De Blue Lagoon op Comino

Blue Lagoon

De bekendste zwemplek, of lagune, is ongetwijfeld de beroemde Blue Lagoon. Deze lagune bestaat uit meerdere ondiepe baaien, omgeven door indrukwekkende rotspartijen, met water dat ongelooflijk helder is. De schitterende azuurblauwe kleur van het water is ronduit adembenemend. Dit fenomeen ontstaat doordat het water hier buitengewoon zuiver is. De aanblik is werkelijk een feest voor de ogen. Hier kun je volop genieten van zwemmen, snorkelen en zelfs duiken, omringd door de betoverende schoonheid van de Blue Lagoon.

De Blue Lagoon staat bekend als een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van deze eilanden. In de zomermaanden is het er druk er komen daar dan dagelijks echt honderden toeristen naar toe om te zwemmen, snorkel, duiken of gewoon lekker te relaxen. Het is onbetwistbaar de voornaamste attractie die mensen in die periode naar Comino lokt.

Lekker druk bij de Blue Lagoon

Bij de Blue Lagoon is er altijd wel iets te beleven, ongeacht het seizoen. Zelfs in de wintermaanden trekken talloze boottochten met toeristen naar deze iconische badplaats, waar ze even kunnen genieten van de prachtige omgeving voordat ze weer verder gaan. In de lente komt het gebied tot leven met de bloeiende natuur en de aangename temperaturen, waardoor het een perfect moment is om de Blue Lagoon te verkennen.

Maar het is vooral in de zomer, met name tijdens het hoogseizoen tussen juli en september, dat de Blue Lagoon bruisend en levendig is. Tussen 10.00 en 16.00 uur is het op zijn drukst, met mensen die genieten van zwemmen, zonnebaden en ontspannen op de prachtige stranden. Ondanks de drukte blijft de schoonheid van de Blue Lagoon onmiskenbaar, en het is zeker de moeite waard om deze populaire bestemming te ervaren, ongeacht het tijdstip van het jaar.

Een frisse duik in de winter

In februari, tijdens de wintermaanden, bezochten we de Blue Lagoon en ik kon het niet weerstaan om een verfrissende duik te nemen. Ondanks de tijd van het jaar was het weer verrassend mild, met temperaturen rond de 20 graden Celsius. Echter, het water van de lagune was verrassend koud. Toch was het een heerlijke ervaring om in het kristalheldere water te zwemmen en te genieten van de natuurlijke pracht van de Blue Lagoon. De contrasten tussen de koele lucht en het ijskoude water maakten het tot een onvergetelijk moment, waarbij ik volledig één werd met de natuur om me heen.

Restaurantjes

Langs de kant van de Blue Lagoon bevinden zich een verscheidenheid aan eet- en drinkgelegenheden. Tijdens ons bezoek in de winter stond er een kraam met smoothies, versfruit en een ananas waar je een cocktail uit kon drinken en een hamburger tentje. Het zal je wellicht niet verbazen dat de prijzen hier niet bepaald vriendelijk zijn voor je portemonnee. Daarom is het zeker een slimme zet om zelf iets mee te nemen.

Plekje in het zand

Je kunt zelf een plekje met je handdoekje uitzoeken en lekker gaan liggen. Daarnaast zijn er ook plekken waar je op ligbedden kunt zonnen; deze dien je uiteraard wel te huren.

Tijdens ons bezoek was er een klein strand plekje met zand en geen ligbedden. Wat ik heel goed snap, want iedereen komt voor een uurtje of iets langer langs en gaat weer door.

Zwemmen Blue Lagoon

Comino is vooral geliefd om zijn zwemmogelijkheden. Veel mensen kiezen voor een bezoek aan dit eiland vanwege de geweldige en schilderachtige zwemervaringen die je hier kunt beleven. De Blue Lagoon steekt er met kop en schouders bovenuit als de meest favoriete zwemlocatie.

Liever snorkelen of duiken?

De noordelijke en zuidelijke gebieden rondom de Blue Lagoon bieden fantastische mogelijkheden voor snorkelen en duiken, met talloze kleine inhammen en grotten om te verkennen.

Met de veerboot vanuit Ċirkewwa

Er zijn verschillende manieren om naar de Blue Lagoon te reizen, wij kozen voor de veerboot. Deze vertrekt vanuit Ċirkewwa en biedt toegang tot beide eilanden. Onze route begon met het verlaten van de veerboot op Comino, waarvandaan we naar de Blue Lagoon wandelden en de rest van het eiland verkenden. Vervolgens zetten we onze reis voort naar Gozo. De veerboottochten duren ongeveer 20-25 minuten, en toen wij er waren, kostte een retourticket €13 voor volwassenen en €7 voor kinderen.

Vanaf veel plekken vanaf Malta kun je met bootjes richting e Bleu Lagoon. (Comino).

Wanneer is de beste tijd om te gaan?

Is dit goed zo? De Blue Lagoon op Malta is enorm populair, niet alleen bij toeristen, maar ook bij de lokale bevolking. In het weekend en tijdens het hoogseizoen is het erg druk. Het beste is om te kiezen voor een doordeweekse dag, hoewel in juli en augustus elke dag druk is.

Mijn tips voor een bezoek aan de Blue Lagoon zijn:

 • Ga heel vroeg (vóór 9.00 uur) of juist later op de middag.
 • Kies voor een doordeweekse dag.
 • Vermijd het hoogseizoen.

Praktische tips voor de Blue Lagoon

Als je een dagje of een paar uurtjes naar de Blue Lagoon gaat, heb ik een aantal handige tips voor je:

 • Neem een fles water mee (minimaal één per persoon).
 • Pak wat groenten en fruit in, zoals tomaatjes, komkommer of bijvoorbeeld een appel.
 • Neem een lekkere lunch mee, zoals een broodje of een salade; dat is ook geen overbodige luxe.
 • Schaduw is moeilijk te vinden, dus neem altijd zonnebrandcrème, zonnebrillen en een pet of een hoed mee.
 • Als je snorkelspullen hebt, neem die dan zeker mee. Je kunt er goed snorkelen.

Hoewel er wel tentjes zijn om eten en drinken te halen, moet je hier wel een stukje voor lopen vanaf het zandstrand. Daarnaast liggen de prijzen hier ook wat hoger.

Verschillende excursies met de boot

Er zijn verschillende bootexcursies beschikbaar, maar de prijzen en vertrektijden variëren. Daarom is even rondkijken helemaal geen slecht idee. Let echter op: hoe goedkoper het is, hoe drukker het op de boot kan zijn. Onthoud wel dat er nooit meer mensen op de boot mogen zijn dan er zitplaatsen zijn. Kijk dus goed wat je krijgt voor je geld.

Bij Malta Excursion worden verschillende boottochten en andere leuke excursies aangeboden. Met de code RMP5 ontvang je op alle excursies 5% korting per persoon. Dit biedt een mooie kans om te genieten van de prachtige bezienswaardigheden en activiteiten die Malta te bieden heeft, terwijl je ook nog eens bespaart op je avontuurlijke ervaringen.

Leuk om te lezen:

Over de auteur

Yvonne is de trotse eigenaresse van Reizen met Passie, een online magazine. Naast haar rol als eigenaresse is ze ook moeder van drie puberzoons, Justin, Dylan en Milan. Ze geniet regelmatig van avontuurlijke uitstapjes met haar zoons, alleen of samen met een vriendin. Al deze ervaringen deelt ze met enthousiasme op haar online magazine.

6 reacties

 1. […] De Blue Lagoon op Comino […]

 2. […] – kan de zee behoorlijk koud zijn. Toch kon ik het niet laten om een duik te nemen in de Bleu Lagoon. De temperatuur op het eiland schommelde tussen de 17 en 23 graden. Overdag heerlijk, maar tegen […]

 3. […] belemmerd werd tot nagenoeg niets. En hoewel de catamaran één stop maakte bij de adembenemende Blue Lagoon voor slechts een uurtje, was het moeilijk om de beloofde ervaring te realiseren. De drang om te […]

 4. […] Blue Lagoon is een van de meest spectaculaire bezienswaardigheden van Malta. Of je nu in de zomer of in de […]

 5. […] Je kunt een heerlijke duik nemen in het kristalheldere water van de Blue Lagoon […]

 6. […] Comino is vooral in de zomermaanden overdag erg druk. Dan kun je daar zwemmen in de prachtige Blue Lagoon. Malta is sinds 2004 lid van de Europese Unie en trad vier jaar later toe tot de […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *