Is Zweden niet heel duur?

Zweden duur of valt het wel mee?

Zweden: het land van prachtige natuur, innovatieve steden en een hoge levenskwaliteit. Maar tevens ook berucht om zijn hoge kostenplaatje. Of valt dat eigenlijk wel mee? Afgelopen 10 jaar ben ik meerdere keren op vakantie geweest in dit mooie land.

Ja Zweden was iets duurder

Terugkijkend naar mijn eerste bezoek aan Zweden, zo’n 10 jaar geleden, herinner ik me nog goed dat iedereen waarschuwde voor de hoge kosten in het land. En ja al snel kwam ik er achter dat een bezoekje aan de supermarkt een stukje duurder was dan ik gewend was.

Alcohol en tabak

Wat echt duur is in Zweden zijn alcohol en tabak.

In de supermarkt in Zweden

Zweden was zelfs goedkoper

Afgelopen zomer was ik weer voor een heerlijke vakantie naar Zweden vertrokken. Het viel mij meteen op de de prijzen in de supermarkt zeker niets duurder meer waren dan in Nederland. In tegendeel zelfs, veel producten waren zelfs goedkoper dan wat ik gewend was in Nederland. Het viel me op dat de prijsverschillen tussen beide landen niet meer zo uitgesproken waren.

Ook een ijsje kopen buiten de deur bleek zelfs voordeliger te zijn. Dit zette me aan het denken: is Zweden langzaamaan aan het veranderen wat betreft zijn imago van een duur land of is Nederland nu zo duur geworden?

Je uitgaven zelf in de hand

Zweden is dus helemaal niet zo duur (meer). En je kunt het allemaal zo duur maken als jezelf wil natuurlijk.

Zo kun je heel goed zelf de natuur in trekken, maar je kunt ook (dure) excursies doen. Je kunt zelf koken of iedere avond uiteten gaat.

Wij deden een mix

Wij hebben een mooie combinatie gedaan. We zijn regelmatig zelf de natuur ingetrokken. Zelf naar leuke steden geweest, maar we hebben ook een paar toffe excursies gedaan.

Dit is ook leuk om te lezen:

Over de auteur

Yvonne is de trotse eigenaresse van Reizen met Passie, een online magazine. Naast haar rol als eigenaresse is ze ook moeder van drie puberzoons, Justin, Dylan en Milan. Ze geniet regelmatig van avontuurlijke uitstapjes met haar zoons, alleen of samen met een vriendin. Al deze ervaringen deelt ze met enthousiasme op haar online magazine.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *