Het Nijntje museum in Utrecht is nu nog groter

Nijntje museum in Utrecht de nieuwe.

Het betoverende Nijntje Museum, een wereld vol plezier en verbeelding voor jonge kinderen! Het Nijntje Museum, gevestigd in Utrecht, is een unieke bestemming die speciaal is ontworpen om de verhalen en avonturen van het iconische konijntje Nijntje tot leven te brengen. Hier kunnen kinderen zich onderdompelen in de kleurrijke wereld van Nijntje en haar vriendjes, terwijl ze spelenderwijs leren en ontdekken. Met interactieve tentoonstellingen, creatieve activiteiten en vrolijke personages belooft het Nijntje Museum een onvergetelijke ervaring te bieden voor het hele gezin.

Nieuw museum nu nog groter

Wij mochten aanwezig zijn bij de perspreview van het Nijntje museum. Het vernieuwde Nijntje museum is bijna twee keer zo groot geworden en heeft nu ook een Nijntje museum café.

Geëmotioneerd verteld Yolanda van den Berg (conservator) dat alles in het museum speciaal voor het museum is gemaakt en ontworpen. Hoe bijzonder is het ook dat een museum de kans krijgt om zo uit te breiden.

In Maart 2022 starte de bouw en nu in 2023 mogen de bezoekers alweer genieten van het museum! Het museum is mee gegroeid met de bezoekers aantallen, die enorm waren!

Nijntje museum Utrecht

Het Nijntje museum voor alle kinderen

Bij het ontwerp van het nieuwe museum is extra rekening gehouden met een inclusief museum, waar alle kinderen naartoe kunnen komen.

Ook kinderen met een visuele, auditieve of motorische beperking. Zelfs kinderen die moeite hebben met prikkels kunnen het museum bezoeken tijdens speciale prikkel arme momenten en het museum heeft nu meerdere prikkelarme cabine’s waar tussendoor even een rust momentje genomen kan worden.

Rolstoel voor iedereen

Bij het verkeersplein is een rolstoel aanwezig om een rolstoel ook voor kinderen die het niet nodig hebben te normaliseren, ze kunnen het zelf uitproberen.

Ook is het museum ruimer opgesteld, de entree en ruimtes zijn groter en er zijn meer toiletten.

Nijntje museum Utrecht

In het Nijntje museum leren kinderen spelenderwijs met kunst en taal

Ook is er een beweeg ruimte. In elke ruimte staat een tekst die verteld wat een kind in die ruimte kan leren.

De route door het museum voelt heel natuurlijk

Je gaat op in de wereld van Nijntje, waarbij het rustig opbouwt vanuit de leefwereld van Nijntje.

Vervolgens kom je in een indrukwekkende 360 graden projectie met een verhaal van Boris de beer. Daarna is het tijd om de dieren uit het verhaal verder te ontdekken en vervolgens lekker te bewegen bij het verkeersplein.

Hierna bouwt het af naar de kunst ruimte, waar kinderen zelf kunst kunnen maken.

Daarna nog even een boekje lezen en is het tijd om Nijntje uit te zwaaien en nog wat lekkers te eten bij het Nijntje museum café.

In het Nijntje café kan er gemakkelijk besteld worden via het digitale menu waar je ook direct alle allergenen kunt zien.

Alles is uiteraard helemaal in Nijntje stijl!

In het museum zijn er uiteraard regelmatig diverse activiteiten, zoals voorlees momenten in verschillende talen en rondleidingen in de Nederlandse gebarentaal.

Nijntje winkel

Vergeet ook niet de museum winkel aan de overkant in het Centraal museum te bezoeken,
verschillende Nijntje producten zijn exclusief voor het museum gemaakt.

Dit blog artikel en de foto’s zijn door Leyla Ummels voor ons gemaakt. Zij is speciaal voor Reizen met Passie naar de opening van het Nijntje museum geweest. Op Leylaummels kun je veel meer over haar lezen.

Handig om te weten over het Nijntje museum:

Nijntje museum
agnietenstraat 2
3512 xb utrecht
info@nijntjemuseum.nl

maandag gesloten

dinsdag t/m zondag 10:00 – 17:00

Je kant alle info vinden op hun website.

Dit is ook leuk om te lezen:

Over de auteur

Yvonne is de trotse eigenaresse van Reizen met Passie, een online magazine. Naast haar rol als eigenaresse is ze ook moeder van drie puberzoons, Justin, Dylan en Milan. Ze geniet regelmatig van avontuurlijke uitstapjes met haar zoons, alleen of samen met een vriendin. Al deze ervaringen deelt ze met enthousiasme op haar online magazine.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *