Dagtrip naar het paradijselijk Klein Curaçao per Boot

Curacao

Curaçao, met zijn azuurblauwe wateren en zonovergoten stranden, heeft een verborgen schat die wacht om ontdekt te worden: Klein Curaçao. Een dagtrip naar dit kleine eiland, gelegen op ongeveer 10 kilometer van de zuidoostkust van Curaçao, belooft een avontuur vol prachtige landschappen en turquoise wateren.

De Reis naar Klein Curaçao

De dag begint al vroeg in de ochtend bij het vertrekpunt aan de Mambo Beach Boulevard. Zorg dat je wel een licht ontbijt in je buik hebt, vermijd bij voorkeur zure dranken in de ochtend. Wanneer je aan boord gaat van een van de vele boten die dagelijks vertrekken vanuit de haven van Curaçao, krijg je eerst uitgebreide veiligheidsinstructies van de kapitein. De overtocht naar Klein Curaçao duurt meestal ongeveer anderhalf uur, afhankelijk van de zeeweercondities. Terwijl je de haven uitvaart, voel je de opwinding groeien terwijl het vasteland langzaam verdwijnt en Klein Curaçao aan de horizon verschijnt als een verre oase. Onze boottocht deden wij met de catamaran van Irie Tours. Terwijl je nog in de haven vaart, lonkt het net op het voordek, maar vergis je niet, zodra je op open zee bent, verandert dit net al snel in een trampoline, heel anders als de ervaring die ik had in Griekenland toen ik een dagtrip naar Symi deed met de boot. 

Tip voor op de boot:

Neem plek op het achterdek en zorg voor een plekje met zicht op de horizon. Wees je er bewust van dat je volledig nat (door de golven) aan zal komen. Dus als je het fijn vindt, kun je een extra set kleren meenemen in je rugtas.

Aankomst op Klein Curaçao

Bij aankomst op Klein Curaçao word je begroet door kilometers wit zandstrand, een verlaten vuurtoren die uitsteekt boven de palmbomen en een helderblauwe zee die uitnodigend glinstert. Het eiland, dat slechts 2 vierkante kilometer groot is, staat in schril contrast met het hoofdeiland en biedt een ongerepte, afgelegen omgeving. Je kunt een mooie wandeling maken over het eiland langs de vuurtoren en het scheepswrak. Of zwem naar het strandje en geniet van de zon of schaduw. Er gaat vanuit de catamaran eventueel ook een klein bootje heen en weer als je niet wilt zwemmen.

Strandplezier en Snorkelen

Een dag op Klein Curaçao draait voornamelijk om zon, zee en strandplezier. Terwijl je aan wal stapt, kun je ervoor kiezen om te ontspannen op het strand met een verfrissend drankje in de hand of om meteen het water in te duiken. Klein Curaçao staat bekend om zijn uitstekende snorkelmogelijkheden. De onderwaterwereld rondom het eiland herbergt kleurrijke koraalriffen, tropische vissen en zelfs zeeschildpadden. Vergeet niet je snorkeluitrusting mee te nemen voor een onvergetelijke ontmoeting met de lokale zeebewoners. Zo zwommen er rond lunchtijd stingrays rondom de boot

Vuurtoren

Een wandeling naar de iconische vuurtoren van Klein Curaçao is een must tijdens je dagtrip. De vuurtoren, gebouwd in 1850, biedt niet alleen een panoramisch uitzicht over het eiland, maar ook een fascinerende blik op de ruige zee die het omringt. Het is een geweldige plek om foto’s te maken en te genieten van het ongerepte landschap van het eiland.

Praktische Tips voor een Dagtrip naar Klein Curaçao:

Zonnebescherming: De zon op Curaçao kan intens zijn, dus zorg ervoor dat je zonnebrandcrème meeneemt en regelmatig opnieuw aanbrengt. Een hoed, zonnebril en UV-shirt zijn ook aan te raden. Ondanks dat wij dit advies ook van tevoren kregen, is iedereen uit de groep alsnog verbrandt. Dus wees gewaarschuwd! Veilig zonnen …

Snorkeluitrusting: Als je van plan bent te snorkelen, breng dan je eigen snorkeluitrusting mee. Sommige boottochten bieden uitrusting aan, maar het hebben van je eigen set zorgt voor comfort en hygiëne.

Water en Snacks: Neem voldoende water mee om gehydrateerd te blijven. Hoewel sommige boottochten snacks aanbieden, is het handig om wat extra hapjes mee te nemen. Onze boot had voldoende snacks en drinken beschikbaar.

Camera: Vergeet je camera niet! Klein Curaçao biedt talloze fotomomenten, van de witte stranden tot de kleurrijke zeebodem. Een waterhoesje voor je mobiel kan ook handig zijn.

Comfortabele kleding: Draag lichte, comfortabele kleding en vergeet niet je zwemkleding mee te nemen. Handdoeken zijn meestal beschikbaar op de boot. Neem extra set droge kleding mee, een omslagdoek en goede sandalen die eventueel ook in water kunnen. Ik had bijvoorbeeld TEVA’s aan.

Veiligheid: Houd je aan de instructies van de bemanning en wees bewust van de zeeomstandigheden. Veiligheid staat altijd voorop. Ben je gevoelig voor golven? Neem dan van tevoren een reistabletje in. Better safe then sorry!

De dagtrip met Irie Tours kost zo’n 120 euro per persoon. Die prijs is inclusief ontbijtbroodjes, uitgebreide lunch, open bar en snorkelmaterialen. Je meldt je bij de haven op de dag van vertrek rond 7.30 uur.

Een dagtrip naar Klein Curaçao is een onvergetelijke ervaring. Met prachtige stranden, fantastisch snorkelen en een vleugje avontuur is het de perfecte ontsnapping aan de dagelijkse routine. Dus gooi je zorgen overboord en geniet van de unieke magie van Klein Curaçao. Dit gastblog is geschreven door Eliane Roest van benerwegvan.nl, ook alle fotografie is van Eliane Roest

Dit is ook leuk om te lezen:

Over de auteur

Yvonne is de trotse eigenaresse van Reizen met Passie, een online magazine. Naast haar rol als eigenaresse is ze ook moeder van drie puberzoons, Justin, Dylan en Milan. Ze geniet regelmatig van avontuurlijke uitstapjes met haar zoons, alleen of samen met een vriendin. Al deze ervaringen deelt ze met enthousiasme op haar online magazine.

1 reactie

  1. […] Dagtrip naar Klein Curaçao – Mooiste stranden op […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *