Halloween in de Pretparken van Nederland

Halloween

Halloween wordt elk jaar groter en populairder in Nederland, en pretparken spelen hierop in door speciale Halloween-themadagen en -avonden te organiseren. In dit artikel nemen we je mee naar enkele pretparken die Halloween vieren en bieden we een overzicht van wat ze te bieden hebben.

Slagharen Halloween: Scary Prairie en Western Nightmares

Van 7 t/m 29 oktober 2023 kunnen gezinnen overdag griezelen en genieten tijdens “Scary Prairie” in Slagharen. Dit Wild West Halloween-evenement is geschikt voor de hele familie en verandert het park in een bruisend Halloweenfestival. Op 8 avonden in oktober blijft Slagharen zelfs tot 22.00 uur geopend voor “Western Nightmares,” waar je oog in oog komt te staan met je ergste nachtmerries. De duistere kant van het Wilde Westen wordt op deze avonden verkend, en de adviesleeftijd is 14+.

Walibi Halloween Spooky Days

Speciaal voor stoere monsters van 6 tot 12 jaar biedt Walibi Holland “Halloween Spooky Days” aan. Gezinnen kunnen samen genieten van griezelige activiteiten en evenementen op 7, 8 en 14 t/m 29 oktober 2023. Bovendien mogen kinderen tot 12 jaar verkleed naar het park komen, wat de ervaring nog monsterlijker maakt!

Halloween Fright Nights in Walibi: Symphony of Screams

Voor de echte horrorliefhebbers is er “Halloween Fright Nights – Symphony of Screams.” Dirigent Eddie heeft een orkest van freaks klaarstaan voor zijn meest gruwelijke optreden ooit. Dit evenement biedt een angstaanjagende ervaring met gillen, schreeuwen en een marteling die door merg en been gaat. Durf jij mee te gillen en ben je misschien wel zijn nieuwe slachtoffer? Deze angstaanjagende ervaring is beschikbaar gedurende oktober.

Drouwenerzand: Sweet Halloween en Scary Halloween

Drouwenerzand biedt zowel “Sweet Halloween” voor jongere bezoekers als “Scary Halloween” voor avontuurlijke zielen. Tijdens Sweet Halloween kunnen kinderen genieten van gratis spelletjes, pompoen uithollen, schminken, en vriendelijke griezels in het park. De avond wordt afgesloten met een grote vuurwerkshow. Als de jongste avonturiers zijn vertrokken, begint Scary Halloween met activiteiten zoals “Cuckoo’s Nest Asylum,” “the Flying Dutchman,” een griezelparade, en meer. Ook hier eindigt de avond met een spectaculaire vuurwerkshow.

Halloween in Toverland: Halloween Days

Toverland biedt een familievriendelijke Halloween-ervaring in oktober en november. Je kunt genieten van bijna 40.000 pompoenen in creatieve creaties, griezelige shows en Halloween-belevingen. Deze evenementen zijn ideaal voor quality time met je gezin tijdens de herfst, en je kunt ook nieuwe attracties in Avalon ontdekken.

Julianatoren Halloween 2023: Griezelig in het Park

Van 6 oktober t/m 5 november is het park versierd en verandert het achterste bos in een mysterieus Griezelbos, geïnspireerd op de nieuwe film ‘Wiezel de Griezel en de veranderdrank.’ Deze betoverende Halloween-ervaring is geschikt voor het hele gezin.

Hellendoorn – Heksendoorn: Kindvriendelijk Halloween

Avonturenpark Hellendoorn viert Halloween in oktober en november met “Heksendoorn,” een evenement voor jong en oud. Geniet van prachtige aankleding, nieuwe shows, extra activiteiten en een spannend spookhuis.

Halloween in pretpark Drievliet: Happy Halloween

Pretpark Drievliet viert “Happy Halloween” met vrolijke heksen en spoken voor families met kinderen. Er is een Halloweenmarkt, pompoenlantaarn maken, schminken, speciale heksenmenu’s in het restaurant en dagelijkse spannende shows in de Halloween-sfeer.

Spoken in De Waarbeek: Haunted Holidays

Pretpark De Waarbeek biedt “Haunted Holidays” met enge figuren, decoraties en extra activiteiten. Het is een perfecte gezinsactiviteit voor Halloween, met de mogelijkheid om na 17.00 uur de spanning te vergroten. Deze avonden zijn geschikt voor jongeren en volwassenen.

Pompoenen in Tivoli: Happy Halloween Tivoli

Pretpark Tivoli richt zich op jongere bezoekers met “Happy Halloween Tivoli.” Het park is sfeervol versierd, en kinderen kunnen genieten van spookachtige personages en activiteiten zoals pompoen snijden. Deze kleinschalige ervaring is ideaal voor jonge gezinnen.

Of je nu op zoek bent naar een kindvriendelijke Halloween-ervaring of een echte adrenalinekick wilt beleven, de pretparken in Nederland bieden voor ieder wat wils tijdens deze griezelige tijd van het jaar. Geniet van de spanning en plezier van Halloween in deze betoverende pretparken!

Nog meer Halloween tips:

Overzicht van de meeste pretparken in Nederland

Over de auteur

Yvonne is de trotse eigenaresse van Reizen met Passie, een online magazine. Naast haar rol als eigenaresse is ze ook moeder van drie puberzoons, Justin, Dylan en Milan. Ze geniet regelmatig van avontuurlijke uitstapjes met haar zoons, alleen of samen met een vriendin. Al deze ervaringen deelt ze met enthousiasme op haar online magazine.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *