Turkse Rivièra

Antalya Turkije

De Turkse Rivièra is een van de populairste toeristische bestemmingen in Turkije. Langs de betoverende zuidelijke kustlijn, die zich uitstrekt langs de Middellandse Zee, ontdek je enkele van de meest bekende Turkse badplaatsen. Hierbij kun je denken aan prachtige plekken zoals Antalya, Lara, Side, Belek, Alanya en Kemer.

Subtropische klimaat Turkse Rivièra

Zelfs in de wintermaanden is de Turkse Rivièra een fantastische bestemming dankzij haar subtropische klimaat. In februari 2023 kozen wij ervoor om een weekje door te brengen in het sfeervolle Kemer, en het bleek een schot in de roos. Het subtropische karakter zorgt ervoor dat je zelfs in het hartje van de winter kunt genieten van aangename, milde temperaturen.

Er gaat niets boven het gevoel van opladen te midden van de winter, terwijl je de hele dag doorbrengt in luchtige kleding en comfortabel op slippers rondloopt. Natuurlijk konden we het niet laten om een duik te nemen in de zee, ondanks dat deze nog behoorlijk koud was! De unieke combinatie van een relaxte sfeer, adembenemende natuur en het subtropische klimaat maakt de Turkse Rivièra het hele jaar door een bron van ontspanning en verwondering. Het is werkelijk een bijzondere ervaring om deze betoverende plek te verkennen, ongeacht het seizoen.

De Turkse Rivièra meer dan zon, zee en strand

Naast de zon, zee en het strand heeft de Turkse Rivièra nog zoveel meer te bieden. Onze ervaring ging verder dan de gebruikelijke strandactiviteiten; we hebben intens genoten van de betoverende natuur die dit gebied kenmerkt. Het is een thuis voor diverse wilde dieren, waaronder heel veer verschillende soorten hagedissen, landschildpadden en zelfs een majestueuze flamingo kwam ons pad kruisen.

Onze ontdekkingsreis bracht ons ook naar adembenemende watervallen, zoals de indrukwekkende Upper Düden-waterval in Antalya en de schilderachtige watervallen van Göynük. Maar de diversiteit stopt daar niet; de Turkse Rivièra biedt een schat aan bezienswaardigheden en activiteiten die verder gaan dan de verwachtingen. Het is werkelijk een bestemming die het hart van natuurliefhebbers en avonturiers sneller doet kloppen.

Reisweetjes Yvonne Bijkersma

De Turkse Rivièra

Antalya

Antalya, de grootste badplaats aan de Turkse Rivièra, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat eeuwen. Ik ben twee keer in Antalya geweest, maar het is niet helemaal mijn stad. Ik vind het groot en onoverzichte

Incekum

Inmiddels ben ik al vijf keer op vakantie geweest naar Turkije. Mijn eerste ervaring was in Incekum, een dorp tussen Alanya en Side. Het was echt een van de mooiste vakanties die ik in Turkije heb gehad. We genoten van een privéstrand, verbleven in een goed hotel met heerlijk eten. Het centrum was erg leuk en gezellig. Vanuit daar hebben we ook fantastische excursies gedaan.

Alanya

Alanya is waarschijnlijk de bekendste badplaats van Turkije. Cleopatrabeach, gelegen op slechts een steenworp afstand van het centrum, heeft verreweg het mooiste strand van het land. Hier kun je heerlijke genieten, lekker liggen op je badlaken, heerlijk zwemmen en zelfs een lekker boottochtje maken.

Marmais

Marmaris, een parel aan de Turkse Rivièra! Je vind de stad in het zuid oosten van Turkije. Gelegen in een grote baai in een groene, heuvelachtige omgeving.

Het is super gezellig in Marmaris, met leuke restaurantjes, mooie stranden, een bruisend centrum waar van alles valt te beleven voor jong en oud.

Marmaris wat is er te doen?

Over de auteur

Yvonne is de trotse eigenaresse van Reizen met Passie, een online magazine. Naast haar rol als eigenaresse is ze ook moeder van drie puberzoons, Justin, Dylan en Milan. Ze geniet regelmatig van avontuurlijke uitstapjes met haar zoons, alleen of samen met een vriendin. Al deze ervaringen deelt ze met enthousiasme op haar online magazine.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *