De leukste kerstmarkten in Drenthe

Kerstmarkten in Drenthe: Genieten van warme chocolademelk bij een knetterend haardvuur, struinen langs prachtige winkeltjes, luisteren naar live muziek en genieten van glühwein: er is niets gezelliger dan een bezoek aan een kerstmarkt. Heb jij al besloten welke je dit jaar gaat bezoeken? Met zoveel keuzes is het wellicht lastig kiezen, want gedurende de hele maand december zijn er tal van kerstmarkten te vinden in Drenthe. Hier is een overzicht van de meest sfeervolle kerstmarkten om je te helpen bij je keuze.

kerstmarkten in Drenthe: Gees in Wintersfeer

Jaarlijks komt dit betoverende evenement weer tot leven, waarbij het dorp gedurende een heel weekend wordt omgetoverd tot een sfeervol winterdorp. Ongeveer 100 kraampjes dragen bij aan de feestelijke atmosfeer van dit winterse evenement. Het aanbod is buitengewoon gevarieerd, met warme kleding, sfeervolle kaarsen, schitterende kerstballen, unieke handgemaakte items, verleidelijke chocolade en andere heerlijke lekkernijen als slechts een selectie van de vele mogelijkheden.

Laat je onderdompelen in de charme van dit jaarlijkse festijn en ontdek de veelzijdigheid van het winterse aanbod.

Entree: Gratis
Locatie: Centrum van Gees
Data 2023: 24 en 25 november 2023
Informatiegeesinwintersfeer.nl

kerstmarkt Nieuw Weerdinge

In Nieuw-Weerdinge bloeit de jaarlijkse kerstmarkt, die sinds enkele jaren een gestage groei doormaakt. Wat deze kerstmarkt extra aantrekkelijk maakt, is het feit dat deze overdekt is, waardoor bezoekers comfortabel kunnen genieten, ongeacht het weer. Vanwege het aanhoudende succes van de kerstmarkt wordt deze dit jaar uitgebreid over meerdere dagen, waardoor er nog meer gelegenheid is om de betoverende sfeer te ervaren.

Ook voor de jongste bezoekers is er voldoende vermaak. Naast de kerstmarkt is er speciale aandacht besteed aan de kinderen. Een verlichte route, een boeiende puzzeltocht en dit jaar zelfs een schaatsbaan zorgen voor extra plezier en festiviteiten. De toevoeging van deze kindvriendelijke elementen draagt bij aan de gezinsvriendelijke atmosfeer van de kerstmarkt, waardoor het een evenement wordt waar zowel jong als oud zich op verheug.

Entree: Gratis
Locatie: Sporthal de Mondenhal in Nieuw-Weerdinge
Data 2023: 15, 16 en 17 december
Informatiefacebook.com

Börker kerstfair

De Börker Kerstfair in Westerbork is een betoverend evenement dat de kerstsfeer naar het hart van deze gezellige plaats brengt. Deze kerstfair belooft een warme en feestelijke ervaring te bieden aan bezoekers van alle leeftijden.

Met sfeervolle kraampjes, sprankelende verlichting en een breed scala aan kerstlekkernijen, wordt het centrum van Westerbork omgetoverd tot een ware kerstmarkt. De Börker Kerstfair is niet alleen een plek om unieke cadeaus te ontdekken, maar ook om te genieten van de gezelligheid en warmte die de feestdagen met zich meebrengen.

Of je nu op zoek bent naar handgemaakte kerstdecoraties, lokale lekkernijen, of gewoon wilt genieten van de betoverende sfeer, de Börker Kerstfair is de perfecte plek om in de kerststemming te komen en samen met anderen de magie van het seizoen te vieren.

Entree: Gratis
Locatie:  Prinses Margriet Manege
Data 2023: Zaterdag 16 december 2023 van 13.00 – 20.00 uur
Informatiewebsite

Kerstmarkt in Vesting Bourtange

Kerstmarkt Ellert en Brammert

Betreed de magische kerstmarkt in museumdorp Ellert en Brammert, waar het hele park in een betoverende kerstsfeer baadt. Hier waan je je in een sprookjesachtige wereld vol gezelligheid en warmte. De leuke kraampjes bieden een scala aan betoverende vondsten, en natuurlijk is er genoeg lekkers te ontdekken. Laat je meevoeren door de unieke charme van deze kerstmarkt, waar de betoverende ambiance en de geur van lekkernijen een onvergetelijke ervaring creëren.

Entree: €5,00
Locatie: Tramstraat 73, 7848BJ Schoonoord
Data 2023: 16 en 17 december
Informatieellertenbrammert.nl

Kerstmarkt De Balloohoeve

De betoverende kerstmarkt op de Balloohoeve staat weer voor de deur, en dit jaar belooft het een nog magischer en sfeervoller evenement te worden.

Onder de beschutting van een statige rijhal en sfeervol opgetrokken tenten zullen talloze enthousiaste standhouders samenkomen om hun prachtige waren te presenteren. Deze sfeervolle festiviteit biedt bezoekers de mogelijkheid om ongestoord te kuieren langs een rijkdom aan diverse kraampjes, en te genieten van een betoverende kerstsfeer die het evenement dit jaar extra speciaal maakt.

Entree: € 2,50
Locatie: Balloo 52 Balloohoeve
Data 2023: 8. 9 en 10 december
InformatieDe Balloohoeve

Kerstmarkt Borger

Op en rond de Grote Brink in Borger komt al jarenlang een gezellige kerstmarkt tot leven. Met zo’n 60 knusse kramen biedt deze markt een breed scala aan lekkernijen, snuisterijen en prachtige bloemstukken. Het sfeervolle decor van de Grote Brink, in combinatie met de diverse kraampjes, creëert de ideale setting om in de kerststemming te komen. Een uitgelezen kans om te genieten van de warme sfeer, lokale lekkernijen te proeven en unieke kerstcadeautjes te ontdekken. Deze kerstmarkt in Borger staat garant voor een gezellig samenzijn en het omarmen van de betoverende kerstsfeer.

Entree: Gratis
Locatie: rondje Grote Brink – Achter de Brink
Data 2023: 9 december
Informatiekerstmarktborger.nl

Lichtjesfestival Hoogeveen

Ontdek de charme van klassieke houten kerststalletjes, omringd door een sfeervol decor van vuurkorven en gezellige kramen in de binnenstad van Hoogeveen. Maar dat is nog niet alles – deze kerstbeleving wordt verrijkt met een betoverende laserlichtshow en optredens van diverse lichtkunstenaars. De stad komt tot leven met muziek die de lucht vult, waarbij koren en acts zorgen voor een warme en feestelijke sfeer die zowel jong als oud zal aanspreken. Deze kerstmarkt in Hoogeveen voegt een bijzondere touch toe aan de lijst met kerstmarkten in Drenthe, waardoor het een niet te missen evenement wordt.

Entree: Gratis
Locatie: Binnenstad van Hoogeveen
Data 2023: 15, 16 en 17 december
Informatiebinnenstadhoogeveen.nl

Dit is zomaar een greep uit de kerstmarkten in Drenthe. Meer kerstmarken in deze provincie vind je op deze website.

Dit is ook leuk om te lezen:

Over de auteur

Yvonne is de trotse eigenaresse van Reizen met Passie, een online magazine. Naast haar rol als eigenaresse is ze ook moeder van drie puberzoons, Justin, Dylan en Milan. Ze geniet regelmatig van avontuurlijke uitstapjes met haar zoons, alleen of samen met een vriendin. Al deze ervaringen deelt ze met enthousiasme op haar online magazine.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *