Victoria, de hoofdstad van Gozo

Victoria

Victoria, de hoofdstad van Gozo, is een charmante stad. De stad is gelegen in het hart van het eiland. Het staat ook bekend als Rabat. Een naam die nog steeds door de lokale bevolking wordt gebruikt. De stad heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. De stad is vernoemd naar Koningin Victoria van het Verenigd Koninkrijk ter ere van haar diamanten jubileum in 1897.

Victoria

Victoria is een knusse hoofdstad met een bevolking van slechts 6.206 inwoners. Ondanks haar bescheiden omvang is het altijd levendig vanwege de vele toeristen die de stad trekt. Het centrum van Victoria wordt gekenmerkt door smalle straatjes en schilderachtige pleinen. Die samen een charmante sfeer creëren die het ontdekken waard is. Hoewel we tijdens ons bezoek de ochtendmarkt hebben gemist, blijft het It-Tokk plein, ook bekend als het Onafhankelijkheidsplein, het kloppende hart van Victoria. Hier vind je een meerdere gezellige restaurants waar je kunt genieten van heerlijk eten en drinken. Het plein herbergt ook een prachtige kerk, die zeker een bezoek waard is. Kortom, Victoria is een bestemming vol karakter en gastvrijheid, die elke bezoeker een onvergetelijke ervaring biedt.

Citadel

Een van de meest opvallende kenmerken van Victoria is de Citadel. Als je naar Gozo gaat is dit echt de moeite waard om te bekijken. Het is een imposante vesting die hoog boven de stad uitsteekt. Deze vesting heeft een lange geschiedenis vanwege zijn strategische ligging en werd ooit gebruikt als toevluchtsoord voor de lokale bevolking tijdens aanvallen van piraten en andere bedreigingen. Tegenwoordig biedt de Citadel een prachtig uitzicht over het eiland. Vanaf hier kun je over het hele eiland uitkijken, echt prachtig. En herbergt het verschillende historische bezienswaardigheden, waaronder een kathedraal en een museum.

Hou er rekening mee dat je niet in een uurtje klaar bent als je een bezoek brengt aan de Citadel. Er is zoveel te zien. Wij waren er in de winter toen waren de restaurantjes dicht. Als je bij de Citadel naar beneden loopt kom je meteen uit bij het centrum.

Tuk Tuk

Wij hebben Victoria bezocht tijdens onze excursie met de tuk-tuk, wat ik je overigens echt kan aanraden. Tijdens deze excursie bezoek je alle hoogte punten van het eiland. Je kunt alles over onze ervaring met de tuk-tuk lezen in dit artikel: Ontdekt Gozo met de tuk-tuk.

Wil jij ook een of meer excursies doen op Malta en Gozo? Boek dan nu jouw avontuur op de website van Maltaexcursion.com! Met deze speciale code: RMP5, kunnen onze lezers profiteren van 5% korting op hun boeking. Deze korting is geldig voor alle excursies die ze aanbieden, maar is niet van toepassing op de entreeprijzen.

Dit is ook leuk om te lezen:

Over de auteur

Yvonne is de trotse eigenaresse van Reizen met Passie, een online magazine. Naast haar rol als eigenaresse is ze ook moeder van drie puberzoons, Justin, Dylan en Milan. Ze geniet regelmatig van avontuurlijke uitstapjes met haar zoons, alleen of samen met een vriendin. Al deze ervaringen deelt ze met enthousiasme op haar online magazine.

2 reacties

  1. […] moesten we een busje nemen, dit koste ons 5 euro per persoon extra. Deze busjes brachten ons naar Victoria. Hier hadden we twee uurtjes om rond te lopen. Echter voelde het als een race tegen de klok. Als ik […]

  2. […] Victoria, de hoofdstad van Gozo […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *