Sapadere Canyon watervallen Turkije

Tijdens mijn vakantie in Alanya bracht ik een bezoek aan de adembenemende Sapadere Canyon. Een verborgen juweel net buiten de populaire badplaats Alanya. De weg naar de canyon slingert zich een weg door het schilderachtige Turkse landschap, met elke bocht die een nieuw panorama van bergen en valleien onthult.

Aankomst bij de Sapadere Canyon

Bij aankomst op de parkeerplaats van de Sapadere Canyon word je al direct verwelkomd door twee heerlijke zwemplekken, waar het rustgevende geluid van stromend water je meteen in de sfeer van de natuur brengt. Hier begint het avontuur: een klim door de canyon naar boven.

De Canyon

De canyon zelf is een smalle, diepe kloof, uitgesleten door duizenden jaren van natuurlijke erosie. Indrukwekkende bergwanden rijzen op langs het kristalheldere water, terwijl een zorgvuldig aangelegde loopbrug je de weg naar boven wijst. De klim is pittig, maar wordt beloond met het uitzicht op drie prachtige watervallen. Deze drie watervallen, vond ik zelf wel de mooiste van allemaal.

Nog een klein stukje

Vanaf de drie watervallen is het nog maar een klein stukje naar de laatste waterval, en de klim wordt vanaf hier minder zwaar. Onderweg zijn er verschillende plekken waar je even kunt pauzeren om van het uitzicht te genieten of zelfs een verkoelende duik te nemen in het frisse water. Dit is de perfecte gelegenheid om de rijke flora en fauna van de canyon van dichtbij te bewonderen.

Sapadere Canyon watervallen Turkije

Zwemmen bij de watervallen

In de Sapadere Canyon mag je zowel bij de drie watervallen als bij de grotere, eindwaterval zwemmen. Het water is ijskoud, met een temperatuur van ongeveer 5 graden, wat een duik in deze natuurlijke zwembaden tot een werkelijk verfrissende ervaring maakt. Voor de avontuurlijke ziel is het een kans om de natuur op haar puurst te ervaren en even helemaal op te laden. Ik kan het je aanraden op een warme zomerdag en na de klim.

Dit is ook leuk in Turkije:

Over de auteur

Yvonne is de trotse eigenaresse van Reizen met Passie, een online magazine. Naast haar rol als eigenaresse is ze ook moeder van drie puberzoons, Justin, Dylan en Milan. Ze geniet regelmatig van avontuurlijke uitstapjes met haar zoons, alleen of samen met een vriendin. Al deze ervaringen deelt ze met enthousiasme op haar online magazine.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *