Hamburg wat is er te doen?

Hamburg

Hamburg, kennen we vooral als dé havenstad van Duitsland. Echter heeft de stad veel meer te bieden dan alleen zijn indrukwekkende maritieme karakter. Deze bruisende stad aan de Elbe is niet alleen een centrum van handel en scheepvaart, maar ook een verrassend veelzijdige bestemming voor een onvergetelijke stedentrip.

Stadhuis (Rathaus) van Hamburg

Het stadhuis van Hamburg is ongetwijfeld een van de meest adembenemende gebouwen in de stad. Bij elk bezoek ontdek je nieuwe details en bijzondere kenmerken die je keer op keer versteld doen staan.

Dit majestueuze stadhuis prijkt trots op de Rathausmarkt, gelegen in het hart van deze prachtige Hanzestad. Een bezoek aan dit architectonische meesterwerk is een absolute aanrader, vooral omdat een deel ervan gratis toegankelijk is voor het publiek. Het stadhuis is niet alleen een administratief centrum, maar ook een historisch en artistiek juweel dat je niet mag missen.

Hygieia-fontein op het binnenplein van het Rathaus

De “Hygieia-fontein” is een monumentale fontein die te vinden is op de binnenplaats van het stadhuis van Hamburg, Duitsland. Het is genoemd naar de Griekse godin Hygieia, die in de Griekse mythologie geassocieerd wordt met gezondheid en hygiëne. De fontein werd ontworpen door de Duitse beeldhouwer Hugo Lederer en werd in 1896 voltooid.

Hygieia-fontein

De fontein herdenkt de cholera-epidemie die Hamburg trof in de zomer van 1892. De ziekte verspreidde zich door besmet drinkwater en veroorzaakte aanzienlijke verliezen aan mensenlevens. De “Hygieia-fontein” werd opgericht als een herinnering aan deze tragische gebeurtenis en als een eerbetoon aan de godin Hygieia, die in de mythologie wordt gezien als beschermster van de gezondheid.

Het beeld van Hygieia, als onderdeel van de fontein, symboliseert gezondheid en staat als een gedenkteken voor de slachtoffers van de cholera-epidemie. De fontein wordt beschouwd als een belangrijk historisch en artistiek monument in Hamburg en is een plek waar bezoekers zowel de esthetiek als de geschiedenis van de stad kunnen waarderen.

Hauptkirche St. Petri Hamburg

Hauptkirche Sankt Petri, ook bekend als de Sint-Pieterskerk. Dit is een prominente kerk in Hamburg.Het is een van de vijf belangrijkste kerken in de stad. De kerk is een van de belangrijkste historische bezienswaardigheden van Hamburg.

Indrukwekkende torenspits

Hauptkirche Sankt Petri staat bekend om zijn indrukwekkende torenspits. De toren was ooit de hoogste in de stad met een hoogte van 123. Hiermee is het een van de hoogste kerken in Noord-Duitsland. En zorgt het voor een opvallende silhouet aan de Hamburgse skyline. Bezoekers kunnen naar de top van de torenspits klimmen voor een prachtig uitzicht over de stad.

Het is ook mogelijk om de kerk te bezoeken

De prachtige Sint-Pieterskerk, ofwel St. Petri, opent op specifieke tijden haar deuren voor bezoekers. Tijdens een bezichtiging krijg je de vrijheid om door de kerk te dwalen, en wat deze ervaring nog specialer maakt, is de mogelijkheid om echte kaarsjes aan te steken. In een tijd waarin veel kerken zijn overgestapt op LED-verlichting, behoudt deze kerk de traditie en biedt bezoekers de gelegenheid om een kaarsje te ontsteken voor hun overleden dierbaren.

Op twee speciale plekken kun je dit ritueel uitvoeren, een handeling die vaak een diep emotionele betekenis heeft. Voor velen is het aansteken van een kaarsje in een kerk een persoonlijk gebaar van herdenking en reflectie. Voor mij was dit moment extra aangrijpend, want dit kaarsje was een eerbetoon aan mijn recent overleden vader. Het is een ontroerend moment van verbinding en herinnering, te midden van de serene sfeer van St. Petri. Een bezoek aan deze kerk wordt niet alleen een visuele, maar ook een emotionele reis.

Hauptkirche-St.-Petri-Hamburg

Alleen door de straten lopen is al een beleving op zich

Hamburg is een openluchtmuseum op zichzelf. De stad is werkelijk betoverend, bezaaid met een overvloed aan prachtige gebouwen die haar unieke karakter weerspiegelen. Het is een waar genoegen om simpelweg door de straten te dwalen en je ogen te verwennen met het architectonische spektakel. Elk gebouw lijkt een eigen verhaal te fluisteren, met intrigerende details en karakteristieke elementen die je verbazing opwekken. Vergeet dan ook zeker niet om ook omhoog te kijken. Hamburg ademt geschiedenis en hedendaagse pracht in elke straat, waardoor een wandeling door deze stad niet alleen een visueel feest is, maar ook een reis door de tijd en architectonische meesterwerken.

Hamburg

Dus, wanneer je Hamburg bezoekt, neem de tijd om gewoon te wandelen en je te laten betoveren door de verscheidenheid aan architectonische schatten die deze stad te bieden heeft. Het is een ware ontdekkingsreis, waarbij elk gebouw een nieuw hoofdstuk toevoegt aan het boeiende verhaal van Hamburg.

Dit is ook leuk om te lezen:

Over de auteur

Yvonne is de trotse eigenaresse van Reizen met Passie, een online magazine. Naast haar rol als eigenaresse is ze ook moeder van drie puberzoons, Justin, Dylan en Milan. Ze geniet regelmatig van avontuurlijke uitstapjes met haar zoons, alleen of samen met een vriendin. Al deze ervaringen deelt ze met enthousiasme op haar online magazine.

3 reacties

  1. […] Hamburg wat is er te doen? […]

  2. […] Hamburg wat is er te doen? […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *