastig zijn om een parkeerplek te vinden, dus het is aan te raden om op tijd te komen.

Oldambtmeer

Het Oldambtmeer. Dit is een kunstmatig aangelegd meer van ongeveer 800 hectare groot en het is ontstaan door de aanleg van een dam in het Winschoterdiep. Het Oldambtmeer is een geliefde plek voor watersporters en recreanten. Er zijn verschillende stranden rondom het meer waar je kunt zwemmen en zonnebaden, en er zijn diverse watersportmogelijkheden zoals zeilen, kanoën en windsurfen. Daarnaast kun je rondom het meer prachtig wandelen en fietsen, en zijn er diverse horecagelegenheden en accommodaties te vinden.

Het adres van Blauwestad is:

Meerweg 16 9685 AA Blauwestad

Dit adres is het centrale adres van het gebied. Er zijn verschillende stranden en recreatiegebieden rondom het Oldambtmeer waar je terecht kunt voor verschillende activiteiten.

Zwemplas in Meerstad (Meeroevers)

In Meerstad is de belangrijkste zwemplas het ‘Meerstadstrand’, dat ligt aan de oostkant van de wijk. Het is een kunstmatig aangelegd strand aan het Woldmeer en het is ongeveer 800 meter lang. Het Meerstadstrand beschikt over een groot strand met ligweiden en speeltoestellen voor kinderen. Daarnaast zijn er verschillende faciliteiten zoals kleedkamers, douches, toiletten en een kiosk waar je snacks en drankjes kunt kopen.

Heet meerstadstrand is momenteel heel erg populair bij de Groningers.

Het adres van Meerstadstrand is:

Meerstadstrand Meerstad Boulevard 9613 AP Meerstad

Er is gratis parkeergelegenheid bij het Meerstadstrand.

Lauwersoog

Een andere leuke strandtip voor Groningen is het strand van Lauwersoog. Dit is een langgerekt strand aan de Waddenzee en het Lauwersmeer, dat zich uitstrekt van Lauwersoog tot aan de dijk bij Zoutkamp. Het is een prachtig gebied met duinen, strand en water en er zijn diverse recreatiemogelijkheden, zoals zwemmen, zonnen, wandelen, vliegeren en watersporten.

Het strand van Lauwersoog heeft verschillende strandpaviljoens en horecagelegenheden waar je kunt genieten van een hapje en een drankje. Daarnaast zijn er diverse faciliteiten zoals kleedkamers, douches, toiletten en gratis parkeergelegenheid.

Het adres van het strand van Lauwersoog is:

Strand Lauwersoog Strandweg 3 9976 VS Lauwersoog

Dit is ook leuk om te lezen:

Over de auteur

Yvonne is de trotse eigenaresse van Reizen met Passie, een online magazine. Naast haar rol als eigenaresse is ze ook moeder van drie puberzoons, Justin, Dylan en Milan. Ze geniet regelmatig van avontuurlijke uitstapjes met haar zoons, alleen of samen met een vriendin. Al deze ervaringen deelt ze met enthousiasme op haar online magazine.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *