Hond mee naar Zweden, dit moet je regelen

Hond mee naar Zweden

Wat moet je weten als je met je hond naar Zweden reist? Dit jaar gaat onze hond voor het eerst met ons mee op vakantie naar het buitenland. We gaan naar Zweden en Noorwegen. Voordat we kunnen gaan, zijn er een aantal voorwaardes waar je aan moet voldoen. Om vakantie te houden in Zweden met de hond.

Je hond in Zweden aanmelden

Voordat je naar Zweden gaat, moet je je hond aanmelden bij de douane. Dit kun je aan de grens doen, maar veel handiger is het om het van te voren al online te doen. Online aanmelden kan via deze link. Als je je hond online aangemeld hebt, kan je gewoon doorrijden (groen=nothing to declare).

EU-dierenpaspoort voor je hond

Als je met je hond naar Zweden reist, moet je hond ook een paspoort hebben. Heeft je hond nog geen paspoort? Geen probleem, je kunt dit regelen bij de dierenarts. De dierenarts vermeld de gegevens van de hond en de gegeven vaccinaties in het paspoort.

Inenting tegen hondsdolheid

Als je met de naar Zweden gaat op vakantie, dan moet de hond gevaccineerd zijn tegen rabiës (hondsdolheid). Wat hierbij goed is om te weten, dat de hond minimaal 21 dagen gevaccineerd is voordat je Zweden in gaat. De vaccinatie wordt door de dierenarts bijgeschreven in het paspoort van je hond. Dit gebeurd meestal met een handtekening, stempel en een sticker van de vaccinatie.

Ontwormen

Sinds 2012 is het niet meer verplicht om honden die uit een EU-land komen te ontwormen.

Wormen bij je huisdier

Vraag je dierenarts steeds naar de laatste en meest recente info om je hond mee te nemen naar Zweden.

Zorg dat de hond gechipt is

Mocht je hond nog niet gechipt zijn, dan is dit wel aan te raden om te doen voor vertrek. vergeet dan niet om de chip ook op je naam te registreren. Zorg ervoor dat je hond een microchip, conform de internationale normen heeft. Dit is verplicht voor het reizen binnen de EU. Bij een controle kan de hond gescand worden.

Nog even op een rijtje, dit moet je sowieso geregeld hebben voordat je met je hond naar Zweden gaat:

  • Meldplicht bij de douane
  • Paspoort voor gezelschapsdieren
  • Identificatie door middel van een microchip
  • Vaccinatie tegen rabiës (minimaal 21 voordat je naar Zweden gaat).

Teken in Zweden

In Zweden is onze ervaring dat er veel meer teken zitten dan in Nederland. Het grote verschil met de teken in Nederland is dat de meeste teken in Scandinavië niet besmet zijn. Maar goed hoe dan ook je wil ze toch niet graag op jezelf of op je hond hebben. Daarom is het wel slim om een tekentang mee te nemen. Controleer meerdere keren per dag, zeker als je in de natuur geweest bent.

Wat wij een hele fijne teken tang vinden is de tick key tang. Met deze verwijder je heel simpel in een schuifbeweging de hele teek. Wat ik er zelf zo fijn aan vind, is dat je de hele teek in een keer verwijderd, zonder dat je de teek breekt. Eerder bleef de kop wel eens zitten of .. Met deze heb ik dat niet meer gehad.

Dit is ook leuk om te lezen:

Over de auteur

Yvonne is de trotse eigenaresse van Reizen met Passie, een online magazine. Naast haar rol als eigenaresse is ze ook moeder van drie puberzoons, Justin, Dylan en Milan. Ze geniet regelmatig van avontuurlijke uitstapjes met haar zoons, alleen of samen met een vriendin. Al deze ervaringen deelt ze met enthousiasme op haar online magazine.

1 reactie

  1. […] Hond mee naar Zweden, dit moet je regelen […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *