Kerstmarkten in Groningen

Kerstmarken Groningen

Kerstmarkten in Groningen: Genieten van warme chocolademelk bij een knetterend haardvuur, struinen langs prachtige winkeltjes, luisteren naar live muziek en genieten van glühwein: er is niets gezelliger dan een bezoek aan een kerstmarkt. Heb jij al besloten welke je dit jaar gaat bezoeken? Met zoveel keuzes is het wellicht lastig kiezen, want gedurende de hele maand december zijn er tal van kerstmarkten te vinden in de stad en provincie Groningen. Hier is een overzicht van de meest sfeervolle kerstmarkten om je te helpen bij je keuze.

Vegan kerstmarkt in Groningen

Ook dit jaar keert stichting The Green Shift terug met de vegan kerstmarkt, hét 100% plantaardige kerstmarktconcept van Nederland!

Net als in voorgaande jaren kun je uitkijken naar een sfeervolle buitenruimte met knisperende vuurtjes, verrukkelijke vegan glühwein, smaakvolle foodtrucks en warme chocolademelk. Binnen wacht een oase van marktkramen, begeleid door live muziek en voldoende ruimte om gezellig te zitten. Het is dé plek om te genieten van heerlijke vegan lekkernijen en tegelijkertijd duurzame en eerlijke (kerst)cadeaus aan te schaffen voor familie, vrienden en natuurlijk ook voor jezelf. Laat deze bijzondere kerstmarkt je onderdompelen in de warmte van de feestdagen en de veelzijdigheid van een plantaardige levensstijl.

Handige informatie over deze vegan kerstmarkt in Groningen

Entree: Gratis
Locatie:  EM2 Groningen (Suikerlaan 6)
Data 2023: Zondagag 17 december 2023 van 12.00 – 18.00 uur
InformatieFacebook

Wintermarkt in kerstsfeer

Betreed de Magie van Kerst met een Speciale Gast: De Kerstman!

Bereid je voor op een onvergetelijke ontmoeting met de meest vrolijke bewoner van de Noordpool – de enige echte Kerstman! Hij staat klaar om je hart te verwarmen met zijn aanstekelijke vrolijkheid en de geest van Kerstmis naar ons midden te brengen.

Wat kun je verwachten tijdens de moonlightshopping?

Betoverende Kerstmarkt: Stap in een wereld van betovering op onze Kerstmarkt, waar kraampjes schitteren met prachtige cadeau-ideeën en verrukkelijke lekkernijen. Of je nu op zoek bent naar het perfecte geschenk voor een geliefde of gewoon wilt genieten van de sfeer, de markt biedt voor elk wat wils.

Moonlight Shopping: Onder de fonkelende sterrenhemel krijg je de kans om je kerstinkopen te doen tijdens Moonlight Shopping. Laat je leiden door de schittering van de nacht terwijl je jezelf omhult in de magie van de feestdagen. Een unieke ervaring die winkelen transformeert in een betoverende reis.

Sfeervolle Live Koren: Laat je betoveren door de harmonieën van sfeervolle live koren die de straten vullen met prachtige kerstklanken. Laat de muziek je leiden terwijl je geniet van de gezelligheid van het seizoen en de Kerstman begroet.

Dus, kom langs en deel in de vreugde van het seizoen met onze speciale gast, de Kerstman! Een feestelijke belevenis wacht op je, vol warmte, vrolijkheid en magie. Maak deze Kerst onvergetelijk!

Handige informatie over deze kerstmarkt in Groningen

Entree: Gratis
Locatie:  centrum Veendam
Data 2023: Zaterdag 16 en zondag 17 december 2023
InformatieWebsite

Dickensmarkt in Bedum

Ook dit jaar kunnen we weer uitkijken naar de gezellige Dickensmarkt in het centrum van Bedum. Het gezellige evenement brengt je alvast helemaal in de kerst sfeer. De straten zijn prachtig versierd en gevuld met diverse kraampjes. Het centrum komt tot leven met een feestelijke ambiance, waar bezoekers kunnen genieten van de unieke charme van de Dickensmarkt. Een uitgelezen kans om in de kerststemming te komen en te genieten van de warme sfeer die dit evenement met zich meebrengt.

Handige informatie over deze kerstmarkt in Groningen

Entree: Gratis
Locatie: Centrum van Bedum
Data 2023: Zaterdag 9 december

Kerstmarkt in Vesting Bourtange

De kerstmarkt in Vesting Bourtange is een betoverend evenement dat plaatsvindt in de prachtige kasteeltuinen en bij het historische kasteel van Vesting Bourtange in Groningen. De locatie op zichzelf is al een sprookje.

Gedurende maar liefst drie weekenden in december wordt Vesting Bourtange omgetoverd tot een waar kerstparadijs. De straten worden prachtig verlicht, er is een sfeervolle kerststal, en bezoekers kunnen genieten van optredens van diverse getalenteerde artiesten. Daarnaast zijn er talloze kraampjes met een breed scala aan kerstartikelen en lekkernijen.

Handige informatie over deze kerstmarkt in Groningen

Entree: € 4,00 (kinderen 0-5 jaar gratis)
Locatie:  Vesting Bourtange
Data: zaterdag 2, 9, 16 en zondag 3, 10 en 17 december
Zaterdag van 11.00 – 21.00 uur 
Zondag van 11.00 – 18.00 uur
Informatie: website

Kerstmarkt Villa de Beuk

Onder het schijnsel van vuurkorven kun je genieten van heerlijke poffertjes en verwarmende glühwein, omringd door de betoverende sfeer van een Wens-kerstboom. Deze gezellige kerstmarkt ontplooit zich rondom de monumentale Villa de Beuk in Stadskanaal. In een ambiance die dit jaar doordrenkt is met de betovering van Anton Pieck, belooft de kerstmarkt een nostalgische en sfeervolle ervaring te worden. Laat je meenemen in de charme van de feestdagen, omringd door de warmte en magie van deze bijzondere kerstmarkt.

Handige informatie over deze kerstmarkt in Groningen

Entree: Gratis
Locatie: Villa de Beuk in Stadskanaal
Data 2023: 9 en 10 december 2023
Informatiewebsite

Kerstmarkt Winsum

Betreed de betoverende kerstmarkt in Winsum, gehouden op het schilderachtige dorpsplein van wat velen beschouwen als het allermooiste dorp van Nederland. Laat je meevoeren door de sfeer van gezelligheid en warmte terwijl het plein transformeert in een feestelijk tafereel. Geniet van de magie van de kersttijd, omringd door kraampjes vol sfeervolle decoraties, heerlijke lekkernijen en unieke ambachtelijke producten. Winsum verwelkomt je met open armen op deze bijzondere kerstmarkt, waar de charme van het dorp en de feestelijke spirit samenkomen voor een onvergetelijke ervaring.

Handige informatie over deze kerstmarkt in Groningen

Entree: Gratis
Locatie:  Dorpsplein Winsum
Data 2023: vrijdag 15 december 2023 van 13.00 – 20.00 uur
InformatieFacebook

Kerstmarkt Slochteren

Betreed deze warme kerstmarkt en laat je verwennen met Groningse lekkernijen zoals de smaakvolle arretjescake en hartverwarmende snert. Naast een overvloed aan kerstdecoraties, verrukkelijke kerstchocolade, vogelvriendelijke taarten, schoonheidsartikelen en lokale streekproducten, vind je hier ook prachtige kerststukjes die met liefde zijn vervaardigd door toegewijde vrijwilligers. Wat deze kerstmarkt extra bijzonder maakt, is dat de opbrengst van de kerststukjes volledig ten goede komt aan de Voedselbank.

Voeg een vleugje magie toe aan je bezoek met een meeslepend kerstverhaal verteld door een bekwame verhalenschrijver. Laat je betoveren door zijn woorden terwijl je geniet van een stukje arretjescake of een verwarmend bekertje glühwein. Een andere leuke tip is om langs de Houtstek-kraam te gaan, waar je literbakjes snert voor thuis kunt bemachtigen. Kortom, deze kerstmarkt belooft niet alleen culinaire verwennerijen, maar ook een hartverwarmende ervaring met een vleugje magie en liefdadigheid.

Kerstmarkt

Handige informatie over deze kerstmarkt in Groningen

Entree: Gratis voor zo ver ik kan zien
Locatie:  Hoofdweg 9 A Slochteren
Data 2023: Zaterdag 9 december 2023
Informatiewebsite

Dit waren nog lang niet alle kerstmarkten in Groningen. Op deze website vind je er nog veel meer.

Dit is ook leuk om te lezen:

Over de auteur

Yvonne is de trotse eigenaresse van Reizen met Passie, een online magazine. Naast haar rol als eigenaresse is ze ook moeder van drie puberzoons, Justin, Dylan en Milan. Ze geniet regelmatig van avontuurlijke uitstapjes met haar zoons, alleen of samen met een vriendin. Al deze ervaringen deelt ze met enthousiasme op haar online magazine.

1 reactie

  1. […] Kerstmarkten in Groningen […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *