Hop on hop off tour in Hamburg

Hop on hop off tour

Tijdens onze stedentrip in Hamburg wilden we de stad op een bijzondere manier verkennen, en wat leek ons beter dan de bekende hop on hop off tour? We waren enthousiast om te ontdekken wat Hamburg te bieden had met deze flexibele sightseeing-optie.

Hop on Hop Off Hamburg

Met de hop on hop off tour kun je de hele dag met de hop on hop reizen (van 10 uur ’s ochtends tot 18.00 uur ’s avonds, maar houd rekening met zomer- en wintertijd) en in- en uitstappen bij 20 haltes. Je hebt de keuze uit audiogidsen in 11 verschillende talen, helaas zonder Nederlands. Voor Nederlandstaligen betekent dit dat je aandachtig moet luisteren naar de beschikbare talen, maar als je ervoor kiest om geen oordopjes te gebruiken, hoor je de tour in het Duits.

Verken Hamburg met de hop on hop

Met de tour ga je door het centrum van Hamburg en zo kun je snel een deel van het centrum ontdekken. Je kunt uitstappen waar je maar wilt en op elk gewenst moment weer aan boord gaan. Een handige QR-code is vereist om opnieuw aan boord te stappen, waardoor het hele proces efficiënt en modern is.

Het beginpunt van onze reis

Het mooie van de hop on hop off tour is dat je overal kunt beginnen, aangezien je je kaartje rechtstreeks bij de chauffeur kunt kopen. Wij besloten te starten bij het hoofdstadion en reden al snel langs de exclusieve villawijk aan het water. Het was werkelijk adembenemend, dus we konden het niet weerstaan om bij de tweede ronde even uit te stappen om de prachtige villa’s van dichtbij te bewonderen.

We maakten een tussenstop bij de hop on hop off halte nabij een hotel. Terwijl we het hotel van binnen bekeken, verwonderden we ons over de luxe en de gastvrijheid. Buiten zagen we zelfs een mand met handdoeken voor honden; een slimme zet voor de regenachtige dagen, zodat je je harige metgezel na een wandeling kunt afdrogen. Daarna vervolgden we onze reis om de prachtige waterkantvilla’s te bewonderen, met uitzicht op een schilderachtig park.

Lunch in het centrum

Tijdens onze eerste rit met de hop on hop off bus stapten we uit in het bruisende centrum van Hamburg. Hier genoten we van een heerlijke lunch bij Alex, een leuke eetgelegenheid in de stad. Het was de perfecte plek om even op adem te komen en van een smakelijke maaltijd te genieten voordat we onze verkenningstocht voortzetten.

Lunch bij Alex in Hamburg

Een beetje een tegenvaller

Eerlijk gezegd, waren onze verwachtingen van de hop on hop off tour hoger dan wat we daadwerkelijk ervoeren. We hadden verwacht dat de 20 haltes zich zouden bevinden bij de meest prominente bezienswaardigheden van de stad, maar in werkelijkheid reed de bus voornamelijk rondjes door het centrum. We waren enigszins teleurgesteld omdat we hadden gehoopt op een diepere verkenning van de stad.

Onze conclusie

Al met al, hoewel de hop on hop off tour ons een andere kijk gaf op Hamburg, zouden we persoonlijk niet snel opnieuw voor deze methode van stadsverkenning kiezen. Zelf rondlopen of gebruikmaken van het uitgebreide metronetwerk van Hamburg lijkt een kostenefficiëntere en bevredigendere manier om de stad te ontdekken. Toch waren we blij dat we deze unieke ervaring hebben meegemaakt en kunnen we terugkijken op een dag vol mooie herinneringen aan deze bruisende Duitse stad.

Dit is ook leuk om te lezen:

Over de auteur

Yvonne is de trotse eigenaresse van Reizen met Passie, een online magazine. Naast haar rol als eigenaresse is ze ook moeder van drie puberzoons, Justin, Dylan en Milan. Ze geniet regelmatig van avontuurlijke uitstapjes met haar zoons, alleen of samen met een vriendin. Al deze ervaringen deelt ze met enthousiasme op haar online magazine.

3 reacties

  1. […] Hop on hop off tour in Hamburg […]

  2. […] Hop on hop off tour in Hamburg […]

  3. […] stoep lopen en de prachtige villa’s bewonderen. Wij zijn in deze wijk uitgestapt tijdens onze hop-on-hop-off tour door Hamburg. En hebben onze ogen uitgekeken. Heb je geen zin om daar te lopen? Het is ook leuk om er tijdens de […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *