Vakantiebeurs

Vakantiebeurs 2023 was onwijs leuk

Op de vakantiebeurs waan je, je echt even helemaal op vakantie. Je kunt er leuke activiteiten doen. Je kunt langs alle landen en heel veel informatie opdoen. Je kunt er echt in een dag de wereld over.

Informatiestands op de vakantiebeurs

Er staan heel veel verschillende informatiestands op de beurs. Uit verschillende lande zijn er mensen die op deze stands werken. Afrika, Suriname, Turkije, Spanje, Noorwegen, Zweden. Bijna elk land is wel vertegenwoordigd. Hier kun je de informatie vinden van een bepaalde plek, regio of land waar je naar toe zou willen op vakantie.

Of je nu al weet waar je heen wil of totaal nog geen idee hebt …

Als je al weet waar je heen zou willen, dan kun je heel gericht informatie zoeken en met de juiste personen in gesprek gaan.

Heb je totaal nog geen idee waar je naartoe zou willen? Dat is helemaal niet erg, want er is inspiratie genoeg te vinden op de beurs.

Commercieel?

Vooral de grote bekende maatschappijen zijn er om direct vakanties te verkopen. De andere stand zijn er juist voor de informatie.

Op de thee in Marokko

Tijdens ons bezoek aan de vakantiebeurs 2023. Mochten wij een kop thee drinken in Marokko (op de stand). Geheel in Marokkaanse stijl kregen wij Marokkaanse muntthee. Ik weet niet of jij wel eens Marokkaanse thee gedronken hebt, maar ik kan je vertellen dat deze behoorlijk zoet is. Ik drink altijd thee zonder suiker. Tijdens dit kopje thee zijn we heel wat meer te weten gekomen over Marokko. Een leuke manier om zo wat meer te weten te komen over een land en de gewoontes.

Duiken op de vakantiebeurs

Tijdens de vakantiebeurs kon er ook een duik genomen worden. Dit was een leuke manier om eens kennis te maken met duiken. Op deze manier konden bezoekers zelf ervaren hoe het is om onder water te gaan. Hoe haal je de druk van je oren, hoe geef je aan onder water dat het niet goed met je gaat of dat je het koud hebt? En heb je het dan een beetje koud of heel erg koud? En hoe geef je aan dat je naar beneden wil of juist naar boven? Dit werd je allemaal verteld voordat je ging duiken. Onderwater was er een ervaren instructeur mee om alles te begeleiden.

Klimmen

Wil jij liever klimmen en klauteren? Ook dat was mogelijk, er was een leuk klimparcours uitgezet.

Vakantiebeurs

Sfeer op de vakantiebeurs

In elke hal is er veel sfeer, met leuke muziek uit het betreffende land. En kun je bij Oostenrijk niet alleen genieten van de muziek, je kunt er bij de kiosk ook grote pullen bier bestellen. En zo is dat bij ieder gebied, dat je eten en drinken passend bij de regio kunt bestellen.

Wave Surfen

Als je dacht dat de leuke activiteiten al voorbij gekomen waren, dan had je dat mis. Dit was voor ons echt de leukste activiteit. Het wave surfen. Op de WaveSurfer waren golven. Deze innovatieve surfgenerator creëert een unieke waterbeleving voor jong en oud, ervaren of beginner. Dit is moeilijker dan je denkt! Maar wat hebben de jongens een plezier gehad in de goven. Het is niet alleen super leuk om te doen, het was ook erg leuk om naar te kijken.

 Kleine kinderen

Ook voor de jongere kinderen was er van alles te doen. Er waren overal diverse activiteiten. Wat mij heel erg aansprak was het Fien en Teun plein. Fien en Teun waren hier zelf ook regelmatig te vinden. Er was daar echt van alles te doen zoals kleuren, maar ook langs de muur waren allemaal spelletjes te doen. Er was ook een kidsweek podium, waar van alles te zien was steeds.

De vakantiebeurs in het kort …

Naast dat je heel veel informatie kunt krijgen. is er ook van alles te beleven en te doen. En kun je ook meteen even de sfeer van het land of gebied ervaren.

Vakantiebeurs

Dit is ook leuk om te lezen:

Over de auteur

Yvonne is de trotse eigenaresse van Reizen met Passie, een online magazine. Naast haar rol als eigenaresse is ze ook moeder van drie puberzoons, Justin, Dylan en Milan. Ze geniet regelmatig van avontuurlijke uitstapjes met haar zoons, alleen of samen met een vriendin. Al deze ervaringen deelt ze met enthousiasme op haar online magazine.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *